Reacties voor: Geolives Belgium 1:10.000: iPhone-wandelkaarten van België

Geolives Belgium biedt tegen de prijs van een maand- of jaarabonnement onbeperkt natuurkaarten en wandelroutes in België. Die kunnen van tevoren gedownload worden om het dataverbruik te verminderen.
Bart Breij -

Reacties: 11 reacties

  1. Ziet er alvast zeer leuk en handig uit!!

  2. Net een fietsweekend in de Ardennen achter de rug… Had deze kaarten graag uitgeprobeerd. Topografische kaarten zijn ook op de fiets erg praktisch namelijk!

    Volgens mij is er van Frankrijk ook zo’n app, maar hoe zit het met Nederland..?

  3. Het kadaster in Nederland heeft deze kaarten ook 1:25000: Top 25 To Move. Alleen niet op de iPhone te gebruiken helaas. Ik zou zo’n abbo direct nemen! Google maps is inderdaad veel te auto-gericht.
    De fiets-kaarten van Open Street Maps zijn ook beter, maar ik ken geen fijne app zoals de standaard Kaarten app die ze gebruikt. Iemand wel?

  4. Ziet er wel goed uit, want in Google map zitten heel veel fouten, vooral straatnamen die totaal niet juist zijn, laat dan staan de wandelroutes….

  5. Geolives heeft ook topografische kaarten voor nederland. Je moet wel een jaarabbonement nemen van 15 euro en je moet voor elke kaart ook betalen. Eerste vijf Ijn gratis.

  6. @robijntje: Waar vind je die Geolives voor NL dan? Niet in de appstore. Ze hebben wel World, maar die is gebaseerd op openstreetmaps.

    @Pietje Puck: Ik gebruik Motion-X. Daarmee kun je openstreetmaps downloaden en op je device opslaan. Ook opencyclemaps opslaan is mogelijk, dat kom namelijk redelijk in de buurt van topografisch. Maar het blijft behelpen, want als je kaarten voor een flinke route wilt opslaan (en ook fatsoenlijk wilt kunnen inzoomen) ben je echt dagen en dagen aan het downloaden!

  7. @Pietje Puck: Een grandioze GPS-app (voor mij tenminste): Viewranger Open Maps. Werkt perfect met OpenStreet Maps, terwijl ook voor Nederland prima topografische te koop zijn voor een redelijke prijs.

  8. @Pietje Puck: Als je genoegen neemt met OpenStreetMap dan zou je voor Trails of OffMaps kunnen gaan.

    Voor Nederland zijn er nog geen apps met goede topografische kaarten van de Topografische dienst. #gemistekans

  9. Op de oude website van geolives staat precies hoe je de nederlandse topografische kaarten kan downloaden. De app waarmee het mogelijk is heet geolives. Ook heeft geolives een pc softwareprogramma waarmee je de topografische kaarten op je pc kan inlezen.

  10. Voor meer informatie, als u de versie Geolives Belgium kopen, NGI 1:10.000 topografische kaarten
    zijn ook bruikbaar in applicaties zoals :

    http://guide.geolives.com

    En ook een applicatie te beheren en bewerken van uw eigen tochten

    http://editor.geolives.com

  11. De app heeft zeker sterke kanten, maar de website, de organisatie erachter en de kostenstructuur kan wel wat beter.
    – Als je naast de 1:10.000-kaarten ook de “Web Editor” wil gebruiken om je tracks/guides aan te passen, betaal je nog eens €5. Bovendien wordt er op verschillende pagina’s/documenten nog gesproken over de oude abonnementsformules, wat het allemaal nog onduidelijker maakt.
    – Er zijn tegelijkertijd verschillende sites online (de oude en de huidige), en de niet-Franstalige versies zijn slechts Google-vertalingen. De editor is voor zover ik kan zien ééntalig Frans.
    – Er zijn verschillende support-fora: één in het Frans en één in het Engels. Hoe ik op die in het Engels terecht ben gekomen, kan ik niet eens meer terugvinden, maar een fusie lijkt me aangewezen, waarin ieder dan gewoon de vraag stelt in de taal die hem/haar het beste ligt.
    – De editor doet soms rare dingen. Zo is een tocht van 18 km plots -0,4 km…

    Er is dus nog werk aan.
    Toch denk ik wel dat ik na de week proef een jaarabo op de kaarten neem, want het downloaden en bekijken daarvan op de iPhone werkt perfect.

    Iets wat ik in geen enkele beschrijving heb teruggevonden: als je een guide (track/route) op je iPhone hebt geladen, en hiervan afwijkt, krijg je een geluidssignaal te horen. Dus geen turn-by-turn-navigation — wat niet echt realistisch is op bospaadjes, denk ik — maar je ver verkeerd zul je ook niet lopen. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.