Reacties voor: Telefoonboek op verzoek van Telefoongids uit de App Store gehaald

Telefoonboek is uit de App Store gehaald omdat de officiële Telefoongids bang was dat verwarring zou ontstaan. Met Telefoonboek kon je telefoonnummers opzoeken en omgekeerd zoeken naar namen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Jammer 🙁 Was/Is een erg fijne app…

  2. Nou ik heb hem gekocht en hij voldoet aan mijn verwachting dus tot nu toe geen miskoop. Ik zou niet weten wat de ” telefoongids ” zou kunnen toevoegen…..

  3. ik heb op mijn homescreen een webap gezet van telefoonboek.nl, werkt ook erg goed hoor

  4. Ik heb hem ook aangeschaft, maar wat als hij nou perongeluk verwijderd is? Dan is er geen optie om hem meer terug te krijgen?(als hij uit itunes weg is)

    Plus het feit dat als hij straks niet meer werkt ook met een betaalde nutteloze app zit 🙁

    Jammers! Ben benieuwd wat zijn antwoord is!

  5. Ja lekker is dat. Was hem verloren omdat ik een restore moest doen en nou kan ik em dus niet meer terug krijgen. Zonde!

  6. Is de Telefoongids soms bang inkomsten mis te lopen ofzo? Volgens mij heb ik al wat screenshots van de app van de Telefoongids gezien, maar zag er lang niet zo overzichtelijk en makkelijk als de telefoonboek app.

    Gelukkig heb ik hem in ieder geval 😀

  7. Verwarring? Oeh ja stel je voor. Al die duizenden mensen die verward met hun iPhone in hun handen zitten. Goeie actie van een achterhaald medium. NOT

  8. En, heb hem toch nog 😛

  9. Ik heb het verschil gezien met de andere officiele applicatie; dan vind ik deze een stuk mooier eruitzien!

  10. Kan de ontwikkelaar van de verwijderde applicatie niet een dealtje sluiten, gezien die app volgens iedereen erg lekker werkt. Ik heb die app op het moment nog niet, omdat ik nog wacht op de iPhone 3GS.

    Lijkt me een goed alternatief om deze applicatie in de App Store te houden.

  11. Stomme actie! Als er verwarring op zou treden komt dat door die appstore zelf… maar dat terzijde.

    Ben ik blij dat ik niet voor zo’n app betaald hebt. Beetje stom dat je er nu niets meer mee kunt…

  12. Even een quote van de site van de maker:

    … en ik een goede en snelle manier van het zoeken van personen, bedrijven en telefoonnummers wilde aanbieden

    Wat veel mensen hier vergeten is dat het bedrijf achter de officiële telefoongids behoorlijk wat geld steekt in het up-to-date houden van die gegevens. Logisch dus dat zij niet zitten te wachten op iemand die geld verdient met hun werk. De maker van deze applicatie laat ons betalen om gegevens te vinden die gratis gevonden kunnen worden via het officiële kanaal, en straks ook via een officiële applicatie. Wie is hier nu de ‘zwakke schakel’? Ik denk dat de mensen die geld betaald hebben voor deze applicatie zichzelf eens achter de oren moeten krabben, in plaats van het bedrijf achter de telefoongids aan te vallen.

  13. Verdwijnt Trein straks ook? Die app haalt de info van de NS op. En die zal binnenkort ook wel eens met een iphone app komen?

    Dit is wel een mooie case. Want bijna alle apps zijn niet van de data-eigenaren. Vaak zijn het alleen maar interfaces.

  14. Typisch weer. Als het zo’n fijne app is, koop ‘m -als de Telefoongids zijnde- dan over van de maker? Mensen tevreden, ontwikkelaar tevreden en geen ‘gat’ in de periode tussen de twee apps. Vind het een beetje ‘eigen schuld, dikke bult’ voor De Telefoongids, als ze wel de openheid leveren tot hun database. Dan weet je dat dit kan gebeuren. Wees dan zelf innovatief en zorg dat je een dergelijke app op de markt hebt voordat een amateurontwikkelaar ermee komt.

  15. @Daniel: Welke website houdt er nu rekening mee dat de informatie gebruikt wordt voor een betaalde App? Zo lang is de AppStore er ook nog niet. Bovendien had de maker ook eerst aan de websitebeheerder om toestemming kunnen vragen. Je kunt niet alles van websites claimen alleen omdat het openbaar toegankelijk is.

  16. De telefoongids voorwaarden:

    “U bent niet gerechtigd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van De Telefoongids BV, anders dan door middel van een hyperlink, om een directe koppeling of gateway aan te brengen tussen De Telefoongids op Internet en andere websites, (meta-) zoekmachines of welk ander computernetwerk dan ook.”

    Dat lijkt me verder duidelijk.

    Ik mag, als consument, aannemen dat bedrijven naar de wet handelen. Het is de verantwoordelijkheid van de maker van deze app om te zorgen dat hij zijn dienst kan voortzetten, en dat hij een degelijke aankoop verzorgt.

    Vind het erg schappelijk van de telefoongids dat ze de toegang tot hun database voor de al aangekochte programma’s intact laten.

  17. @Cloverfield: Wat kan je er niet meer mee dan?

  18. Origineel geplaatst door Daniel
    ch weer. Als het zo’n fijne app is, koop ‘m -als de Telefoongids zijnde- dan over van de maker? Mensen tevreden, ontwikkelaar tevreden en geen ‘gat’ in de periode tussen de twee apps. Vind het een beetje ‘eigen schuld, dikke bult’ voor De Telefoongids,

    Euhh nou nee? Je weet dat er op de database van telefoongids, het databank recht zit…Hij lijkt me dus dat je als ontwikkelaar wel eerst toestemming vraagt om het te gebruiken……..

  19. Origineel geplaatst door Methos
    Origineel geplaatst door Danielch weer. Als het zo’n fijne app is, koop ‘m -als de Telefoongids zijnde- dan over van de maker? Mensen tevreden, ontwikkelaar tevreden en geen ‘gat’ in de periode tussen de twee apps. Vind het een beetje ‘eigen schuld, dikke bult’ voor De Telefoongids,Euhh nou nee? Je weet dat er op de database van telefoongids, het databank recht zit…Hij lijkt me dus dat je als ontwikkelaar wel eerst toestemming vraagt om het te gebruiken……..

    Geldt alleen als je de database kopieert. De applicatie maakt nu alleen gebruik van de standaard openbare interface naar de database die er al is.

  20. Ik snap sowieso zo’n app niet. Op Google vind je alles wat je nodig hebt. In mijn geval wel. Een telefoonboek die ik ongevraagd elk jaar in de bus krijg is pure papierverspilling .. Maar KPN, doe niet zo moeilijk, het zijn ‘onze’ gegevens die jullie dus commercieel willen uitbuiten.

  21. Iedereen in nederland kan en mag een telefoongids beginnen. Daarvoor kunnen bij de telecomproviders de gegevens op worden gevraagt. Zover ik weet zijn daar ook geen grove kosten verbonden gezien deze informatie een bijproduct is, net als de treintijden voor trein. ECHTER is de site waar de gegevens nu vandaan komen een gids op zich en daar zit de fout van de ontwikkelaar; de ontwikkelaar zal een eigen database moeten aanleggen met de telecom gegevens….
    Hopelijk tot snel in de appstore 😉

  22. Gewoon in je safaribrowser op je iphone m.telefoonboek.nl intoetsen en dan met + op je springboard zetten. Heb je hem ook.

  23. Origineel geplaatst door rob
    Gewoon in je safaribrowser op je iphone m.telefoonboek.nl intoetsen en dan met + op je springboard zetten. Heb je hem ook.

    Danku!

  24. Origineel geplaatst door Desperado
    Een telefoonboek die ik ongevraagd elk jaar in de bus krijg is pure papierverspilling ..

    Daar is dit voor uitgevonden……….http://www.stopdetelefoongids.nl

  25. Ik vond hem het geld niet waardig en heb na contact met de maker een probleem gemeld bij Apple voor geld teruggave. Iemand ervaring met zo n procedure?

  26. Ben blij dat ik de app al had aangeschaft, hij is erg makkelijk. ben benieuwd hoelang het blijft werken.

  27. Jammer, goede app. Nummer zoeken en meteen alle gegevens naar je contacten overzetten. Erg handig. Hopelijk blijft het werken. Ik maak er veel gebruik van.

  28. ik heb de app, wn hij werkt gelukkig nog steeds 🙂
    Ik denk alleen dat de maker niet gebruik mag maken van de gegevens zonder toestemming dus ben benieuwd hoelang dit nog gaat werken.

  29. Veel jonge mensen lopen met goede ideeën rond om beschikbare informatie van internet in een krachtige tool naar een mobiele applicatie te brengen. Dat is mooi, daar komt vooruitgang door. Echter is nu meerdere malen gebleken dat de internet verspreider van data moeite heeft wanneer een derde zijn openbare data oppikt middels een tool. Ik kan mij ook goed voorstellen dat NS of Telefoongids liever zelf een tool maken en geld verdienen met hun data.

    Ik vraag mij af of er een soort van copyright zit op data die een bedrijf via internet benaderbaar heeft gemaakt voor de buitenwereld?
    Mijn gevoel zegt dat wanneer je data naar buiten gooit via internet, of benaderbaar maakt, je eigenlijk niet meer zou mogen bepalen wat een gebruiker met die data doet: Of ie er nou rekensommetjes mee maakt, de beste route mee vindt, koeien melkt of geld verdient

    De gevoeligheid treed pas op bij de laatste activiteit: zodra een derde er geld mee gaat verdienen raakt de primaire aanbieder geïrriteerd.

    Duidelijke regelgeving omtrent het oppikken van openbaar beschikbare data op www zou wenselijk zijn.

    In elk geval is het een lang proces voor een app ontwikkelaar met een goed idee om overeenstemming te bereiken met de primaire aanbieder. Een proces dat remmend werkt op de ontwikkeling en mogelijkheden.

  30. @MAL
    Idd. en die regelgeving moet direct gekoppeld worden met NMA toezicht op eerlijke marktwerking.
    Ergerlijke monopolies van omroepen (programma gegevens) NS, en KPN die allemaal gewoon openbare nutsfuncties exploiteren, die hun “kostbare” miljarden assets vaak gewoon van de overheid hebben binnengeharkt en wiens belerende vingertjes eens flink afgehakt moeten worden.

  31. Hahaha! Ik had ook als plan om een telefoonboek app te maken, maar ik keek eerst op de site van het telefoonboek en zag dat inframing verboden was. Sloeg mezelf al voor mijn kop toen ik zag dat deze app was toegelaten.

  32. @ Victor,

    dat moet jij nog steeds doen, je voor je kop slaan….en wel heel hard.

    de maker van Telefoonboek app heeft nu de kans om met Telefoongids of andere partijen om de tafel te gaan zitten,…jij niet.

  33. @Desperado: Die Telefoongids is niet meer van KPN hoor. Apart bedrijf dat zelf die gegevens exploiteert.

  34. Zag nu een nieuwe app, denk de officiële: Zoek en Vind…. Jammer dat je niet kunt scrollen in de kaart (als je je iPhone kantelt).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.