App Lijst: 10 geweldige apps en diensten voor je Instagram foto’s

Er zijn vele websites en applicaties die gebruikmaken van de API die Instagram aanbiedt. Maar wat zijn nou de leukste toepassingen? iPhoneclub zet er enkele voor je op een rij.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

Logo Instagram

Instagram is één van de populairste foto-applicaties voor de iPhone. Sinds het bedrijf een eigen API uitbracht die ontwikkelaars kunnen gebruiken om foto’s van de site op te roepen, gaat het echt hard met de foto-app. Nu al zijn er vele websites en applicaties die de foto’s van Instagram op een leuke manier gebruiken. iPhoneclub zet 10 toepassingen voor je op een rij.

Ook al kun je er bijna niet meer omheen, toch leggen we eerst nog even uit wat Instagram is. Instagram is een foto-/camera-applicatie waarbij de nadruk op sociale netwerken ligt. Er zitten diverse filters in, maar vooral veel mogelijkheden om je foto’s te delen via Twitter, Facebook, Foursquare, Tumblr, Flickr en andere sociale netwerken. Volgens de ontwikkelaar gaat het dan ook niet zozeer om de camerafuncties, maar om de community-focus. Je kunt beelden van je dagelijkse leven vastleggen, organiseren en met anderen delen. Vind je de foto’s van een bepaalde gebruiker interessant of gewoon erg mooi, dan kun je deze fotograaf eenvoudig binnen de app volgen. Gisteren is versie 1.8 van Instagram uitgekomen met als nieuwe mogelijkheid het dubbeltappen op een foto om deze meteen te ‘liken’, automatisch aanvullen van gebruikersnamen en een verbeterde reactiemogelijkheid.

Downloaden: Instagram (Gratis)

Wallgram – wallpaper maken van Instagram-foto’s

WallgramWallgram
Soort: Website
Prijs: Gratis

Op deze website kun je een achtergrond (wallpaper) maken van je Instagram-foto’s. De website kun je vanaf elk apparaat bezoeken. Je vult je inlog-gegevens voor Instagram in en kiest het device waarvoor je een achtergrond wilt maken. Je hebt hierbij de keuze uit een achtergrond voor de iPhone, iPad, computer en je kunt zelfs een poster van je foto laten maken. Wat betreft foto’s kun je kiezen uit je eigen foto’s en die van vrienden, de laatste foto’s van jezelf of foto’s die op dat moment populair zijn.

Wallgram

InstARgram – Instagram foto’s in je omgeving via Augmented Reality

InstARgram appInstARgram
Soort: Applicatie
Prijs: Gratis

Met deze applicatie kun je via augmented reality de foto’s rondom je bekijken. Ook is het mogelijk om de foto’s in een lijstje te zien, mocht je even niet in de gelegenheid zijn om de camera van je iPhone te gebruiken. Je kunt tot maximaal 5km van je huidige locatie en maximaal 100 foto’s bekijken. Of deze limiet door Instagram is ingesteld, is niet duidelijk. Daarnaast kun je ook bekijken wie een foto leuk vindt of erop gereageerd heeft. Het is helaas niet mogelijk om vanuit de applicatie foto’s te ‘liken’ of een reactie te geven.

Instargram   Instargram   Instargram

Screenstagram – leuke Mac OS X screensaver van Instagram-kiekjes

screenstagramScreenstagram
Soort: Screensaver (schermbeveiliging) Werkt alleen op Mac OS X Snow Leopard
Prijs: Gratis

Screenstagram is een programma voor de Mac waarmee je een schermbeveiliging van Instagram-foto’s maakt. De foto’s worden volgens de maker op een ‘Instagram-achtige manier’ weergegeven en de foto’s worden automatisch vervangen door nieuwere foto’s. Voor het programma heb je geen Instagram-account nodig, maar wie deze wel invult krijgt een wat persoonlijker schermbeveiliging te zien.

Instagallery – diavoorstellingen maken en bekijken

Instagallery pictogramInstagallery
Soort: Applicatie
Prijs: €1,59

Hoewel je met de officiële applicatie van Instagram ook foto’s van je vrienden kunt bekijken, heeft deze app toch net even wat meer te bieden. Je kunt namelijk een slideshow van elke mogelijke fotoset maken. Ook kun je in deze applicatie foto’s ‘liken’ en deze van commentaar voorzien. De ontwikkelaar heeft al aangekondigd dat er in de volgende update ondersteuning is voor video-out, zodat je de slideshows ook op je tv kunt laten zien. De applicatie is universeel, dus ook op je iPad te gebruiken.

Instagallery   Instagallery   Instagallery

Hatchcraft boo box – gun je mooiste foto’s een fotolijst

Hatchcraft frameHatchcraft boo box
Soort: Website/webshop
Prijs: Varieert

Als er binnenkort iemand jarig is, maar je (nog) niet weet wat je als cadeautje wilt geven, is deze website misschien iets voor jou. Het liefst geef je natuurlijk een cadeautje dat een persoonlijke touch heeft, dus waarom geen fotolijstje met een zelfgemaakte foto (of gewoon een foto die je erg mooi vindt). Op deze website kun je inloggen met je Instagram-account, waarna je een foto selecteert die je graag in het fotolijstje wilt hebben. De lijstjes zijn op een milieuvriendelijke manier gemaakt van bamboe. De goedkoopste Boo Box zonder foto kost 17 dollar.

Statigr.am – statistieken op overzichtelijke manier gepresenteerd

Statigr.am fotoStatigr.am
Soort: Website
Prijs: Gratis

Als je veel foto’s maakt op Instagram kan het leuk zijn om te kijken welke foto het meeste wordt ‘geliked’ of op welke foto het meest wordt gereageerd. Met Statigr.am kun je dit heel makkelijk zien. Je hoeft alleen maar in te loggen met je Instagram-account waarna je meteen je top 5 kunt zien. Ook kun je op die pagina zien welke filters je het meest gebruikt en wie je meest actieve volger is, naast nog veel meer andere handige data.

Printsgram – Instagram-foto’s op een fotokubus of posterformaat

PrintsgramPrintsgram
Soort: Website
Prijs: Gratis

Op Printsgram kun je dankzij je Instagram-account persoonlijke posters, stickers en fotokubussen maken. De werkwijze is heel simpel: je logt in met je account en sleept de foto’s in de gewenste layout. Zodra je de layout klaar hebt, levert dit een printbare PDF op. Het printen moet je wel zelf doen, dus let op dat je bij grotere formaten (vanaf A3) mogelijk even een ritje naar de copyshop of drukker moet maken.

Printsgram fotokubussen

Postagram – verstuur een kaartje met je favoriete Instagram-plaat

PostagramPostagram
Soort: Applicatie
Prijs: Gratis (Amerikaanse App Store)

Met Postagram, een applicatie die alleen in de Amerikaanse App Store te verkrijgen is, kun je fysieke postkaartjes versturen naar familie. Je kunt in de applicatie een foto uit je camerarol, of je Instagram-account. Hoewel de app alleen in de Amerikaanse App Store staat, kun je de kaartjes ook naar (onder andere) Europese landen versturen. De kaartjes kosten $0.99 per stuk en moeten worden betaald met een creditcard. Maar dan krijg je wel bonuspunten bij je familie.

Instaprint – Instagram-foto’s meteen uitprinten op evenementen

InstaprintInstaprint
Soort: Dienst
Prijs: Niet bekend

Hoewel de naam doet vermoeden dat deze dienst een kopie is van Printsgram, biedt deze dienst een compleet andere insteek. Instaprint levert een connected fotoprinter die je kunt huren voor bijvoorbeeld evenementen. Als iemand tijdens het evenement met Instagram een foto maakt en deze vervolgens de juiste tags en/of locaties geeft, zal dit apparaatje de foto direct uitprinten. Ook worden alle foto’s die met Instagram op dat evenement worden gemaakt bijgehouden op een aparte website, zodat je ze later nog eens terug kunt kijken. Wil je weten hoe het werkt? Kijk dan eens in een eerder artikel over Instaprint, of op hun website.

Instagreat – Instagram-foto’s verzameld met handige bladerfunctie

InstagreatInstagreat
Soort: Website
Prijs: Gratis

Op Instagreat kun je op een leuke en makkelijke manier door Instagram-foto’s bladeren. Zo kun je foto’s bekijken van een bepaalde plaats, tag of bepaald persoon. Ook is het mogelijk om foto’s te bekijken die op een bepaalde datum zijn gemaakt of foto’s selecteren op het gebruikte filter. Log je in met je Instagram-account, dan kun je ook foto’s ‘liken’ en mensen volgen. Door foto’s bladeren doe je door middel van je toetsenbord.

Pic A Fight – kies uit twee Instagram-foto’s de winnaar

Bonus: Pic A Fight.
Op deze website kun je de foto’s die je gemaakt hebt op Instagram laten beoordelen door anderen. Twee foto’s komen tegenover elkaar te staan, waarbij jij moet kiezen welke foto je de beste vindt. Durf je het nog niet aan om je eigen foto’s te laten beoordelen? Ook zonder account kun je gewoon lekker andermans foto’s beoordelen.

Instagramapps – nog veel meer plezier met Instagram

Benieuwd naar meer? Het Tumblr-blog Instagramapps houdt bij welke toepassingen ontwikkelaars hebben gemaakt die gebruikmaken van de Instagram API.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 15:23
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen applijst, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.