Koninklijk Huis brengt officiële iPhone-app uit

Het Koninklijk Huis heeft een eigen iPhone-applicatie uitgebracht die ook voor Android te downloaden is. In de app tref je het nieuws omtrent de koningin en de prinsessen, de agenda, foto's en video's.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Koninklijk Huis iPhone iPod touchHet Nederlandse Koninklijk Huis heeft een eigen, officiële applicatie voor de iPhone en de iPod touch gekregen. De app brengt de laatste berichten omtrent het Koningshuis van de Rijksvoorlichtingsdienst in beeld. Er zijn nieuwsberichten over evenementen waar de leden van het Koninklijk Huis aanwezig zijn, er is een agenda, een fotogallerij, video’s en er zijn talloze algemene vragen die beantwoord worden.


De laatste geruchten over valpartij van de steeds beter skiënde prinses Amalia zul je niet snel in deze app tegenkomen, informatie over officiële gelegenheden en doorgeknipte lintjes tref je des te meer. In de Vragen-sectie worden algemene vragen beantwoord over de Monarchie, geschiedenis, de organisatie, de mediacode, financiën (maar niet te uitgebreid) en waarom het Koninklijk Huis een twitteraccount heeft. Koninklijk Huis video-overzichtJe kan overigens zelf geen vraag stellen vanuit de applicatie. Interactiviteit ontbreekt ook op andere punten. Zo kun je geen artikelen delen, mocht je dat willen. Wel is er een mogelijkheid om een kaart en routebeschrijving te bekijken bij een aanstaand evenement.

De tweets van het Koninklijk Huis zijn net als de Agenda en het Nieuws in de sectie Actueel te vinden. Eigenlijk is de Vragen-sectie de enige functie binnen de app die niet op een RSS-feed draait. De applicatie is sinds vandaag gratis te downloaden voor de iPhone en iPod touch, maar ook voor toestellen met Android.

Downloaden: Koninklijk Huis (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.