VakantieBieb-app zorgt voor half miljoen e-bookdownloads

De VakantieBieb-app van de bibliotheken heeft geleid tot ruim 500.000 downloads van e-books. Tijdens de vakantie waren de boeken gratis te lezen.

vakantiebieb ipadDe VakantieBieb-app van de bibliotheken heeft geleid tot dan een half miljoen boekendownloads. Het is daarmee een groot succes, meldt de Stichting Bibliotheek.nl. Honderdduizenden mensen downloadden de gratis app en hadden keuze uit 55 e-books, die alleen tijdens de vakantiemaanden gratis te lezen waren. Het aanbod varieerde van streekromans tot thillers, met boeken van Jan Wolkers, Harlan Coben en Esther Gerritsen. Op 1 september stopte de actie, maar tijdens de herfstvakantie (30 september t/m
27 oktober 2013) en rond kerst (9 december t/m 5 januari) kun je opnieuw gratis e-books downloaden. Het was de eerste keer dat de bibliotheken het lezen van e-books stimuleerden met een speciale app. Driekwart van de gebruikers was al lid van een bibliotheek.


vakantiebieb boek lezenOverigens was er ook wel wat kritiek op de app. Als je de recensies in de App Store doorleest, missen lezers het synchroniseren tussen apparaten, het aanpassen van de helderheid van het scherm en het aanpassen van de marges. Ook melden gebruikers dat de app wel eens vastloopt, waarna ze het boek niet meer kunnen openen. Of mensen die geen activatiemail krijgen na het invullen van hun e-mailadres. Maar dat kan ook klungeligheid van de gebruikers zijn.

De e-books waren acht weken te lezen en zijn nu niet meer beschikbaar. Tijdens herfst- en kerstvakantie is de periode waarin je boeken kunt ‘lenen’ iets korter: 4 weken. Het aanbod zal dan worden uitgebreid met zo’n 15 nieuwe e-books. Wie in de tussentijd iets wil lezen kan terecht bijde app eBook Selectie. Die bevat een greep uit het aanbod van rechtenvrije boeken.

Downloaden: VakantieBieb (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2013, 15:13
Categorie Boeken
Onderwerp vakantiebieb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.