Google Classroom 4+

Snel, papierloos en eenvoudig

Google

    • Gratis

Schermafbeeldingen

Beschrijving

Classroom is een gratis service voor scholen, non-profitorganisaties en iedereen met een persoonlijk Google-account. Met Classroom kunnen leerlingen en docenten makkelijk contact met elkaar houden, zowel op school als daarbuiten. Classroom bespaart je zowel tijd als papier. Docenten kunnen lesgroepen maken, opdrachten opgeven, communiceren en overzicht houden.

Via Classroom kunnen docenten opdrachten maken, inzamelen en nakijken, zonder dat daar papier aan te pas komt. Het bevat tijdbesparende functies zoals de mogelijkheid om automatisch een exemplaar van een Google-document te maken voor elke leerling. De service maakt ook automatisch Drive-mappen voor elke opdracht en voor elke leerling zodat iedereen overzicht houdt.

Leerlingen kunnen op de pagina Opdrachten bijhouden wat ze moeten doen en met één klik aan de slag gaan. Docenten kunnen snel zien wie iets nog niet heeft ingeleverd en kunnen meteen rechtstreeks vanuit Classroom realtime feedback en cijfers geven aan afzonderlijke leerlingen.

Met de mobiele app voor iOS kunnen leerlingen en docenten hun lesgroepen bekijken en in realtime met klasgenoten communiceren. Leerlingen kunnen rechtstreeks op hun iPhone of iPad opdrachten openen en eraan werken. Docenten kunnen bijhouden wie wat heeft ingeleverd en de opdracht nakijken, op school of onderweg. Leerlingen en docenten krijgen een melding als er nieuwe content in Classroom staat, zodat ze altijd op de hoogte zijn.

Het gebruik van Classroom heeft veel voordelen:

Makkelijk in te stellen
Docenten kunnen leerlingen rechtstreeks uitnodigen of een aanmeldcode delen met de lesgroep. Je kunt alles in een paar minuten instellen.

Bespaart tijd
Dankzij de overzichtelijke en papierloze opdrachtworkflow kunnen docenten snel opdrachten maken, bekijken en een cijfer geven, allemaal in één interface.

Meer overzicht
Leerlingen kunnen al hun opdrachten bekijken op een opdrachtenpagina. Al het lesmateriaal (zoals documenten, foto's en video's) wordt automatisch opgeslagen in mappen in Google Drive.

Verbetert de communicatie
Met Classroom kunnen docenten aankondigingen sturen en in een handomdraai een discussie met de klas starten. Leerlingen kunnen informatiebronnen met elkaar delen of antwoorden geven op vragen in de Updates.

Beveiligd
Net als alle Google Workspace for Education-services bevat Classroom geen advertenties en worden je content en de gegevens van leerlingen nooit gebruikt voor advertentiedoeleinden.

Kennisgeving over rechten:
Camera: Nodig zodat de gebruiker foto's of video's kan maken en ze in Classroom kan posten.
Microfoon: Nodig om geluid vast te leggen voor opgenomen video's die in Classroom worden gepost.
Foto's: Nodig zodat de gebruiker foto's of video's kan bijvoegen in Google Classroom. Foto's of video's die in Classroom worden gepost, worden opgeslagen op Google-servers om ze in Classroom te kunnen tonen.

Nieuw

Versie 3.15.300021311

* Bugfixes en prestatieverbeteringen

Beoordelingen en recensies

2,0 van 5
37 beoordelingen

37 beoordelingen

Quandale Dilgle ,

Verwijder de app

Docent geeft alleen maar opdrachten

keesadiea ,

Appgroep

Deze stink app heeft een appgroep aan tecencies 🎉🥳

Pepijn is slim ,

Handig

Handig

App-privacy

De ontwikkelaar, Google, heeft aangegeven dat volgens de toepassing van het privacybeleid van de app gegevens kunnen worden beheerd zoals hieronder staat beschreven. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Aan jou gekoppelde gegevens

De volgende gegevens worden mogelijk verzameld en gekoppeld aan je identiteit:

  • Locatie
  • Contact­gegevens
  • Contacten
  • Gebruikers­content
  • Zoek­geschiedenis
  • Identificatie­methode
  • Gebruiks­gegevens
  • Diagnostiek
  • Overige gegevens

Niet aan jou gekoppelde gegevens

De volgende gegevens worden mogelijk verzameld, maar zijn niet gekoppeld aan je identiteit:

  • Diagnostiek

Toepassing van het privacybeleid kan variëren op basis van bijvoorbeeld de functies die je gebruikt of je leeftijd. Lees meer

Meer van deze ontwikkelaar

YouTube
Foto en video
Google Maps
Navigatie
Google
Diensten
Gmail - E-mail van Google
Productiviteit
Google Chrome
Diensten
Google Translate
Naslagwerken

Suggesties voor jou

Edpuzzle
Onderwijs
PowerSchool Mobile
Onderwijs
Quizizz: Play to Learn
Onderwijs
Flip Makes Learning Engaging
Onderwijs
ClasseViva Studenti
Onderwijs
Clever
Onderwijs