Black Friday: ook iPhone-ontwikkelaars geven korting op games en apps

Het is Black Friday in de VS en dat betekent dat diverse iPhone-games en -apps in de aanbieding zijn. Wij zetten de meest interessante op een rijtje.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

apps kortingNiet alleen Apple doet een deel van haar producten in de uitverkoop, ook ontwikkelaars hebben hun applicaties massaal afgeprijsd op Black Friday. Eerder vandaag schreven we over de koopjes in de Apple Store, nu is de App Store aan de beurt. Onder de applicaties in de lijst bevinden zich een boel populaire applicaties, zoals Asphalt 5, Tetris en 1Password. De imposante lijst bestaat uit tientallen applicaties (en dan hebben we nog lang niet alles kunnen noemen) maar aanvullingen van onmisbare apps in de reacties zijn natuurlijk altijd welkom. Het merendeel van deze aanbiedingen is nog het hele weekend geldig.

Wist je dat je alle apps ook cadeau kunt doen? Je vindt deze optie door op het omlaag wijzende pijltje naast de prijs te klikken. Kies daarna de optie ‘Schenk deze app’. De ontvanger krijgt een e-mailtje en kan daarna de app downloaden met een zelf te kiezen account.

Games

Sonic the Hedgehog 4: Episode 1
Was: €5,49
Nu: €3,99

Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 is het meest recente deel uit de Sonic-serie. In deze razendsnelle game raas je met de kleine blauwe egel door vier verschillende zones: Splash Hill, Lost Labyrinth, Casino Street en Mad Gear Zone. In deze versie wordt ook een nieuwe aanval geïntroduceerd, de homing attack. Eerder schreven we een review over deze game, toen kostte de game nog €7,99 en beoordeelde we hem met een 7,5.

Tetris
Was: €2,39
Nu: €0,79

In Tetris moet je zorgen dat een horizontale rij zich vult met blokjes van een willekeurige kleur. De rij verdwijnt dan van het speelveld. Tetris voor de iPhone bevat twee spelvarianten: Marathon (de klassieker) en Magic, waarbij je in feite vijf varianten krijgt: Wrecking Ball, Minimizer, Bubble Wrap, Magic Crayon en Smashdown. Je kunt bij het spelen van Tetris naar je eigen muziek luisteren en kunt een blokje on-hold zetten als het even niet uitkomt. Eerder dit jaar werd bekend dat Tetris de bestverkochte mobiele game aller tijden is.

Let’s Golf 2
Was: €3,99
Nu: €0,79

Deze game van Gameloft bevat 108 holes op 6 verschillende locaties. Je hebt de keuze uit vier cartoonfiguurtjes, elk met eigen speelstijl en vaardigheden. Je kunt de game ook multiplayer spelen via Wi-Fi. Via de controls kun je zelfs spin aan de bal meegeven. Er is ook een casual speelmodus voor als je gewoon even een balletje wilt slaan. Gameloft heeft in de laatste update de LIVE-dienst toegevoegd, zodat je realtime kunt chatten met je vrienden en kunt vergelijken hoeveel trofeeën iedereen heeft verzameld. In totaal zijn er 26 trofeeën om te unlocken. Spelen met vrienden kan via internet, lokale Wi-Fi of Bluetooth.

Asphalt 5
Was: €3,99
Nu: €0,79

In deze racegame staan ruim 30 auto’s tot je beschikking, inclusief droomauto’s van Ferrari, Lamborghini, Audi en Ducati. Hiermee knal je door twaalf steden, waaronder St. Tropez, Aspen en Las Vegas. Tijdens het racen door deze steden moet je verborgen shortcuts zien te ontdekken en van hellingen af springen om sneller bij de finish te komen. Er zijn 8 verschillende racevarianten mogelijk, zoals Time Attack, Duel Mode, Drift Contest en Last Man Standing. Dat hoef je gelukkig niet allemaal in je eentje te doen, want de game ondersteunt multiplayer met maximaal zes personen via Bluetooth of de online multiplayer-functie.

Brothers In Arms® 2: Global Front
Was: €3,99
Nu: €0,79

Brothers in Arms 2 is speciaal voor de iPhone ontwikkeld en is een first person-shooter. In de game vind je zes omgevingen, van de Ardennen tot Normandië en Noord-Afrika, verdeeld over 16 levels. Elk daarvan heeft een speelduur van een halfuur. Je kunt de game ook multiplayer via Wi-Fi spelen en daarbij chatten met anderen. Ook kun je je eigen muziek afspelen in plaats van de meegeleverde soundtrack.

Hero of Sparta 2
Was: €3,99
Nu: €0,79

Hero of Sparta 2 is een gevechtsspel in de stijl van God of War. In deze game keert hoofdpersoon Argos na een lange strijd terug naar Sparta. Maar de onderwereld blijft hem achtervolgen en Argos moet met vijanden en eindbazen in gevecht. In Hero of Sparta 2 zitten 12 levels die zich in 8 omgevingen afspelen. Je kunt 360 graden rondkijken en de game heeft mooie 3D-, licht- en reliëfeffecten.

Iron Man 2
Was: €3,99
Nu: €0,79

Iron Man 2 hoort bij de gelijknamige film en is de tweede Iron Man-game van Gameloft. Je kunt zowel in het pak Iron Man als War Machine duiken. Hiermee kun je op 9 verschillende locaties spelen, van New York tot de jungles van Somalië. Als je nog twijfelt over de aankoop, er is een gratis lite-versie waarmee je de app kunt testen.

Scrabble
Was: €2,39
Nu: €0,79

Dit bordspel zal bij vrijwel iedere iPhoneclub-lezer bekend zijn. Je moet er wel rekening mee houden dat dit een Engelstalige versie is (al worden Spaans, Frans, Italiaan en Duits ook ondersteund). Dit kun je natuurlijk zien als een uitdaging, maar kan de nodige moeilijkheden met zich mee brengen.

UNO
Was: €3,99
Nu: €0,79

Uno lijkt veel op het oud Hollands pesten, maar dan met een twist. Het kaartspel wordt gespeeld met zijn vieren. Op je iPhone kunnen deze andere drie spelers de computer, vrienden, of volledig onbekenden zijn. Tegen je vrienden kun je spelen op één iPhone, maar je kunt ook via Wi-Fi in een lokaal netwerk tegen elkaar spelen. Via Wi-Fi is het ook mogelijk om tegen totale vreemden te spelen via het internet.

Ook in de aanbieding:

Productiviteit & Zakelijk

ReaddleDocs
Was: €3,99
Nu: €0,79

ReaddleDocs is een document- en bestandsbeheerder voor de iPhone. Met ReaddleDocs kun je bestanden vanaf je iPhone en iPod touch uitwisselen met een Windows-, Mac- of Linux-computer en eventueel beveiligen met een wachtwoord. Ook uitwisseling met websites, als e-mailbijlage of met een online opslagdienst die WebDAV ondersteunt is mogelijk.

PDF Expert
Was: €3,99
Nu: €0,79

PDF Expert is van dezelfde makers als ReaddleDocs en ook de functionaliteit van deze twee applicaties overlapt elkaar grotendeels. Met PDF Expert kun je e-mailbijlagen in PDF-formaat lokaal opslaan, documenten full-text doorzoeken, bestanden met wachtwoord openen, navigeren door bookmarks in een PDF-document en grote PDF-documenten lezen. Maar de belangrijkste functie is wel het opslaan van PDF-attachments, waarbij gebruik wordt gemaakt van de eigen opslagdienst Readdle Storage. Behalve PDF-documenten kun je natuurlijk ook de meeste andere gangbare formaten bekijken, zoals Office-, iWork- en html-bestanden.

Quickoffice Connect Mobile Suite
Was: €7,99
Nu: €5,49

Het volledige (onofficiële) Office-pakket voor je iPhone. Met QuickOffice kun je Microsoft Word en Excel-bestanden bekijken, bewerken en aanmaken op je iPhone. Via Wi-Fi kun je verbinding maken tussen iPhone en je desktop. Je kunt bestanden direct uitwisselen via MobileMe, Google Docs, DropBox en andere online opslagdiensten die WebDAV ondersteunen. Bekijk ook onze eerdere review.

Scanner Pro
Was: €5,49
Nu: €0,79

Met deze applicatie kun je je iPhone gebruiken als scanner. Met Scanner Pro kun je documenten inscannen en deze vervolgens als PDF versturen via e-mail of uploaden naar MobileMe, Dropbox of een andere online opslagdienst die WebDAV ondersteunt. Ook kun je met je desktop computer via wifi de ingescande documenten op je iPhone via de ingebouwde server bereiken.

1Password for iPhone
Was: €7,99
Nu: €5,99

1Password is een applicatie om gemakkelijk wachtwoorden te bewaren, zowel op de iPhone als op de Mac. Daarmee wordt het haalbaar om voor elke website of elk forum een apart wachtwoord te gebruiken, zonder dat je alles hoeft te onthouden. Dankzij de laatste update die Agile Web Solutions uitbracht, is ervoor gezorgd dat je je website-inloggegevens, creditcardinformatie en andere geheime informatie draadloos kunt synchroniseren, ook via Dropbox. Er is ook een Pro-versie, deze is afgeprijsd naar €9,99 (was €11,99). Dit is een zogenaamde universele applicatie en is dus optimaal te gebruiken op zowel iPhone als iPad.

OneDisk
Was: €3,99
Nu: €0,79

OneDisk startte ooit onder de naam A.I.Disk en was toen een van de eerste applicaties waarmee je met je iPhone je MobileMe iDisk kon benaderen. Vandaag de dag, flink wat updates verder, verbindt de applicatie je ook met Google Docs, Dropbox of een andere online opslagdienst die WebDAV ondersteunt.

Flash Drive
Was: €3,99
Nu: €0,79

Met Flash Drive kun je je iPhone gebruiken als usb-opslagmedium, zonder software te hoeven installeren op de pc. Het overgrote deel van de bestanden die naar je iPhone gekopieerd zijn, kun je direct bekijken op je iPhone. Zo zijn Word, Excel, Powerpoint, iWork ’09 en PDF-bestanden te bekijken in de applicatie. Vervolgens kun je ze mailen en beveiligen met een wachtwoord.

Take A Note
Was: €3,99
Nu: €0,79

Take A Note is een notitie-applicatie waarmee je niet beperkt blijft tot alleen tekst. Notities kunnen bestaan uit geluiden, foto’s, tekeningen, maar tekst kan natuurlijk ook. Je kunt ook vanaf je computer notities op je iPhone zetten, zonder extra software te installeren. Om goed overzicht te hebben over je notities kun je zelf categorieën aanmaken. Verder is het ook mogelijk je notities te mailen en zit er een zoekfunctie in de applicatie. Om notities van je computer naar je iPhone of andersom over te zetten, moeten beide apparaten van hetzelfde Wi-Fi netwerk gebruik maken.

BookReader
Was: €3,99
Nu: €0,79

Met deze applicatie kun je documenten lezen, alsof je een boek leest. In feite dezelfde functionaliteit als iBooks dus, maar deze applicatie onderscheidt zich met haar interface. Je kunt de meeste gangbare bestanden openen, zoals TXT, EPUB, PDF en HTML. Als je twijfelt over de aankoop, de interface kun je al eens bekijken in de gratis applicatie BookReader Classics. In deze applicatie vind je meer dan 50 (Engelse) klassiekers. Het toevoegen van documenten is hier niet mogelijk.

Bills
Was: €2,99
Nu: €1,59

Bills is een simpele applicatie bedoeld om rekeningen en uitgaven mee bij te houden. Het voornaamste doel is om je te herinneren aan rekeningen die je nog moet betalen. Dit doen ze door een overzicht van alle rekeningen te bieden op een kalender, maar ook met push-meldingen wanneer een rekening bijna betaald moet worden. Je kunt de rekeningen ook beheren via je desktopcomputer. Deze applicatie vereist firmware 4.0 of hoger.

Osfoora, for Twitter
Was: €2,39
Nu: €0,79

Osfoora is een van de meest uitgebreide Twitter-clients voor de iPhone. Osfoora is misschien minder bekend dan Echofon of Twitterrific, maar heeft wel alle functies aan boord die je verwacht. Het toont conversaties op een overzichtelijke manier en je zult ondersteuning aantreffen voor Instapaper, Read It Later en Boxcar. Je kunt zelfs het muzieknummer waar je naar luistert twitteren naar je vrienden. Ook de iPad-versie, die een waarschijnlijk een stuk populairder is dan de iPhone-versie, is in de aanbieding. Voor Osfoora HD betaal je vandaag €0,79, in plaats van €2,99.

Tweetlist
Was: €2,39
Nu: €0,79

In deze applicatie vind je alles dat je van een uitgebreide Twitter-client mag verwachten. Er is uitgebreide ondersteuning voor lists, handige snelkoppelingen zoals tap+hold en ondersteuning voor Instapaper en Read It Later. Tweetlist heeft in de Nederlandse App Store een gemiddelde waardering van 3,5 sterren, verdeeld over 12 waarderingen.

MobileRSS Pro
Was: €2,39
Nu: €0,79

Zoals de naam van de applicatie is dit een RSS-reader voor de iPhone. Een erg complete welteverstaan. Zo kun je zoeken in je feeds, beschik je over verschillende thema’s en kun je een artikel via vrijwel iedere digitale weg delen, zoals Twitter, Facebook en Instapaper.

Ook in de aanbieding:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2011, 14:39
Categorie Uncategorized
Onderwerpen aanbieding, app store, black friday

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.