HomeWizard Weather: weerbericht van HomeWizard-bezitters

HomeWizard Weather biedt je een weerbericht op basis van weerstations van andere HomeWizard-gebruikers.

HomeWizard teaserBezitters van een HomeWizard-kastje kunnen een speciaal weerstation in de tuin hangen, dat weersinformatie doorgeeft aan een bijbehorende iPhone-app. Informatie die met de introductie van HomeWizard Weather ook door anderen te gebruiken is: de app biedt een overzicht van alle HomeWizard-stations in Nederland, om zo een weerbericht op bepaalde locaties op te vragen. Zo weet je hoe hard het bijvoorbeeld vriest in een specifieke straat in Amsterdam, enkel omdat een HomeWizard-gebruiker daar een eigen station heeft opgehangen.

HomeWizard weerberichtHomeWizard Weather beperkt zich tot de gegevens van mensen die hebben aangegeven hun data te willen delen. Een exacte locatie van de gebruiker lijkt niet te staan vermeld. Veel weerstations staan aangegeven aan het begin van de straat waar de gebruiker woont, wat er op lijkt te wijzen dat het huisnummer bewust niet in de data wordt meegenomen.

Je krijgt niet alleen de huidige temperatuur te zien, maar ook de windkracht, neerslag en uv-metingen in de gemeten regio. Niet iedereen heeft alle apparatuur alleen hangen, waardoor je lang niet altijd op iedere plek alle vier de opties kunt bekijken. Een leuke toevoeging: opmerkingen die HomeWizard-gebruikers bij de weersomstandigheden hebben geplaatst, worden ook in de app getoond.

Downloaden: HomeWizard Weather (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2013, 20:11
Categorie Het weer
Onderwerpen homewizard, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.