100% Stedengidsen: Nederlandstalige reisgidsen voor steden

100% Stedengidsen is een nieuwe app voor de iPhone en iPod touch waarin je andere stedengidsen kan downloaden om zo de leukste bezienswaardigheden, restaurants en hotels ervan te zien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

100 Procent Stedengidsen iPhone iPod touchNa verschillende aparte apps te hebben uitgebracht met verschillende stedengidsen in het Engels en het Nederlands, heeft ontwikkelaar Mo’media nu de verzamel-app 100% Stedengidsen in de App Store gezet. In de app kan je de stedengidsen waar je eerst aparte apps voor moest hebben, op één plek downloaden. Onze eigen hoofdstad kan je alvast gratis binnenhalen, waarbij je inzicht krijgt in onder andere leuke dingen om te doen en restaurants die de moeite waard zijn. Andere gidsen laten zich downloaden voor 6,99 euro per stuk.

100 Procent Stedengidsen locaties op kaartPrijstechnisch komt 100% Stedengidsen overeen met de eerder uitgebrachte apps van de ontwikkelaar. Je kan de applicatie gratis downloaden, maar moet de knip trekken als je een gids voor een stad wil. Het verschil is dat je in deze app wel al een gratis stedengids krijgt van Amsterdam. Zo weet je meteen wat je van de prijzige in-app aankopen mag verwachten.

De offline stedengids van Amsterdam is opgedeeld in vier tabbladen: de city guide met alle tips per categorie of per wijk, een kaart met alle locaties erop, de in de buurt-functie die die alles op afstand sorteert en er is het meer-tabblad. Daar vind je bezienswaardigheden en andere trekpleisters die je zelf als favoriet hebt gemarkeerd, of die door de app worden getipt als dingen die je zeker moet doen.

Elke tip gaat gepaard met een foto en een beknopte, beoordelende Nederlandstalige omschrijving. Met een aparte tab kan je bovendien bellen naar een hotel of museum, kan je de website bekijken en zie je de locatie op een kaart die in de app wordt geladen. Op de kaart vind je eveneens de metroverbindingen en daaraan zit een extra handigheidje: het deelt de bezienswaardigheden optisch op in handige routes met attracties waar je bijvoorbeeld een dag aan kan besteden. Zo hoef je niet zelf door de stad te slenteren als dat je niet aan staat.

100 Procent Stedengidsen iPhone London winkelsWel zijn er vraagtekens te zetten bij het aantal tips in de gids. Het aantal restaurants is met 72 stuks nog wel te overzien, maar de app noemt bijvoorbeeld ook slechts 11 hotels op – en hostels worden helemaal niet genoemd. Op de bonnefooi een slaapplek zoeken met Mo’media? Doe maar niet. De app telt verder 46 bezienswaardigheden, 26 tips die leuk zijn om te doen, 8 uitgaansgelegenheden en wel een grote verscheidenheid aan winkels. Het heeft duidelijk gekozen om een scherpe selectie te maken voor tips die worden gepresenteerd, maar als je bepaalde wijk in de stad op zoek bent naar een restaurant, kan je zomaar in de kou staan.

Toch: er zijn niet gek veel Nederlandstalige stedengidsen in de App Store te verkrijgen, en de beschrijvingen in 100% Stedengidsen zijn mooi kort en bondig geschreven. Daarnaast bevatten de betaalde gidsen elk wandelroutes en 200 handige korte zinnen in een andere taal, die voorgesproken kunnen worden door een stem. Mag je stedengids wel Engelstalig zijn, probeer dan ook de gevestigde Lonely Planet of het laatste tijd erg populaire TripAdvisor.

Downloaden: 100% Stedengidsen (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:53
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen lonely planet, reizen, stedengids, tripadvisor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.