Felix for App.net: fraaie iPad-app voor concurrent van Twitter

Felix for App.net iPad Edition is een prachtige applicatie voor de kleine concurrent van Twitter. Je kan berichten tot en met 256 tekens plaatsen.

Felix for App.net iPad editie headerHet is ontstaan als een tegenreactie op Twitters steeds benauwdere beleid jegens andere diensten die op het succes van het sociale netwerk willen inhaken: App.net. Het is een dienst die na een betaalde periode nu ook gratis is te gebruiken, en qua functionaliteit nog altijd sterk op Twitter lijkt. Het enige verschil is eigenlijk dat je in App.net berichten van 256 tekens mag schrijven in plaats van 140, en dat het gebruikersbestand veel kleiner is. Maar nu heeft dat kleine sociale netwerk wel een prachtige applicatie: Felix voor App.net heeft zonet een iPad-variant gekregen.

Felix for App.net iPad Edition timelineDe apart te downloaden iPhone-versie Felix for App.net is misschien wel de mooiste applicatie voor een sociaal netwerk die je op de telefoon kan downloaden. We waren in ieder geval lyrisch over het ontwerp in ons iPhoneclub-artikel iCulture test: de beste iPhone-apps for App.net. Daarin zetten we ook nog even op een rij waarin Twitter en App.net van elkaar verschillen. Maar hoe dan ook: het is dus niet vreemd dat Felix voor de iPad dezelfde opmaak hanteert als zijn kleinere broer. De interface is eigenlijk gewoon opgerekt voor het grotere scherm. Dat maakt dat de tekst wel erg breed staat op de ‘grote’ iPad.

Het betekent gelukkig ook dat de eigenzinnige interface van de app in stand is gehouden. Alle navigatie doe je met een knopje rechts onderin beeld. Er is nergens een groot menu. Je tikt op de knop en je ziet een selectie knoppen uitvouwen waarmee je naar de timeline gaat, naar reacties van anderen op je, privéberichten en dan is er de wereldbol. Daarmee kun je naar specifieke functies van App.net en Felix ten opzichte van Twitter en andere App.net-apps. Je hebt de bekende optie om alle nieuwe berichten op het netwerk te zien, maar kan ook alle berichten opvragen die niet op een specifieke gebruiker zijn gericht. Zo filter je dus de conversaties uit de globale timeline. Je kan er juist ook voor kiezen alléén de conversaties te zien, alle foto’s te bekijken, trending berichten in te zien of checkins onder elkaar te lezen. Daarbij gaat het om op locaties ingecheckte gebruikers.

Felix for App.net iPad bericht schrijvenDe bediening van de menuknop is een beetje apart. Er staat altijd een pijltje op het knopje dat impliceert dat je teruggaat naar de vorige pagina, maar dat doe je juist met twee keer drukken. Met één druk open je het uitvouwmenu weer en moet je soms een omweg maken naar de pagina waar je net was. De andere trekjes van de interface zijn juist erg fraai: veeg over een bericht om snel antwoord te geven en tik op een profielfoto om meer handelingen met een bericht te zien. Zo kijk je een profielpagina, lees je een gesprek terug, favoriet je een bericht of quote je hem voor jouw volgers. Je hebt verder de keuze uit lettertypes en een dag- en nachtstand met witte of zwarte achtergrond.

Felix for App.net is een prachtige applicatie. Je zou eigenlijk willen dat hij voor Twitter was gemaakt.

Downloaden: Felix for App.net (iPad Edition) (€4,49, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2013, 12:37
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.