Alaaf Limburg: iPhone-app houdt je in carnavalsstemming

Alaaf Limburg is een iPhone-app met gastenboeken voor carnavalsverenigingen in Limburg. Laat zien dat je er bent en deel foto's.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Alaaf Limburg iPhone carnaval sociaal netwerkHet grote vervolg van de prinsenverkiezingen afgelopen weekeinde, vindt pas in februari plaats. Dan barst het echte carnaval los onder de rivieren in het land. Maar het is niet zo dat je aandacht in tussentijd hoeft te verslappen. Alaaf Limburg van ontwikkelaar nxtmix is zowaar een soort sociaal mobiel netwerk voor carnavalsverenigingen. Je voert je vereniging(en) in en hebt vervolgens altijd een gastenboek ervan bij de hand.

Alaaf Limburg staat niet in contact met de gastenboeken die verenigingen misschien al hebben, maar de app is gespecialiseerd voor de mobiele telefoon en heeft de potentie een aardig onafhankelijk platform te worden.

Alaaf Limburg gastenboek van verenigingZodra je je hebt aangemeld bij een vereniging die je daarvoor met een zoekopdracht hebt gevonden, zie je in het meest linkse tabblad de berichtenstroom van die vereniging. Je kan er altijd een reactie achterlaten. Dat kan na aanmelding met je Facebook-account. Je kan elk bericht bovendien voorzien van een foto die je ter plekke schiet, of uit je fotoalbum haalt. Zo is het platform ook een manier om kiekjes uit te wisselen – al ontbreekt een optie foto’s van anderen op te slaan.

In het middelste tabblad van Alaaf Limburg zie je een agenda van aankomende evenementen los van verenigingen, met vermelding van de datum, naam en en plaats van een evenement. Je kan aangeven dat je aanwezig bent. Sommige evenementen zijn voorzien van artiestennamen die eveneens een eigen pagina hebben in de app. Helaas stuurt de terugknop je in dat geval meteen terug naar de agenda, en niet naar het evenement waar je was.

Alaaf Limburg kent zijn gebreken in de interface van de app. Hier mist een logische stap terug, daar kan je een artiestenpagina nadien niet meer vinden. Iets onthouden mag niet het sterkste punt zijn bij carnaval; hierop kan de app nog wel beter.

Downloaden: Alaaf Limburg! (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2012, 21:24
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp carnaval

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.