Shotclock Twitter zonder tekst iPhone

Shotclock voor iPhone: de makkelijkste manier om viral te gaan

Je kan de iPhone-app Shotclock op twee manieren benaderen: als de simpelste chatapp ooit, of als Twitter zonder tekst. Het is beide.

Shotclock Twitter zonder tekst iPhoneDe zoektocht naar de meest simpele messaging-app is al lang geleden ingezet. Het is alweer drie jaar geleden dat Snapchat de geschreven berichten overboord gooide om alle nadruk op tijdelijke foto’s te leggen. Die lijn is flink doorgetrokken, tot Taptalk en Instagrams Bolt bijvoorbeeld, of het tot voor kort ronduit onzinnige Yo. Maar Shotclock is de overtreffende trap: met één druk verstuur je een foto of video naar iedereen die je volgt.

Volgers ontstaan natuurlijk in Shotclock. Eerst verstuur je beelden naar de vrienden die je direct hebt toegevoegd in de app. Elke foto of video is slechts een uur zichtbaar, tenzij vrienden het beeld een sterretje geven (plus een minuut) of opnieuw besluiten te delen. Dat verlengt de levensduur van een foto met tien minuten, en zo ontvangen bovendien de vrienden van je vrienden de beelden ook. Zij zien dat de foto van jou afkomstig is en kunnen je volgen. De volgende keer dat je een foto of video verstuurt, komt het beeld naast je vrienden dan ook direct bij die volger terecht.

Shotclock foto maken Shotclock recente berichten openen

Twitter zonder tekst?

Ineens komt de vraag op: is Shotclock de simpelste chatapp, of kan het ook Twitter lastig maken? Mensen in Shotclock zullen je volgen om wat je te melden hebt (of om je koppie), en net zoals bij Twitters retweets ebben populaire berichten veel langer na dan berichten die gebruikers de moeite niet vinden. De gelijkenis is treffend. Snapchat was de chatapp die het chatten achterwege liet. Is Shotclock Twitter zonder tekst?

Oké, een beetje tekst

Je hebt wel een béétje tekst in Shotclock. Net als in Snapchat en de volgers Taptalk, Facebook’s Slingshot en Instagram’s Bolt, kan je op je scherm tikken om een regel tekst over de foto of video te plakken. De bediening van Shotclock lijkt ook op die apps. De app bestaat uit vier schermen waar je tussen veegt, met het camerascherm als hoofdrolspeler. Rechts daarvan kan je vrienden vinden in de app, links ervan staan twee schermen. Op een zie je de foto’s en video’s van anderen die je kan openen, op het activiteitenscherm zie je hoe vaak je bericht wordt gedeeld en gefavoriet. Bij elke foto zie je hoelang die nog te gaan heeft aan een rode cirkel om de profielfoto heen. Als er tekst op de foto of video staat, zie je die handig meteen in het overzicht staan.

Shotclock video afspelen Shotclock activiteit

Wat wel uitgelegd mag worden, is dat je de ontvangen beelden ingedrukt moet houden. En dus nog een extra vinger nodig hebt om een foto of video daarnaast ook te delen of te ‘favorieten’. Dat favorieten haalt overigens niks uit: het verlengt alleen het bestaan van een bericht met een minuut.

Belachelijk eenvoudig

Shotclock moet flink aanslaan om het predikaat ‘Twitter zonder tekst’ waar te maken. Maar verzamel een paar vrienden en het is nu al de makkelijkste chatapp. Moest je in Taptalk nog een ontvanger selecteren: in Shotclock heb je één druk nodig om je boodschap aan iedereen bekend te maken. Het is een belachelijk eenvoudige manier om jezelf te laten horen. Het is de makkelijkste manier om viral te gaan. Maar is het ook een manier waarop we willen communiceren?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2014, 16:48
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instant messaging, klok, snapchat, twitter

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.