OetelApp: carnaval in Oeteldonk (en andere carnaval-apps)

iPhoneclub.nl zet de iPhone-apps voor carnaval en vastelaovend 2013 op een rij, en licht de OetelApp van Oeteldonk in het bijzonder uit.

OetelApp iPhone carnaval-appNog acht dagen en wat uren en dan is het carnaval. Het verkleedgrage feestgedruis staat al bijna voor de deur. Den Bosch kan niet langer wachten en ontwikkelaar Attiq Lab heeft daarom de OetelApp uitgebracht, naar de naam Oeteldonk die Den Bosch krijgt in de dagen van het feest natuurlijk. De applicatie heeft een gastenboek en een sectie voor feestfoto’s die je kan delen met andere gebruikers. Daarnaast moet je er de weg mee kunnen vinden in Oeteldonk en tref je een agenda. We verwijzen in dit artikel onderaan ook nog even door naar eerder besproken iPhone-apps voor het carnaval.

Onder de informatie-knop in het vrolijk gestemde hoofdmenu van de OetelApp lees je een kleine waarschuwing van ontwikkelaar Attiq: “Er zitten nog een paar kleine foutjes in de app, deze worden zo snel mogelijk opgelost!” Nou, dat is de OetelApp geraden. De belangrijke functie ‘Waor?’ vanuit het hoofdmenu, die je de weg naar allerlei voorzieningen en gezelligheid probeert te wijzen, geeft namelijk nog geen gehoor. Rubrieken als ‘Geld nôôdig’ (pinautomaten), caféékes, pléé’s en resterant weigeren voorlopig dienst. Ook de locatiefunctie Noar huis, die het openbaar vervoer in kaart wil brengen, werkt voorlopig nog niet. Er mag nog even aan de app gesleuteld worden voordat de app overbodig is geworden voor carnaval 2013.

Dat maakt de app niet meteen overbodig, want onder de noemer ‘Wè?’ tref je ook een uitgebreide evenementenagenda in OetelApp. Daar tref je dat de eerste gelegenheden morgen al plaatsvinden. Je ziet per evenement de datum, de naam en de toegangsprijs staan, alsmede het tijdstip. Druk erop door en je leest een omschrijving en de locatie. Bovenin beeld telt een teller af tot de eerste échte carnavalsdag.

OetelApp hoofdmenu OetelApp locaties

OetelApp toont verder een weerbericht, je kan iets lezen over Oeteldonk zelf, zien welke iconen je hebt gespaard door de app simpelweg te gebruiken en Kwèke en Plaotjes zijn interactieve elementen waarmee je respectievelijk een gastenboek kan invullen of een foto kan uploaden. De laatste sectie is niet erg snel helaas. Onder de duim in de app krijg je ‘wat handige dingen’ waaronder een Blaastest. Die werkt niet. Typisch.

Downloaden: OetelApp (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 15:38
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen carnaval, den bosch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.