Analoge digitale klok op je iPhone

Analog Digital Clock, leuke klok-applicatie van ontwerper Maarten Baas die tijdelijk in prijs is verlaagd.

screenshotMaarten Baas, ontwerper van onder andere stoelen, banken en tafels (en onder de liefhebbers vooral bekend van de expositie Where There’s Smoke waarin hij zijn serie verbrande meubels tentoonstelde), heeft op 17 maart van dit jaar de applicatie Analog Digital Clock uitgebracht in de App Store en toont daarmee aan hoe leuk en origineel iets simpels als een klok kan zijn.

Een analoge digitale klok? Ja, een analoge digitale klok! Wat moet ik me daarbij voorstellen, hoor ik je denken. Wie de naam Maarten Baas kent, vermoedt misschien al dat het niet gaat om een klok die zowel analoog als digitaal af te lezen is, maar juist totaal iets nieuws.

Deze klok lijkt op het eerste gezicht niet meer dan een normale wekker, tot je letterlijk een minuutje verder bent en bijvoorbeeld de zeven op een wel heel vreemde manier ziet veranderen in een acht. Er loopt namelijk iemand achter de schermen te sleutelen aan de cijfers! Het lijkt erop alsof er een ‘mannetje’ druk in de weer is met verf en een zeem om jou op tijd te laten zijn.

Door één keer op het scherm te tikken kom je bij de optie om auto-lock aan te zetten, zodat de applicatie gewoon zichtbaar blijft en het scherm niet na verloop van tijd uitvalt. Ook is er in dit scherm te lezen dat het design van Maarten Baas komt en de programmering van Jan Svarovsky.

Zeker nu Analog Digital Clock is afgeprijsd vanwege de expositie Salone del Mobile Milan, is het een erg leuke applicatie om aan vrienden te laten zien of als leuk alternatief voor je ‘saaie’ standaard klok.

Onderstaande video geeft je een beter beeld van de applicatie:

Downloaden: Analog Digital Clock (€ 0,79)

Is deze vreemde klok niets voor jou, maar ben je wel op zoek naar een klokapplicatie voor op je iPhone? Dan zijn de volgende applicaties misschien een goed alternatief:

Clock (€ 0,79)
Deze applicatie biedt wat meer aanpassingsmogelijkheden, zo kan je de achtergrond kleur kiezen en voorzien van enkele voor geïnstalleerde animaties.

Clock Radio Free (gratis)
Wil je gewoon geen uitgeven voor iets als een klok-applicatie op je iPhone? Geen probleem, Clock Radio Free is zoals de naam al zegt, gratis en bevat bovendien een radio functie! Ook is deze applicatie nog te customizen door zelf een achtergrond kleur te kiezen.

Clock Pro (€ 0,79)
Clock Pro heeft eigenlijk alles wat je kan wensen van een klok. Het bevat namelijk een alarm, analoge klok, schaaktimer, wereldklok, stopwatch, wekker én eierwekker! Bovendien ondersteunt de applicatie iPod muziek en push-notificaties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2010, 18:09
Categorie Diensten
Onderwerpen applicaties, klok, ontwerper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.