Reacties voor: StickyBits: plaats digitale informatie in de werkelijke wereld

Met StickyBits is het mogelijk om digitale informatie te koppelen aan een barcode die je vervolgens ergens in de werkelijke wereld paatst. Het is geschikt voor Android en iPhone.
Jeroen Oosterhof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. en dan?
    dan gaan 30.000 mensen hun cv aan blikjes cola hangen?
    dan heeft het toch ook geen nut meer?
    of het is gewoon wie als eerst die code zichzelf “toe-eigend” mag hem hebben?

  2. Leuk, maar wat als iemand anders ook zijn cv aan dat blikje Cola hangt? Krijg je dan 2 cv’s?

  3. ik vind het idee erg grappig!

  4. Nog cryptischer overkomen…

  5. Heel erg *** dat ik met een collega dit idee een jaar geleden had en er niet mee door heb gepakt. Huil.
    Het is natuurlijk niet zo dat je hierbij elke barcode kunt labelen. Enkel barcodes geregistreerd binnen het stickybits systeem zullen info weergeven die bij stickybits bekend zijn.
    Je kunt 1 barcode aan een oneindigheid aan databases koppelen en daarmee een andere lading geven. In dit geval zoek je via het programma alleen via de stickybits database en krijg je dus de info die er volgens stickybits aan gekoppeld is te zien. Dat betekent dus niet dat iemand zich een barcode kan toe eigenen. Je kan er alleen 1 vastleggen binnen stickybits.

  6. Ik heb het eens geprobeerd en het werkt voor geen meter! De ***camera van de iPhone is echt zodanig bagger dat hij niet deftig is uit te lijnen met de barcode, of de barcode moet al echt een serieus oppervlak beslaan zodat je de camera ver genoeg kunt houden.
    Er zou een manier moeten zijn om de barcode manueel in te brengen aan de hand van de cijfers onder de barcode, want nu werkt dat ding helemaal niet.

  7. @Emile:
    Je kan dus alleen iets hangen aan een barcode die je via stickybits krijgt. Dat is ook het verdienmodel. Het registreren en barcodes op stickerformaat daarvoor moet betaald worden. De viewer is gratis en alleen die viewer zal de link leggen tussen de barcodes en de stickybits database.

  8. @sasf: Huh? Het werkt met elke barcode, niet alleen met die van StickyBits. Net nog iets aan een A.C. Ryan Wireless Dongle gehangen 😉

  9. 2 Cv of een wc eend?
    Dit is echt geen goed idee zo’n app. Leuk voor even maar de toegevoegde waarde? Ik zie hem niet.
    Maar dat had ik ook bij de iPod….
    en de iPhone……

  10. Kijk allemaal eens op een blikje golden power 😛
    alleen jammer dat je niet kan zien wat voor product het is..
    zoals bijv. bij popular,kun je niet zien wat t is

  11. De barcode onder het artikel is inmiddels 42 keer uitgelezen. De meeste scanners zijn te vinden in België en Nederland. Opmerkelijk: één in Portugal ( R de Alegrias te Lagos)

    Wel iets om op te letten als je zelf een code aanmaakt, van elke scan ontvang je een e-mail notificatie. De notificaties voor bovenstaande afbeelding gaan dus nu direct uit, voordat mijn mailbox op hol slaat 😀

  12. Volgens mij kan dit de wereld veranderen: op deze manier kan je op simpele wijze bij een bezienswaardigheid informatie in de vorm van een filmpje ‘ophangen’, of de bereidingswijze van een product uitleggen, bij een schoolboek extra weboefeningen makkelijk bereikbaar maken, voordeelcoupons voor internetaankopen praktisch aanbieden, verkoopinformatie van een product bijvoegen, of gelijk recensies van een restaurant aanbieden etc. Etc.

  13. Handig voor iPhone Club om reclame te maken met de barcodes van de iPhone verpakkingen in Nederland 🙂

  14. Haha grappig idee maar dit werkt alleen voor de viewer. Je kan immers niet de inhoud van een barcode veranderen. Anders wordt het zo lastig scannen in de supermarkt, leuk idee maar weinig toegevoegde waar binnen een gesloten netwerk / database. Er zijn immers al barcodes waar een url in kan zonder een gekoppelde database nodig hebben (QR code)

  15. Werkt als een speer. Dacht even dat je de codes kon ‘claimen’, maar ‘t is inderdaad een attachment. En het kunnen er meer per code zijn. Ben benieuwd als er straks 100000-en een blikje Cola raggen. Overzicht is dan ver te zoeken 😉

    Erg grappig bedacht, zeker als je straks iedereen die codes ziet scannen!

  16. @Runaque:
    Ik weet niet hoe het dan met jouw iphone gesteld is, maar ik scan regelmatig (en moeiteloos) streepjescodes.
    3G of 3GS?

  17. @buster p. keaton: klopt. Op een 3Gs werkt ‘t stukken beter.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.