Facebook 3.5: tag vrienden in berichten, filter ontvangers makkelijker voor publieken

Facebook 3.5 laat je vrienden taggen in Facebook-berichten en maakt filteren van content makkelijker. De functie om een enkel bericht leesbaar te maken staat nu prominenter in beeld, waarschijnlijk door invloed van Google+.

Facebook for iPhoneBezoekers van de website van Facebook werden laatst al gewezen op een aantal veranderingen binnen het sociale netwerk. Zo tag je nu makkelijker een vriend in een bericht en staat de mogelijkheid om een statusupdate voor een bepaald bericht te filteren nu prominenter in beeld. Een nieuwe update van Facebook for iPhone zorgt ervoor dat deze veranderingen ook in de app zijn doorgevoerd. Daarnaast draagt de update nog wat extra veranderingen met zich mee.

Wanneer je een bericht schrijft vind je in een knoppenbalk boven het toetsenbord nu een tag-knop. Druk je hier op, dan kun je jouw vriendenlijst doorzoeken en bepaalde mensen selecteren. Dezen zien dan via een notificatie dat je dit hebt gedaan, zodat ze sneller op je bericht zijn gewezen. Het taggen van gebruikers is niks nieuws op Facebook: door zoals op Twitter een @ voor iemand zijn naam te zetten kon je deze linkbaar maken, waarvan de persoon in kwestie bericht kreeg. Dit was via de app echter een stuk lastiger en betekende dat je altijd de naam in je bericht moest verwerken. Deze twee problemen zijn hiermee opgelost

Een bericht enkel leesbaar maken voor een selecte groep was al langere tijd mogelijk, maar de functie staat nu prominenter in beeld. De knop hiervoor vind je rechts in de knoppenbalk boven je toetsenbord. Druk je hier op, dan kun je kiezen uit verschillende publieken of door jou gemaakte vriendenlijsten. Het nieuwe sociale netwerk Google+ richt zich erg op het filteren van content voor specifieke volgers, wat mogelijk de oorzaak is voor de nieuwe plaatsing hiervan.

Ook een aantal kleinere verbeteringen zijn in de update te vinden. Zo is het uiterlijk van profiel- en groeppagina’s veranderd en is het nu ook mogelijk om iets te delen vanuit de webbrowser in de app. Een aantal bugfixes zorgen er onder andere voor dat notificaties sneller binnenkomen, dat de chatfunctie beter werkt en dat de notificatiebalk niet meer opeens verdwijnt. Een volledige lijst aan veranderingen vind je in de App Store.

9to5Mac wijst ons op een verandering die niet genoemd wordt in iTunes: de code voor de iPad-app, die via een jailbreak te gebruiken was, is met deze versie verwijderd.

Downloaden: Facebook for iPhone (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2011, 10:06
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, taggen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.