Belgische KBC Bank van start met Apple Pay

Er is een grote bank in België bij die Apple Pay ondersteunt. KBC Bank biedt nu Apple Pay aan, nadat het eerder dit jaar al aangekondigd was. De eerste klanten hebben hun kaart toegevoegd.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Al in februari dit jaar kondigde het Belgische KBC Bank de komst van Apple Pay aan. De bank beloofde daarbij ‘later dit jaar’ meer informatie te geven, waarna dit iets specifieker gecommuniceerd werd naar ‘deze herfst’. Nu is het dan zover, want de Belgische KBC Bank heeft Apple Pay geactiveerd. De bank staat inmiddels vermeld in het rijtje banken zodra je een nieuwe kaart toegevoegd. Het gaat zowel om de gewone KBC Bank als KBC Brussel.

KBC Bank start met Apple Pay

In België was het aantal traditionele banken met Apple Pay sinds de start in november 2018 nog altijd beperkt. BNP Paribas Fortis en de dochterondernemingen Fintro en Hello bank! waren nog altijd de enige. De afgelopen jaren kwamen daar alleen de fintech banken als bunq, N26, Monese en Curve bij. Maar nu is dus de KBC Bank overstag en actief met Apple Pay.

Je kunt als klant de kaart instellen door deze stappen te volgen:

  1. Open de Wallet-app en tik op het plusje rechtsboven.
  2. Tik op Ga door en kies KBC Bank of KBC Brussels.
  3. Kies je kaart. Je kan zowel een pinpas als een kredietkaart toevoegen.
  4. Scan je kaart of volg de verdere stappen in de KBC-app.

Je kunt dus zowel de gewone Maestro-betaalpassen als de Mastercard toevoegen. Je kaart moet gekoppeld zijn aan een KBC-Plusrekening. Nu KBC Bank in België actief is met Apple Pay, is de helft van de grote traditionele banken overstag.

KBC brengt geen extra kosten voor Apple Pay in rekening. Dit is te vinden in de voorwaarden van de bank. Wel moet je een KBC-Plusrekening hebben:

Art.11. VERGOEDING
De bank vraagt geen bijkomende vergoeding voor het gebruik van de KBC-Debetkaart en de KBC-Kredietkaart in Apple Pay, buiten vergoedingen die gekoppeld kunnen zijn aan het bezit van een KBC-Plusrekening of een KBC-Business Pro-rekening, zoals bepaald in de raamovereenkomst.

De meeste andere banken brengen ook geen kosten voor Apple Pay in rekening. Eén van de weinige uitzonderingen is bunq, waar je een betaald Premium-abonnement verplicht is om Apple Pay te kunnen gebruiken.

Het is nu nog afwachten of ook de andere Belgische banken aan gaan haken. Grote afwezigen zijn onder andere ING België en Belfius. In ons interview met ING over Apple Pay liet Roel Popping wel weten dat het in de lijn der verwachting ligt dat ING België het op den duur ook gaat ondersteunen, maar wanneer is nog de vraag.

Wil je meer weten over Apple Pay? Check dan onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde over Apple Pay.

Bekijk ook

Apple Pay FAQ: veelgestelde vragen over Apple's betaaldienst

De veelgestelde vragen over Apple Pay op een rijtje. Waar werkt het, hoe stel je het in en zijn er kosten aan verbonden? Hoe zit het met Rabobank en ABN AMRO? Vind alle antwoorden op al je vragen in onze uitgebreide Apple Pay FAQ!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 03 november: Artikel bijgewerkt na de start van Apple Pay bij KBC Bank.
  • 2020 - 30 september: Artikel bijgewerkt na ondersteuning van de Wallet-app.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 november 2020 om 10:01
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.