App.net Passport laat je vrienden vinden op Twitter-alternatief

De iPhone-app App.net Passport maakt het makkelijker vrienden te vinden via het relatief onbekende alternatief voor Twitter.

App.net Passport vernieuwd vrienden zoekenApp.net Passport, de applicatie waarmee je gratis een account kan aanmaken op het Twitter-alternatief App.net, is een stuk handiger geworden na een update. De toepassing is in de nieuwste versie een paar functies rijker waardoor je echt met een kickstart aan het sociale netwerk kan beginnen. Zo kan je vrienden op het netwerk vinden door je adresboek even te laten doorbladeren door de dienst. Die gaat op zoek naar bekende mailadressen en verbind je dan een bijbehorende accounts.

Om het in de toekomst voor nieuwe aanmeldingen op het netwerk eenvoudiger te maken om bekenden te vinden, vraagt App.net Passport nu ook om een bevestig van je telefoonnummer. Zo wordt de kans groter dat een bekende je vindt via zijn adresboek: daar staat immers vaker een telefoonnummer in dan een e-mailadres.

App.net Passport is niet alleen een variant op Twitter met berichten in 256 tekens in plaats van 140. Het biedt ook een stuk online opslag voor de gebruikers. Die kan nu voor het eerst beheerd worden in de applicatie voor de iPhone. Verder zijn er fouten uit de app gehaald en is het introductiescherm vernieuwd.

Het sociale netwerk App.net is in het leven geroepen om een reclamevrij en open alternatief voor Twitter te bieden, waar andere ontwikkelaars mee mogen doen en laten wat ze willen. Aanvankelijk betaalde je een inschrijfbedrag en voor een jaarabonnement om de dienst te kunnen gebruiken. Met ingang van App.net Passport kan je gratis aanmelden voor het netwerk en schijfruimte. Je hebt dan wel de restrictie dat je maximaal 40 personen mag volgen.

Downloaden: App.net Passport (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2013, 17:59
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen app.net, passport, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.