Google Podcasts-app met iCulture podcast

Google Podcasts-app op de iPhone gaat verdwijnen: zo stap je over

De Google Podcasts-app verscheen in 2020 op de iPhone, maar na vier jaar is Google er weer klaar mee. De app wordt vervangen door YouTube Music. Zo stap je over.

Update 28 februari 2024: Google Podcasts gaat op 2 april 2024 verdwijnen en wordt vervangen door de YouTube Music-app. Gebruikers hebben tot juli 2024 de tijd om hun podcasts over te zetten. Volgens Google heeft de eenvoud van de app geleid tot de ondergang. In de YouTube Music-app zegt Google meer mogelijkheden te hebben om met algoritmes nieuwe shows aan te bevelen. Zo kun je na het kijken van meerdere video’s over een bepaald onderwerp de suggestie kijken om ook een paar podcasts over hetzelfde onderwerp te luisteren. Bovendien is de YouTube Music-app beter in staat om videopodcasts te tonen. De Google Podcasts-app verscheen in 2020 op de iPhone en twee jaar eerder op Android. Het zal worden opgenomen in de steeds maar groeiende Google Graveyard.

Overstappen van Google Podcasts naar YouTube Music

Google heeft een tool uitgebracht waarmee je als gebruiker van Google Podcasts je abonnementen kunt overzetten naar YouTube Music. Deze tool is momenteel alleen te downloaden voor gebruikers in de Verenigde Staten, maar een internationale uitrol volgt spoedig. Je zult de stappen voor juli 2024 moeten uitvoeren.

Zo werkt het:

  1. Zorg dat je beide apps op je iPhone hebt geïnstalleerd.
  2. Open de app op je iPhone en ga naar het thuistabblad.
  3. Je zit nu een melding bovenaan het scherm met een link om je abonnementen te exporteren.
  4. Kies voor Abonnementen exporteren.
  5. Wil je alles overzetten, dan kies je Exporteren.
  6. De YouTube Music-app wordt nu geopend. Bevestig welk account je wilt gebruiken.
  7. Tik op de knop Overzetten en YouTube Music zal controleren of alle feeds geschikt zijn.
  8. Het overzetten zal nu beginnen. Dit duurt ongeveer een minuut per 10 abonnementen.
  9. Vervolgens kun je in YouTube Music naar je favoriete podcasts luisteren.

Heb je liever een gespecialiseerde podcast-app op je iPhone? Dat kan: er is keuze genoeg!

Bekijk ook

Dit zijn de beste podcast-apps voor iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om op je iPhone en iPad podcasts mee te kunnen beluisteren? Overcast, Castro, Podimo of misschien Apple's eigen app? Dat lees je hier in dit overzicht van de beste podcast-apps voor iPhone en iPad.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 25 maart 2020, toen de app voor het eerst op de iPhone verscheen.

Google Podcasts op iPhone

Jarenlang was Apple de koning van de podcasts, maar er zijn de laatste tijd meer kanshebbers. Spotify investeert hevig in podcasts en Google is er de afgelopen jaren ook stapsgewijs wat meer mee bezig gegaan. Het kan ook niet anders, want podcasting is booming. Zo kun je sinds een tijdje podcast-afleveringen meteen vanuit de zoekresultaten afspelen. Je kunt ook naar podcasts zoeken en er is sinds twee jaar een Google Podcasts-app voor Android. Nu is er ook een app voor iPhone.

De Google Podcasts-app is niet geoptimaliseerd voor de iPad, maar is er uiteraard wel op te installeren. Daarna moet je inloggen met je account, zodat je je luistergedrag kunt synchroniseren tussen apparaten. Anoniem luisteren kan helaas niet. Maar ja, dit is Google…

Google Podcasts-app op iPhone

Favorieten toevoegen en slaaptimer
Na het inloggen kun je favorieten toevoegen en jezelf abonneren op allerlei podcasts, zoals de iCulture podcast. Je kunt ook een wachtrij aanmaken van afleveringen die je nog wilt luisteren en je kunt een slaaptimer gebruiken zodat het automatisch stopt aan het einde van de aflevering, of na de ingestelde tijd.

Google Podcasts-app op iPhone

Persoonlijke aanbevelingen
Google weet wat je leuk vindt, dus je krijgt ook aanbevelingen die op jouw smaak zijn afgestemd. Verder kun je zoeken naar aanbevolen podcasts in de categorieën cultuur, comedy, nieuws, sport en meer.

Google Podcasts-app op iPhone

Je kunt de afspeelsnelheid aanpassen en eventueel stiltes inkorten. Verder houd je goed overzicht van je beluisterde afleveringen, downloads en abo’s via de tabbladen bovenin het scherm. Je kunt ook offline luisteren, zodat het geen data kost. Kortom, eigenlijk een vrij complete app en eentje die zeker aan ons lijstje met podcast-apps voor iPhone toegevoegd gaat worden.

Bekijk ook

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.
Bekijk ook

Dit zijn de beste podcast-apps voor iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om op je iPhone en iPad podcasts mee te kunnen beluisteren? Overcast, Castro, Podimo of misschien Apple's eigen app? Dat lees je hier in dit overzicht van de beste podcast-apps voor iPhone en iPad.

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.