iOS game-update: War on Terror, Snowboard Kids, Nautilus en koopjes

War on Terror is een satirisch bordspel voor de iPhone en iPod touch over politieke machtspelletjes. Nautilus is een onschuldig highscore-spelletje met een onderzeeër en er zijn koopjes en acties.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU MA War on Terror headerThanksgiving en Black Friday zijn achter de rug en als je goed hebt opgelet en wat geld over had, heb je vermoedelijk je iPhone of iPod touch vol staan van alle sterke gameaanbiedingen die de Amerikaanse actiedagen met zich meebrachten. Zo niet, dan hebben we drie níeuwe games voor je in de aanbieding. Met Snowboard Kids keert een oude bekende terug, War on Terror is een alternatieve Risk en Nautilus is een teder highscore-spelletje.

Schietend van de piste: Snowboard Kids

GU MA Snowboard Kids iPhone iPod touchGamers die nog een Nintendo 64 onder het stof hebben zitten thuis, zijn wellicht eens in aanraking gekomen met Snowboard Kids. Dat was een destijds peperdure (169 gulden!) funracer voor de spelcomputer. Het spelletje liet je niet scheuren in karts terwijl je elkaar belaagde met venijnige power-ups, maar liet je afdalen van de piste. Blikkerige maar opgewekte muziek en de eeuwige strijd om als eerst de skilift te halen, tekenden het spel. Die blikkerige muziek is er opvallend genoeg meer dan dertien jaar later nog steeds. De personages zijn intussen wel veranderd en komen nu overeen met de veel minder leuke afvaardiging voor de Nintendo DS. In feite is Snowboard Kids – of SBK – voor de iPhone bijna letterlijk de DS-versie, inclusief zijn klungeligheid, zware computertegenstand die er vandoor snelt na een foutje van je en een matige besturing. Vooral het maken van scherpe hoeken is behoorlijk pittig op het touchscreen. Maar ondanks dat, de blikkerige bliepjesmuziek en lastige tegenstand, is Snowboard Kids toch best een fijn spelletje. Het op je hurken zitten voordat je een sprong neemt, waarna je drie keer ronddraait, een power-up pakt en die afvuurt op diegene voor je: SBK is zijn charme nog niet kwijt.
Downloaden: Snowboard Kids Full (€2,39)
Downloaden: Snowboard Kids Free (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=cckcT39s5N0

Diepzee-ademhappen: Nautilus

GU MA Nautilus iPhone iPod touchEen diepzeeduikmachiene die om de zoveel meter luchtbellen moet pakken om vooruit te kunnen komen. Als je er niet bij nadenkt, heb je er zomaar een geinig nieuw highscore-spelletje op de iPhone of iPod touch bij. Nautilus is vooral lief. Je bent een diepzeeduiker met een pinguïn als sidekick en samen ga je erop uit om andere onderwater geraakte mensen te redden. Bij iedereen die je red, wordt er een laagje gameplay aan toegevoegd. Zo stuit je na een saaie vijf virtuele kilometer op een dame die ervoor zorgt dat je duikboot luchtbellen nodig heeft. Ondertussen dien je nog steeds langs allerlei puin te bewegen op de bekende Tiny Wings-manier. Je drukt op het scherm om omlaag te gaan en laat los om te stijgen – en dat zijn alle instructies die je nodig hebt. Nautilus was misschien interessanter geweest als je luchtbellen moest pakken én je meteen kapot ging door de puin, maar de puin vertraagt je enkel zodat je minder snel bij de volgende bubbels komt. Dat het lieve, vergeeflijke karakter van het spel niet snel tot verveling leidt, is te danken aan de doelstellingen en personages die je krijgt. Nautilus is nog maar net uit en hopelijk nog even gratis te downloaden als je dit stukje leest. Anders kost ie 79 eurocent.
Downloaden: Nautilus: The Submarine Adventure (tijdelijk gratis, anders €0,79)

Trailer van de Dag: War on Terror

GU MA War on Terror Afrika aangevallenVanwege Thanksgiving en Black Friday was het populaire bordspel RISK de afgelopen dagen goedkoop te downloaden op de iPhone en iPod touch. Het spel dat eraan ten grondslag ligt, is echter de nodige decennia oud en het is allang niet meer het enige bordspel op de markt dat draait om verovering. War on Terror is een satirisch bordspel waarin je als grootste politieke macht ter wereld de wereld moet opschonen van het kwaad. Maar ja, ondertussen trachten ook andere landen die grootste politieke macht te worden en dus kunnen harde confrontaties niet uitblijven. In War On Terror investeer je in en koop je bestrijdingsmiddelen tegen vijandige territoria, zoals anti-terrorisme eenheden en welja, een atoombom om een land meteen maar het zwijgen op te leggen. Daar heb je natuurlijk geld voor nodig en daarom moet je zorgen dat je financiering loopt. Behalve het opbouwen van je rijk stapje voor stapje, kun je ook een soort kanskaarten kopen waarmee je misschien wel meer geld krijgt of in een vroeg stadium al een eigen dodelijke paddenstoelenwolk bezit. De kanskaarten worden in dit spel aangekleed als ‘politieke spelletjes’ en blijven zo dicht tegen het thema aanschurken. In eerste instantie is War on Terror een singleplayerspel, maar wellicht verschijnt de multiplayer in een later stadium.
Downloaden: War on Terror (€3,99)

https://www.youtube.com/watch?v=AIKGFJ5Y8Wk

De koopjeshoek

De iOS game-update van iPhoneclub.nl selecteert elke dag de leukste, meest originele en de beste aanbiedingen van games voor de iPhone voor je uit. Vandaag zijn dat:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2011, 15:28
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, iculture speelt, kopen, snowboarden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.