VakantieBieb is weer open: nieuwe boeken voor zomervakantie 2014

De VakantieBieb is weer geopend! Tot eind van de zomer kun je boeken van Saskia Noort, Suzanne Vermeer, reisgidsen en kinderboeken lezen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

VakantieBieb logoAls je lid van de openbare bibliotheek bent, dan ken je de VakantieBieb-app vast al. Met de app kun je gratis de hele vakantie boeken lezen via de iPhone- en iPad-app. Vandaag verscheen versie 2.0 van VakantieBieb met een gloednieuw aanbod. Deze zomerperiode vind je in de app een stuk of tien spannende boeken, reisgidsen voor Kroatië, Engeland, Portugal, Languedoc en IJsland, romans, informatieve boeken en een paar kinderboeken. Je hebt tot eind van de zomervakantie de tijd om de boeken te downloaden en te lezen. Je sorteert de boeken alfabetisch, op nieuwste of op genre.

vakantiebieb-boekenkast

De VakantieBieb-app ging vorig jaar zomer van start en was meteen een groot succes. Het leidde tot een half miljoen downloads van mensen die op vakantie of thuis in de tuin of op het balkon even wilden wegdromen met een goed boek. Bij alle boeken gaat het om volledige versies, die je op je gemak kunt lezen – dus je hoeft niet bang te zijn voor een boete als de normale bibliotheekleenperiode van 3 weken voorbij is. In deze app krijg je een paar weken de tijd en aan het eind van de zomer verdwijnen de boeken vanzelf weer uit de app.

Nadat je de app hebt geïnstalleerd druk je op het hamburger-icoon linksboven in het scherm. Kies daarna ‘Boeken uitzoeken’ of ‘Tijdschriften uitzoeken’. Dez zomer is het ook mogelijk om enkele tijdschriften te lezen, namelijk de Libelle Zomerspecial, Flair Zomerspecial en Fashionista. Hoewel je ook op de iPhone kunt lezen, is het op de iPad een stuk prettiger om te lezen. Hiernaast zie je op de boekenplank een aantal aanraders van de iCulture-redactie.

Kun je in de Vakantiebieb-app niets van je gading vinden, dan kun je ook eens kijken naar de website Vakantielezen.nl. Daar vind je 20 e-bookbestsellers die voor de vakantieprijs van €7,99 te downloaden zijn. Probeer bijvoorbeeld eens een roman van Jonas Jonasson of het boek ‘O, Louis’ van Hugo Borst. Wie nog langer in voetbalsferen wil blijven koopt ‘Tien helden en een hond’ van Tom Egbers.

Pluspunten

  • Gratis lezen van actuele boeken
  • Op vakantie zonder zware koffer
  • Veel verschillende genres, ook voor kinderen

Minpunten

  • Niet de beste e-bookreadersoftware die er is

boekenkast-vakantiebieb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 22:35
Categorie Boeken
Onderwerpen bibliotheek, vakantie, vakantiebieb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.