iOS game-update: Sports Car Challenge, XIII en Rat On A Snowboard

Rat On A Snowboard is onze Game van de Week voor de iPhone, iPod touch en iPad. Verder kun je racen in een Porsche, Lamborghini en Bugatti in het gratis Sports Car Challenge en is er een nieuwe XIII-game.

GU VR Sports Car Challenge headerSinterklaas? Beste vent hoor, daar niet van, maar die komt pas over twee weken langs en zal je nog even laten wachten op de cadeau’s waar je hopelijk écht naar uitkijkt. In de tussentijd zijn er gelukkig nog wel wat waanzinnige nieuwe iPhone-games om de tijd mee te doden. Er is iets met een rat op een plank, XIII: Lost Identity is voor de rechercheurs onder ons en Sports Car Challenge is een verdomd fraai gratis racespel. (Oh ja: vandaag trouwens geen Koopjeshoek, maar daar komt zometeen een enorme lijst met aanbiedingen voor terug.)

Das Auto’s: Sports Car Challenge

GU VR Sports Car Challenge screenshotEr zijn al een handvol racegames uit de Volkswagen-groep verschenen voor de iPhone, iPod touch en iPad. Maar nóg heeft het Duitse autoconcern er blijkbaar nog geen genoeg van. En tjongejonge, wat profiteren wij daarvan! Sports Car Challenge verzamelt de oogappeltjes uit de stal van het concern en laat je aldus in een gratis racegame rijden met de Volkswagen Scirocco, Bugatti Veyron, Audi TT, Bentley Continental, Porsche Cayman en de Lamborghini Gallardo. Tevens zijn de beelden opgepoetst ten opzichte van de vorige racespellen die door dezelfde ontwikkelaar (Fishlabs) zijn vervaardigd. De kantelbesturing waar het spel standaard op staat, gooien we graag overboord, maar met de pijltjesbesturing vermaken we ons opperbest met Sports Car Challenge. Behalve een tijdproef kun je op een ‘de Ring’-achtig circuit (of is het nou de Ring zelf?) ook een slalom- en een remtest uitvoeren. Natuurlijk hebben we er ook graag een volwaardige racestand met andere auto’s op het circuit bij, maar ja, zo blijft er ook nog wat te dromen over. We hebben immers nu al wat droomauto’s bij elkaar.
Downloaden: Sports Car Challenge (gratis, universele app)

XIII: Lost Identity

GU VR XIII Lost Identity iPhone iPod touchEr is maar één spelgenre waarin je een minuut naar het beeld staart om een visnet te vinden, en dat is hidden objects. Fanatieke gamers onder ons weten wellicht nog dat er in 2003 al een geinig schietspel (YouTube-video) verscheen gebaseerd op de populaire Franse stripserie XIII. Nu wordt hetzelfde verhaal, over een aangespoelde man met geheugenverlies die het cijfer XIII op een tattoo draagt, heel anders uitgelegd. Onder rustige klanken ga je op jacht naar objecten die je verder kunnen helpen om je eigen identiteit te achterhalen. Die dien je al dan niet binnen een tijdslimiet te vinden op geanimeerde tekeningen die je wat gewennig naar links en naar rechts moet kantelen met de iPhone om de hoeken ervan te kunnen zien. Gedurende het hele spel kan je een aantal escapes en aanwijzingen gebruiken om te ontsnappen aan tijdslimieten. Die kun je echter terugverdienen in puzzels tussendoor. XIII: Lost Identity is absoluut geen bijzonder spel in het hidden objects-genre, maar wel een erg mooie. De tekeningen, sfeer en het verhaal maken indruk. Bovendien is de kakelverse Franse stripgame tijdelijk goedkoop te downloaden vanwege Thanksgiving en Black Friday in de Verenigde Staten. Heerlijk, zo’n internationaal georiënteerde App Store.
Downloaden: XIII Lost Identity (tijdelijk €0,79, anders €2,39)

Game van de Week: Rat On A Snowboard

GU-VR-Game-van-de-WeekJa, het klopt dat we Rat On A Snowboard nog niet eerder hebben besproken in de iOS game-update. Dat was gewoon een testje of je wel zat op te letten natuurlijk. En… dat deed je. In een week tijd vergaarde het laatste spelletje van de populaire rattenfranchise van Donut Games alweer 55 laaiend enthousiaste beoordelingen in de Nederlandse App Store. Het duurt niet lang om te zien waarom. Rat On A Snowboard is een vertrouwd ‘spring over alles heen en haal een zo’n hoog mogelijke score’ game waar er honderden van zijn voor de iPhone en iPod touch, maar in tegenstelling tot het gros, biedt dit spelletje uitdaging. En dat is broodnodig om de lengte van de speelsessies in de hand te houden. Er zijn drie modi. De hoofdmodus is Sleepy Slopes, een spel waarin de levels ter plekke opgebouwd worden en je zo ver mogelijk moet zien te komen. Exploding Meatballs is een variant daarop waarbij er exploderende gehaktballen uit de lucht vallen (wij verzinnen het niet). Ook de Challenges zijn weer ouderwets veeleisend als je er de maximale score van drie sterren op wil halen. Of je even alle sterren wilt pakken, niet wilt afgaan en zo snel mogelijk wil finishen, luiden de criteria. Onder vrolijk gejuich bij een goede sprong, wordt je gedreven om steeds beter te presteren. Voordat je het weet ben je weer úren verder met Rat On A Snowboard en besef je… dit is de Game van de Week.
Downloaden: Rat On A Snowboard (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2011, 18:40
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, sportgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.