Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple neemt Amazon-zoekveteraan in dienst voor Siri

Apple heeft William Stasior in dienst genomen, voormalig zoekexpert bij Amazon en Altavista. Stasior gaat de Siri-divisie leiden, die al een jaar lang zonder topman zat.

william stasiorVannacht werd bekend dat Apple William Stasior in dienst heeft genomen. Stasior gaat de Siri-divisie leiden, een bedrijfsonderdeel van Apple dat dringend op nieuw talent zat te wachten. Een jaar geleden vertrok Dag Kittlaus, medeoprichter van het voormalige bedrijf Siri en de man die binnen Apple verantwoordelijk was voor Siri. Een maand terug verliet ook Siri-medeoprichter Adam Cheyer Apple om zijn carriere elders voort te zetten. Stasior was bij Amazon gespecialiseerd in zoektechnologie, wat belangrijk kan zijn als Apple Siri verder gaat uitbouwen en daarbij minder afhankelijk wil zijn van Google. Stasior werkte eerder ook nog bij Altavista en Oracle.


Stasior was bij Amazon verantwoordelijk voor Amazon A9, dat gericht is op product- en visuele zoektechnologieën. Amazon bracht zelf onder andere de Flow-app uit, een visuele zoekapplicatie waarbij je aan de hand van plaatjes muziek, boeken, videogames en andere producten kunt opzoeken. Je richt daarbij de camera van de smartphone op een boekomslag of een barcode. Daarna laat de app alle details over het product zien, inclusief klantwaarderingen. Flow is daarmee wel wat te gelijken met een Google-product, Google Goggles.

Wat Apple betreft zou Stasior ingehuurd kunnen zijn om Siri verder uit te breiden, van een spraakassistent naar een visuele assistent. Met Siri kun je dan informatie opvragen over boeken of een abonnement nemen op een tijdschrift dat je in de winkel ziet staan.

flow app iphone

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.