Roundup: Beleef het EK 2012 op je iPhone – alle must-have EK-apps

Beleef het EK 2012 met deze iPhone-apps met livestanden, nieuws, een pooltje maken, poules en nog veel meer erop en eraan. iPhoneclub.nl zet de beste EK-apps 2012 voor je op rij.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iphone-nederland-ek2012-special

Het is geen kwestie van nachten meer, maar een kwestie van uren. Wat heet: we zijn de minuten al aan het aftellen! Het fluitsignaal voor de eerste wedstrijd, nota bene het tamelijk nietszeggende affiche Polen tegen Griekenland (sorry eventuele fans!), laat hoe dan ook nog even op zich wachten. Het laatste moment is daar om nog even in de iPhone te kruipen. Nog even in de voorbereiding alle iPhone-apps te installeren die het EK verrijken. We hebben het gehele aanbod in drie uitgebreide artikelen uiteen gezet, maar omdat je de tijd niet meer hebt voor slechte apps, doen we nog één handreiking. Hier zijn dé EK 2012-apps die je moet hebben.
Openingsbeeld met toestemming via tante-eef.nl.

De beste EK-nieuwsapp: Voetbal International

EK 2012 iPhone-apps VIDe landen. De standen. De spelers. De uitslagen. De livescores. Alles zit erin. VI, de app van Voetbal International, is totaal over de kop gegooid voor het Europese eindtoernooi en dat maakt het meteen onze favoriete EK 2012-app voor nieuws en algemene cijfers. Met name het nieuws pakt Voetbal International geweldig aan: je kan de laatste nieuwsberichten doodleuk onder elkaar lezen, maar je kan ook naar een land gaan in de app en daar specifiek het laatste nieuws van lezen. Oh! En je bekijkt er de beste VI Oranje-fragmenten in terug en luistert er naar VI Radio, als de critici van het zo multimedia voetbalblad weer eens losgaan over alles en iedereen. Zelfs als je niet anderhalf uur wil kijken hoe Gordon en de Snor elkaar in de vette haren vliegen, is nog een welkome functie. Zoveel nieuws en inzicht over het EK Voetbal krijg je in andere apps niet.
Downloaden: Voetbal International (gratis)

Maar deze vinden we ook goed:

 • EK-2012 Pro (€0,79) gooit alle informatie die je wenst op een hoop, inclusief carrièregegevens van de spelers – en topt het af met een poolfunctie.
 • OnsOranje (gratis): als de oranjekoorts je niet hoog genoeg kan zijn, is dit je app. Álles over het Nederlands elftal en een bierfiltje om de eerste doelpuntenmaker te voorspellen.
 • UEFA Euro 2012 by Carlsberg (gratis) heeft video’s, nieuws, uitgebreide spelersstatistieken en kijkt zonder Oranje-bril. Voor het tegengeluid, zeg maar.
 • Euro 2012 By Heitinga (gratis) heeft een ingebouwde quiz aan boord die je kan blijven spelen. Natuurlijk worden de scores opgeslagen om je vrienden mee af te troeven.

Een EK-pool maken: Football Meister

EK Poule iPhone-apps Football MeisterWe vinden Football Meister zo’n fijne EK Pool-app, dat we samen met de applicatie een iCulture EK-Pool hebben opgezet waar je je beslist nog even voor moet aanmelden. Ook met vrienden is dit de fijnste pool-app die er is. Helemaal als je wint. Football Meister is de enige in zijn soort met chatfunctie, zodat je je tegenstanders flink kan belagen met kleinerend gebulder. De app keert 6 punten uit voor een goed voorspelde eindstand en 3 voor de goede winnaar, waardoor de kans groot is dat de punten spannend dichtbij elkaar liggen. Spannend is echt het goede woord: je ziet voor elke wedstrijd ook de voorspelling van je tegenstanders en na elke wedstrijd wordt de totaalscore keurig bijgewerkt.
Downloaden: Football Meister (gratis)

Maar deze vinden we ook goed:

 • Oranjepoule (gratis) is op elk denkbaar platform in te vullen. Vooral leuk voor de echte kenners, want je krijgt fors extra punten als je de finales van tevoren goed hebt.
 • OnsEK2012 (gratis) krijgt op de valreep een update waarna je na elke wedstrijd de scores meteen kan vergelijken in je verschillende leagues. De begrijpelijkste van allemaal.

De perfecte app voor erbij: IkCoachBert

IkCoachBert EK-apps iPhone overzichtDe leukste applicatie voor tijdens de wedstrijden, als je je hoofd van het beeld durft te draaien tenminste. In IkCoachBert kan je onze Bert van Marwijk bijstaan met je advies, net zoals de andere bijna 17 miljoen bondscoaches in ons land. In de applicatie zie je gedurende de hele pot wat het grote publiek denkt: wie moet er gewisseld worden voor wie, wie is de topper van de wedstrijd en wie zien we liever niet meer terug de volgende pot? De strategie, de gewenste formate, de favoriete keeper. Op alle fronten zie je de mening van Nederland en kan je die vergelijken met die van Van Marwijk. Naast de voorspelde score van de volgende pot trouwens. Laat de beste man het maar niet weten.
Downloaden: IkCoachBert (gratis)

Maar deze kan je er ook bij hebben:

 • Das Interland (gratis) laat je online strafschoppen nemen tegen Duitsers. En nu maar hopen dat we na woensdag totaal geen behoefte meer hebben onszelf in deze app te bewijzen. Ook leuk voor in de rust!
 • Euro 2012 Kalender (€0,79) zet alle speeldata dit EK in de kalender van je iPhone, precies op de manier waarop jij het wilt. Achteraf worden de standen er vanzelf in gezet.
 • Euro Cookbook 2012 (€0,79) geeft je een recept voor een gerecht, een toetje en een drankje afkomstig van elk van de 16 EK-landen. Hoe goed wil je in de sfeer komen?
 • KeepAR Euro 2012 (gratis) laat je virtueel penalties houden met de camera van je iPhone en moet welhaast dé iPhone-vervanger van het stressballetje zijn.
 • LangsdeLat (gratis) geeft de cijfers achter de beelden die je ziet. Hoeveel goede passes maakte Van Bommel, hoeveel duels won Kuyt? Hier is de Man of the Match meetkunde.
 • Onze Kansen (gratis) laat zien op welk elftal de gokkers in Groot-Brittannië hun geld zetten voor het kampioenschap. Elke vijf minuten ververst. Pure bangmakerij.
 • Remia EK (gratis) vertaalt de meest dubieuze voetbalgerelateerde zinnen voor je in correct Pools en Oekraïens, maar om de app nou correct te gaan gebruiken…
 • NOS (gratis) stond niet in de lijst omdat het geen pure EK-app is, maar mag niet ontbreken: alle EK-wedstrijden live uitgezonden op je mobiel!

Openingsafbeelding via Tante Eef Oranje Collectie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2012, 13:25
Categorieën Nederlandse apps, Sport, Uncategorized
Onderwerpen ek 2012, euro-2012, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.