iCulture speelt: Skulls of the Shogun is GvdW, Burn the Rope 3D en Hurricane Rush

Burn the Rope 3D laat je nieuwe touwen opbranden, Skulls of the Shogun is onze Game van de Week en Hurricane Rush is een leuke iOS-game.

ICS Hurricane Rush iPhone iPadOok zo opgebrand na een dag koopjesjagen? Aan de redactiekant kunnen we na een hele dag aanbiedingen sprokkelen gerust zeggen: wij wél! Het is een bruggetje naar Burn the Rope 3D, waarin we nu ook weer eens iets anders mogen opbranden. Touwen, vanzelfsprekend. Het Nederlandse spelletje Hurricane Rush gaat over een heel andere natuurkracht en Skulls of the Shogun is onze Game van de Week. Onbetwist.

Burn the Rope krijgt extra dimensie

ICS Burn the Rope 3D iPad iPhoneKijkend in de achteruitkijkspiegel weten we niet meer of Burn the Rope nou echt een leuk spel was, of dat het vooral heel snel piekte omdat het slim inspeelde op de ‘Cut the Rope’-naam en daardoor wereldwijd aandacht trok. Hoe dan ook: Burn the Rope werd 100 miljoen keer gedownload op 10 verschillende platforms en dat was voor ontwikkelaar Big Blue Bubble genoeg reden om het touwen-opbrand spelletje een nieuw vervolg te geven. Burn the Rope 3D geeft het al weg in de titel: er is een dimensie bij gekomen. Je krijgt opnieuw constructies van touw voorgezet, die je in de hens zet in een gewenste volgorde en waarbij je steeds het vuurtje moet blijven aanwakkeren om te slagen. Door de nieuwe dimensie ben je automatisch bezig met de camera, waarmee je om de voorwerpen heen draait. Niet altijd even overzichtelijk, maar dat is deel van de uitdaging gedurende de ruim 70 levels in de 5 werelden. Big Blue Bubble belooft al dat er gratis uitbreidingen te downloaden zullen zijn in de toekomst.
Downloaden: Burn the Rope 3D (€2,69, zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Hurricane Rush: tornadohighscore

ICS Hurricane Rush iPad screenshotDutch Melon is de uitgeversnaam waarop het nieuwe Nederlandse spelletje Hurricane Rush in de App Store staat, maar laat je niks wijsmaken: Paladin Studios zit achter deze game en die hebben eerder dit jaar met Momonga Pinball Adventures al een erg leuk visitekaartje afgegeven. De talentvolle ontwikkelaar heeft nu zijn zinnen gezet op een kek highscorespelletje, waarin je het elk ronde tegen de highscore van een Game Center-speler speelt. De bedoeling? Je kiest een van de vele objecten die in een tornado kunnen zweven en daarmee ontwijk je zo ver mogelijk objecten en pak je power-ups en munten onderweg. Meer uitleg behoeft Hurricane Rush ook helemaal niet: het is een gratis highscorespel met een originele aanpak en een leuk multiplayer-component.
Downloaden: Hurricane Rush (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Game van de Week: Skulls of the Shogun

iPC Game van de WeekWe hebben er even op moeten wachten, maar afgelopen woensdag verscheen eindelijk 17-BIT’s strategische oorlogsspel Skulls of the Shogun voor de iPhone, iPad en iPod touch. Gelukkig maar, want nu weten we: dit is één van de meest diepgravende strategiespellen in de App Store. Een fraai afgewerkte cartoonstijl, leuk geschreven dialogen en slim interface-ontwerp: dat zijn de wapenfeiten van Skulls of the Shogun. Voorbeeldje: al je soldaten dragen een vlag mee, zoals bij bepaalde Japanse krijgers ook traditie was. Maar deze vlag is gelijk ook een levensbalk, waar dus steeds stukjes van worden losgetrokken als je schade oploopt. Nog een voorbeeld: je troepen bevinden zich niet op een raster zoals in andere strategiespellen, maar kunnen iedere beurt een bepaalde afstand vrij bewegen. De game zit bomvol met dit soort eigenzinnigheid, met als resultaat een ontzettend diepe strategiegame die zich prima laat vergelijken met XCOM: Enemy Unknown voor iOS of Advance Wars voor GameBoy Advance. Mocht je met deze games niet bekend zijn, dan leggen we Skulls of the Shogun het liefst naar een klassiek potje schaken. Jij en je tegenstander mogen om de beurt soldaten op het scherm bewegen, om zo de tegenstander een pak rammel te geven. Een uitgebreide campagne vertelt een grappig verhaal dat je vooral niet te serieus moet nemen. Competitieve spelers kunnen het daarna ook nog eens opnemen tegen vrienden of zelfs spelers die de pc-versie in hun bezit hebben. Bij elkaar genoeg om je wekenlang zoet te houden. XCOM, je hebt er een concurrent in de App Store bij.
Downloaden: Skulls of the Shogun (€4,49, zonder in-app aankopen, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2013, 19:28
Categorie Games
Onderwerpen burn the rope, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.