Reacties voor: 9292 organiseert wedstrijd voor ultieme OV Navigator

9292 organiseert een wedstrijd om de ultieme OV Navigator te ontwikkelen. De wedstrijd staat open voor informaticastudenten en er is €1500 mee te verdienen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Jammer dat ik geen OS X heb 😛

    EDIT: Ik zie btw dat het een Web Applicatie is dus ik la lekker bouwen 😛
    Thanks voor de notificatie iPhone Club 🙂

  2. Met andere woorden, wij weten het niet, willen er geen tijd en geld aan besteden, dus zorgen wij dat we een app krijgen voor 2750 euro, om deze vervolgens vol te gooien met ads.

    Maar verder goed initiatief!

  3. Wat een luilakken 😛 neehoot niet zelf een bouwen maar gewoon laten doen… Wel slim 😛

  4. Ja, dit is wel een hele goedkope manier om aan je software te komen. Moet je die voorwaarden eens zien.

    – Je stelt aan het einde van de wedstrijd de broncode beschikbaar aan de jury zodat men de kwaliteit van programmeren kan beoordelen.
    – 9292 mag de broncode en (web)applicaties gebruiken.
    – Je verklaart bij inzending afstand te doen van de auteursrechten en eigendomsrechten.

    En dat voor slechts 2750 euro. Niet slecht bedacht.

  5. Wat een afzetterij. Normaal gesproken ben je voor zo’n applicatie 15-20 duizend euro kwijt. En dan nog te bedenken wat 9292 er zelf mee gaat verdienen…

    @Xynetor:
    Tenzij je student bent zou ik er niet aan beginnen. Het is namelijk alleen voor studenten. Bron

  6. Ik zou graag een OV9292 app willen maken, maar niet onder deze voorwaarden…

  7. Waar staat dat je mee MOET doen…dat je als student VERLICHT bent daar tijd aan te spenderen? Waarom is de NS ineens lui als ze iets door anderen laten maken en daar een (kleine) prijs voor betalen. Ik snap die drukte over “afzetterij” “luilakken” en “wij willen het niet” e.d. echt niet. Als iets niet goed is zal het automatisch aan aandacht en deelname ontbreken.

  8. Ik vind dit zeker een goed initiatief slim bedacht!

  9. Een hele slimme zet. Hopelijk komt er wat moois uit. Misschien een goede basis om verder mee te werken.
    Wel weer typisch dat er zoveel word geklaagd. Je hoeft niet mee te doen..

  10. Ik ga zeker meedoen. ook al is het geld een lachertje in vergelijking met het werk.

    Uiteindelijk is iedereen er bij gebaat dat er een normale webapplicatie komt.

    Mag er overigens een koppeling bijgebouwd worden naar de NS?

  11. “Maar de (web)applicaties kunnen nog slimmer”

    Hmm, welke applicaties zijn dat dan (behalve 9292’s eigen geknutsel)?

  12. Ten eerste: stom dat het een webapplicatie betreft! Als dat zo is, dat wordt niet echt duidelijk!

    Als ik het zou kunnen dan zou ik het wel weten…
    1. Route planner. Men neme een straal x (x is in te stellen in de opties) en tovert alle OV (afzonderlijk in te stellen: trein, boot, pond, tram, metro, bus, q-liner) vertrekpunten (A) te voorschijn. Dan kiest men een eindpunt (B) en de route wordt berekend. Allemaal IN een applicatie: dus geen string kopieren naar de webbrowser.

    2. Alle vertrektijden de dichtsbijzijnde halte, of binnen straal x alle vertrektijden van alle haltes. Mocht het zijn dat één straat verder de bus naar het CS wel gaat. Desnoods poept ie een route uit naar Maps hoe je bij die halte komt.

    3. Overzicht van time tables (hoe vaak gaat die bus per uur en hoe lang doet ie er over om naar B te komen), zodat je kunt uitvogelen dat 10 minuten wachten misschien sneller is dan direct instappen en om rijden.

    4. Overzicht van stremmingen in de regio (zou een andere straal) moeten zijn.

    Oh wacht… dit is Trein, maar dan uitgebreider voor alle OV en instelbaar om geen toeslag voor de q-liner te betalen of de boot te omzeilen.

    Maar het lijkt me belangrijk (iig voor mij) dat je een overzicht hebt op een willekeurig punt met alle vertrektijden binnen een straal x. Het komt wel voor dat ik voor een stukje in een vreemde stad de bus wil pakken, maar omdat ik nooit zicht heb waar een bus naar het CS vertrekt en hoe laat, ga ik maar lopen!

  13. goed dat ze dit doen!. De beste app bouwers zitten gewoon thuis! En de update van 9292ov was dramatisch!

  14. Volgens mij is 9292 een commercieel bedrijf, dus krap 2000 euri besteden aan het laten ontwikkelen van zo’n app is een lachertje. En de vraag is wie de app gaat onderhouden nadat het is opgeleverd.

    Maar goed, het is wel slim om er een webapp van te maken, want dan heb je bijna alle mobiele telefoons te pakken, ipv dat je meerdere versies voor de diverse platforms moet gaan maken.
    De vraag is alleen hoe een webapp gebruik kan gaan maken van je GPS. Dat lijkt me een interessante uitdaging die voor meerdere webapps van toepassing kan zijn.

  15. Wat een sukkels. Waarom begrijpen ze niet dat ze met google maps moeten samenwerken. De ultieme navigator is er al in google maps. Waarom snappen wij gebruikers dat wel en die idioten van 9292 niet?

  16. Dit is dus een teken dat de nieuwe ov functie in maps nog lang niet zal werken voor nederland.

  17. Origineel geplaatst door alain
    Wat een sukkels. Waarom begrijpen ze niet dat ze met google maps moeten samenwerken. De ultieme navigator is er al in google maps. Waarom snappen wij gebruikers dat wel en die idioten van 9292 niet?

    Nou ja, weet jij dan of ze daar niet al aan hebben gedacht? Weet jij wat de voorwaarden zijn van een eventuele overeenkomst? Ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen met Google wil samenwerken.

  18. Ooit heeft de NS een routeplanner voor DOS laten maken door een arme student die een CD speler kreeg en geloof ik ook nog een dag mocht happen naar Pijnenburg…

  19. Dennis, ik hoopte eigenlijk dat jij met een eigen 9292-App zou komen. Trein is geweldig en jij hebt de kennis in huis.

    Wie stemt voor dat Dennis een ov-planner gaat ontwikkelen ?

    Origineel geplaatst door Dennis Stevense
    “Maar de (web)applicaties kunnen nog slimmer”Hmm, welke applicaties zijn dat dan (behalve 9292’s eigen geknutsel)?

  20. ongelooflijk dat ze nog geen lering uit de trein applicatie hebben getrokken… ze hadden maanden geleden al een gigantisch goeie app moeten hebben laten bouwen en er ondertussen TONNEN geld aan kunnen verdienen.

    Wat een slecht bedrijf

  21. Dat ze het zo doen is niks mis mee,maar dat je al je rechten moet afstaan als je wint,dat is ronduit schofterig.
    Niemand zou hier aan mee moeten doen onder deze voorwaarden.

  22. Piet, ik ben het met je eens, ik zou er ook niet aan meewerken.

  23. hahaha lekker makkelijk zijn ze daar bij ov9292. Voor dat geld krijg je normaal gesproken niet eens een layout design laat staan een complete software applicatie.

  24. Beetje tegenstrijdig en vraag me af of het juridisch gezien klopt.
    Je doet afstand van je auteursrecht maar erkent wel dat je de auteur bent.
    Met andere woorden. Je verdient er afgezien van de hoofdprijs geen geld aan maar als het problemen zou veroorzaken dan willen ze wel dat jij aansprakelijk bent.

    9292 wil verdienen aan de verkoop maar geen risico lopen want voor problemen moet je bij de maker zijn maar als je wilt kopen moet je bij 9292 zijn. Wel de lusten niet de lasten.

  25. Waarom wordt er zovaak gezegd dat het hier om een web app moet gaan? Volgens mij zijn er genoeg aanduidingen dat het ook gewoon een native app mag zijn.

  26. @ Yash zei op 25 februari 2009 om 17:11

    goed dat ze dit doen!. De beste app bouwers zitten gewoon thuis! En de update van 9292ov was dramatisch!
    —————————-

    Service2media bouwt prima iPhone apps (hyves verneukt vervolgens de interface, kunnen zij ook niks aan doen).

    Wij (Peperzaken) bouwen goede apps. Wacht volgende week maar even af voor onze tweede grote release.

    Dit idee van 9292 is inderdaad voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Sterker nog, als het mensen te doen is om 2700 euro. Bij deze.

    Als je een baan in iPhone development zoekt en de skills hebt ben je welkom bij ons en krijg je dit bedrag elke maand. Zo’n app hoort inderdaad 20k te kosten, inclusief broncode overdracht wordt dit een veelvoud van.

    Ongetwijfeld zit 9292bouwer Xwits in de jury die krijgen dan op een presenteer blaadje aangeleverd hoe ze wel iPhone apps moeten bouwen.

    @Taco:
    Tonnen geld? hehe if that where true, nee zeker niet op de manier waarop 9292’s dienstverlening in elkaar zit. Pak een prijs van 0,79ct/ haal Apple’s deel er af (is er om en nabij 0,59ct over) en deel dat door 100.000= 169.491
    Zoveel iPhone 3G + nieuwe iPod’s zijn er niet eens! (oude versies doen het niet ivm GPS).

  27. Origineel geplaatst door Surfer
    Dennis, ik hoopte eigenlijk dat jij met een eigen 9292-App zou komen. Trein is geweldig en jij hebt de kennis in huis.Wie stemt voor dat Dennis een ov-planner gaat ontwikkelen ?

    Niet onder deze voorwaarden, uiteraard. 🙂

  28. Vier ‘kleine’ nadeeltjes:

    * Je moet de broncode van de app inleveren zodat 9292 deze kan uitbaten met Google Ads beoordelen;
    * je staat het auteursrecht volledig af (!) aan 9292;
    * je verklaart auteur te zijn (?) van de app zodat 9292 gevrijwaard is van claims;
    * Je mag de app niet zelf uitrollen, bijv. via de App Store, betaald of onbetaald.

    Bron: OMT

  29. @Johan;

    Dat is inderdaad de FLINKE adder onder het gras.

    Je staat het auteursrecht af aan 9292, maar verklaart tegelijkertijd ook auteur te zijn zodat 9292 nooit aangeklaagt kan worden. Lekker tegenstrijdig van de heren 9292ov.

    De prijs is wel redelijk als het om een webapp gaat, maar gooit 9292ov deze vol met reclame of buiten ze het op een andere manier uit, dan is de prijs wel een lachertje zeg.

    Als ze het zo willen, waarom zou een developer dan niet zélf op eigen houtje een app of webapp maken die beter werkt dan de link-doorverwijzing-app die we nu hebben? Dan houdt de developer de app zelf in de hand, kan hij er een leuk centje aan verdienen, én je zit niet vast aan die abnormale voorwaarden.

  30. ah wat weet iedereen het hier toch weer goed. Alleen een beetje jammer dat die mensen van 9292ov wel bakken met geld verdienen en jullie niet. Jammer joh!

  31. Origineel geplaatst door Taco
    ongelooflijk dat ze nog geen lering uit de trein applicatie hebben getrokken… ze hadden maanden geleden al een gigantisch goeie app moeten hebben laten bouwen en er ondertussen TONNEN geld aan kunnen verdienen. Wat een slecht bedrijf

    Ik vraag me af hoe je met informatie die ze gratis verstrekken TONNEN kunt verdienen? Waar haal je die wijsheid vandaan? Volgens mij willen ze nu juist de echte OVgebruikers (de studenten) de kans geven om een applicatie te bouwen waar zij (de studenten) juist de behoefte aan hebben. Mooi initiatief

  32. Waarom zou je als ontwikkelaar een applicatie maken voor 9292ov? Want zij verdienen er vervolgens geld aan, en jij zelf als ontwikkelaar krijgt maar 1x 1500 euro. Als je er dan toch een maakt, maak er dan meteen een voor je zelf! Want als 9292ov hier tonnen aan zou kunnen verdienen, dan moet je dat zelf ook kunnen!

  33. Origineel geplaatst door schaap
    Waarom zou je als ontwikkelaar een applicatie maken voor 9292ov? Want zij verdienen er vervolgens geld aan, en jij zelf als ontwikkelaar krijgt maar 1x 1500 euro. Als je er dan toch een maakt, maak er dan meteen een voor je zelf! Want als 9292ov hier tonnen aan zou kunnen verdienen, dan moet je dat zelf ook kunnen!

    Waar halen jullie allemaal die wijsheid vandaan dat er tonnen mee verdient worden? Betaal je nu voor al die adviezen die je opvraagt?

  34. Mark de Bruin interviewt Vincent Everts na afloop jurering 9292 programmeerwedstrijd – http://bit.ly/12d6yx

  35. Ha ha, ik heb nie eens meegedaan aan die wedstrijd, en kan nu al melden dat mijn ov app, veel beter is/zal worden, zodra ik hem release waneer OS 3.0 uitkomt, als die van de personen die WEL meegedaan hebben!

  36. Gelijk heb je.
    Het blijft Pijnenburg happen met deze 9292-profiteurs die er met het grote geld vandoor gaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.