EHBO-app - Rode Kruis 12+

Eerste hulp bij ongevallen

Het Nederlandse Rode Kruis

Ontworpen voor iPad

    • Gratis

Schermafbeeldingen

Beschrijving

Introductie
Kun jij EHBO verlenen? Jaarlijks raken 7,6 miljoen mensen gewond bij een ongeval. Met de vernieuwde EHBO-app van het Nederlandse Rode Kruis heb je altijd betrouwbare informatie over hoe je bij deze ongevallen handelt. Of het nu gaat om een tekenbeet, epilepsie of hyperventilatie, de app vertelt je duidelijk wat je moet doen bij elk ongeval.
Met de officiële EHBO-app van het Nederlandse Rode Kruis ben je altijd voorbereid op ongevallen en hoef je in geval van nood niet ver te zoeken voor betrouwbare informatie.

Download de app nu!



Waarom kies je voor de EHBO-app van het Rode Kruis?
-Officiële app van het Nederlandse Rode Kruis
-Informatie over meer dan 80 veelvoorkomende EHBO-situaties
-Handig bij bijna alle ongevallen, van tekenbeten tot snijwonden
-Betrouwbare en actuele informatie
-Eenvoudige instructies volgens de officiële richtlijnen
-Geeft snel de juiste informatie, ook bij nood of paniek
-Gesproken instructies bij o.a bewusteloosheid, reanimeren en brandwonden
-Zoekfunctie om specifieke letsels snel te vinden
-Persoonlijke inbox met speciaal voor jou geselecteerd EHBO-nieuws
-Met link naar webshop van het Rode Kruis voor producten en cursussen



Nieuw
Nieuw: De EHBO-app is nu slimmer dan ooit. Vertel ons welk profiel het beste bij je past en wij zorgen dat de EHBO-tips daarop aansluiten.
Daarnaast is de EHBO-app nog verder geoptimaliseerd voor de nieuwste telefoons.

Download de app nu om alle nieuwe features te ontdekken!



Welke ongevallen en EHBO-situaties?
De app biedt hulp bij de meest voorkomende EHBO-situaties. Er zijn gesproken instructies bij noodgevallen zoals bewusteloosheid, brandwonden en reanimeren. Daarnaast vind je geschreven instructies over meer dan 80 situaties waarbij EHBO noodzakelijk is, zoals hyperventilatie, wespensteken of een bloedneus.


Geen ziekenhuis, wel EHBO
De app is vooral bedoeld voor noodgevallen waarbij niet direct medische hulp van een arts nodig is, maar waarbij EHBO nodig is. Per ongeval of situatie geven we aan hoe je de situatie herkent. Daarna leggen we in overzichtelijke stappen uit wat je zelf kan doen. Uiteraard geven we ook aan wanneer het verstandig is om toch contact op te nemen met de huisarts of de huisartsenpost, of om 112 te bellen.


Gesproken instructies: reanimeren
Voor reanimeren biedt de app een gesproken instructie. In twaalf duidelijke stappen begeleidt de app je bij het reanimeren. Hiermee kun je in een stressvolle situatie correct medisch handelen. De instructie kan op elk moment gepauzeerd wordt. Ook is het mogelijk om vanuit het instructiemenu direct 112 te bellen.

Let op: De app geeft niet aan waar AED’s hangen.


Gesproken instructies: brandwonden
Bij brandwonden begeleiden we je in vier eenvoudige stappen rondom koelen, het verwijderen van kleding en het afdekken van de brandwonden. We geven aan wanneer 112 gebeld moet worden bij brandwonden en bieden je de mogelijkheid om dat meteen vanuit de app te doen. Ook voor bewusteloosheid, hevige bloedingen vergiftiging en ernstige verslikking is er een gesproken instructie.


Meer voor je gezondheid: EHBO-producten en -cursussen
In de app vind je een link naar de webshop van het Nederlandse Rode Kruis. Hier vind je verschillende EHBO-producten en cursussen. De EHBO-cursussen zijn gericht op verschillende situaties (sport, outdoor, in- en om het huis) en/of verschillende doelgroepen (baby’s, kinderen of volwassen).


Het Nederlandse Rode Kruis
Het Rode Kruis staat voor hulp aan mensen in nood. Dichtbij als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd, maar ook ver weg. Via 197 afdelingen bieden we hulp, bijvoorbeeld bij evenementen en bij rampen. Het Nederlandse Rode Kruis maakt deel uit van het Internationale Rode Kruis- en de Rode Halve Maanbeweging. Met de EHBO-app willen wij bijdragen aan ons doel: hulp bieden aan mensen in nood.

Nieuw

Versie 7.18

Bugfixes and improvements

Beoordelingen en recensies

3,4 van 5
202 beoordelingen

202 beoordelingen

St00mwals ,

Prima app, op de meldingen na

App blijft een ongelezen rode badge met 1 geven. Ook na het lezen van alle berichten.

CarnagerSDV ,

Zonder AED database vrijwel nutteloze app

Juist om in die situaties waar de afkorting EHBO voor staat goed geïnformeerd te zijn wil je niet pas dan op zoek hoeven gaan naar een AED. Deze wil je direkt inzichtelijk in een app. Helaas, wat sloopt uitgerekend de EHBO uit de app? Juist: de AED database. Dan maar op zoek naar een andere, zo volledig mogelijke app met AED locaties ter vervanging van deze. Iemand tips?

/35)6€65 ,

Vraag

Ik heb zojuist de update gedaan. Ik wil kijken of er een aed in de buurt is maar de app blijft hangen op de melding dat ik eerst 112 moet bellen.

App-privacy

De ontwikkelaar, Het Nederlandse Rode Kruis, heeft aangegeven dat volgens de toepassing van het privacybeleid van de app gegevens kunnen worden beheerd zoals hieronder staat beschreven. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Niet aan jou gekoppelde gegevens

De volgende gegevens worden mogelijk verzameld, maar zijn niet gekoppeld aan je identiteit:

  • Locatie
  • Identificatie­methode
  • Diagnostiek

Toepassing van het privacybeleid kan variëren op basis van bijvoorbeeld de functies die je gebruikt of je leeftijd. Lees meer

Meer van deze ontwikkelaar

Suggesties voor jou

FK
Geneeskunde
ZwangerHap
Gezondheid en fitness
KiesIkGezond?
Gezondheid en fitness
Mijn Eetmeter
Gezondheid en fitness
Mijn Leefstijlcoach App
Gezondheid en fitness
GroeiGids
Gezondheid en fitness