Moves: bewegingstracker op iPhone nauwkeuriger na update

De iPhone-app Moves die je beweging bijhoudt zonder extern apparaatje, is nauwkeuriger geworden met het vastleggen van stappen en locaties.

Moves iPhone bewegingstrackerDe leuke iPhone-app Moves die je beweging registreert zonder tussenkomst van een duur gadget als bijvoorbeeld een Nike FuelBand, is voorzien van een aardige update. Moves 1.3.2 heeft als misschien wel grootste verbetering dat hij nu ook plekken registreert waar je maar kort bent. Loop je van de ene winkel naar de andere in een lange straat en ben je in beide maar vijf minuten, dan zou Moves dat nu (beter) moeten registreren. Ook op andere gebieden belooft de applicatie van ontwikkelaar ProtoGeo verbeteringen.

Moves iPhone screenshotZo moet de stappenteller accurater werken dan voorheen en belooft Moves voor de iPhone je renprestaties veel beter verwerken. De toegenomen nauwkeurigheid is welkom, want op het gebied van lopen en rennen was de app nog niet erg treffend. Zo registreerde de app bij ons bijvoorbeeld 0,9 kilometer en 12 minuten bewegen op een loopband, waar in werkelijkheid 4,37 kilometer werd gelopen in een half uur.

Verder heeft Moves wat fouten uit de vorige versie verholpen. Er mogen geen grote gaten meer voorkomen in je bewegingsdagboek en de laadanimatie blijft niet meer in beeld staan – wat de app eerder wel eens deed. Na het updaten van de applicatie, dien je Moves snel opnieuw aan te zetten. Alleen zo kan hij meteen weer aan de slag en krijg je geen gapend gat in je bewegingstracker.

Moves is een simpele applicatie die op basis van je locatie, snelheid en beweging bijhoudt hoeveel je elke dag in beweging bent. Van elke dag wordt een dagboek gemaakt met een tijdlijn van die dag, inclusief locaties waar je bent en manieren van bewegen tussendoor. Ook zie je elke dag je afgelegde gelopen, gerende en gefietste afstand.

Downloaden: Moves (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2013, 15:30
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fietsen, fitness, hardlopen, moves, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.