Reacties voor: Highlight 1.1: deel publiekelijk wie interessant is

De nieuwe sociale media-app Highlight voor de iPhone is nu al een hype op SXSW. Nu voert de iPhone-applicatie een nieuwe functie door waarmee je publiekelijk mensen kan markeren als interessant.
Lees het complete artikel โ†’ Highlight 1.1: deel publiekelijk wie interessant is
Bart Breij -

Reacties: 8 reacties

  1. Een app om te zien of er zich interessante personen in je buurt bevinden… het moet niet veel gekker worden met die social media ๐Ÿ˜€

  2. Een fake account met nep foto.
    Er staan ons nog sombere tijden te wachten wanneer plots kinderen verdwijnen.

  3. App er meteen weer afgegooid. Slurpte in een paar uur mijn battery leeg.

  4. @Gonny: Ik vind het erg jammer dat je zo reageert op de kritische opmerkingen maken zonder dat ze trollen. Er is een groep mensen die met verbijstering zien dat een andere groep mensen alle persoonlijke zaken zo etaleren. Ik ben er een van, en iedere keer als ik denk dat we nu alles wel gehad hebben (delen wat je kookt en naar welke muziek je luistert, ja leuk!) komt er weer een andere idiotie langs, jawel deze highlight dus. En ja voor sommige mensen(ik kan niet zo snel bedenken wie) zal dit wel handig zijn, maar tegelijkertijd is een gezonde dosis argwaan tegen de ontikkelaars van deze zogenaamde (bijna) gratis apps wel op zijn plaats.
    Plaats geen reactie op mijn facebookaccount want die heb ik niet, maar dat had je waarschijnlijk al geraden ๐Ÿ˜‰

  5. @Gonny: Goeie reactie, dank daarvoor.
    Weet niet of ik nou in de digitale voorhoede of achterhoede zit. Ik heb alle gadgets en weet er behoorlijk wat van en gebruik ze graag, voor van alles en nog wat, alleen de trend om alles wat je doet te delen en dat ook van anderen te willen weten deel ik niet. Kan je je voorstellen waarom ik argwanend wordt als je zelfs geen abbo meer kan nemen op spotify zonder facebookaccount? Er is dus een grote groep die er allemaal geen problemen mee heeft. Maar ook een toenemende groep die er wel problemen mee heeft, dat is dus ook een voorhoede maar in een andere richting!

  6. @nick: De neerbuigende houding met uitspraken als “doorsnee mensen met een doorsnee baan, die een teruggetrokken leventje leiden” en de arrogantie door zich voor te stellen als “digitale voorhoede” tonen duidelijk aan dat deze discussie nergens toe kan leiden aangezien deze sociale mensen duidelijk met een paardenbril rond lopen.

    Ik maak me daar al lang geen zorgen meer over.

  7. @BdR: Tijdens evenementen als SXSW, waar het succes van je start-up (mede) afhankelijk is van de invloedrijke mensen die je tijdens zo’n evenement te spreken krijgt, is dit heel nuttig. Daarbuiten zou ik het niet gebruiken, nog even afgezien van de storm aan kritiek die is losgebarsten over de ‘privacy-schending’ die deze app teweeg brengt. Ze gaan heel ver in wat ze van je willen weten.
    Het is jammer dat mensen waar deze app niet voor bedoeld is (doorsnee mensen met een doorsnee baan, die een teruggetrokken leventje leiden) meteen zo panisch reageren over verdwenen kinderen. De app is niet voor jou bedoeld, maar voor mensen die zich moeten profileren vanwege hun bedrijf of passie.

  8. @nick: Tja, er zijn twee manieren om er tegenaan te kijken. Er is nou eenmaal een digitale voorhoede, die dit soort dingen gebruikt en daar ook goed mee om weet te gaan. Ik vind het prima als privacy-kritische mensen reageren, maar ik vermoed dat de sceptische reacties vaker komen van mensen die social media niks vinden, maar het tegelijk geen probleem vinden om hun persoonlijke gegevens achter te laten bij een iPad-winactie. Verder onthoud ik me van commentaar in het openbaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.