ING-creditcard nu ook geschikt voor Apple Pay: zo stel je het in

Goed nieuws voor ING-gebruikers met een creditcard. Je kan vanaf nu namelijk je ING creditcard voor Apple Pay gebruiken. Dit komt vooral van pas in webshops.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update november 2023: Het is nu voor het eerst mogelijk om een ING-creditcard aan Apple Pay op de Mac toe te voegen. Je kan nu kiezen voor verificatie via sms. Voorheen kon je in het verificatieproces alleen kiezen om met ING te bellen, maar via die weg kon ING de creditcard niet verifiëren. Nu de sms-optie er is, is dit wel mogelijk.

In voorjaar 2019 was ING de eerste bank die Apple Pay in Nederland officieel aanbood. Sinds najaar 2019 zijn ook de Rabobank en ABN AMRO overstag gegaan. Er is één ding die de drie banken met elkaar gemeen hebben: het werkte alleen met de Maestro-pinpas. Na de komst van de Rabobank creditcard voor Apple Pay is daar nu ook bij ING verandering in gekomen, want je kan de creditcard van ING gebruiken voor Apple Pay. Eerder deze zomer werd de Nederlandse American Express-kaart al voor Apple Pay geschikt gemaakt.

ING creditcard in Apple Pay

In het buitenland zijn de meeste kaarten die je aan Apple Pay toe kan voegen Mastercard of Visa creditcards, maar in Nederland is dat veel minder gebruikelijk. Wel kun je in Nederland al een tijdje de Mastercard van onder andere bunq, N26, Monese en Revolut toevoegen. Maar met de optie voor de ING-kaart kun je nu een echte creditcard van een traditionele bank in je Wallet zetten.

Het stappenplan voor Apple Pay toevoegen op de Apple Watch leggen we uit in een aparte tip.

Het toevoegen van de kaart op de iPhone gaat op dezelfde manier als je gewone Maestro-pas. De snelste manier is als volgt:

  1. Open de Wallet-app op je iPhone.
  2. Tik op het plusje rechtsboven.
  3. Tik op Ga door en kies voor ING.
  4. Vervolgens selecteer je Creditcard.
  5. Scan de kaart met je camera en vul de ontbrekende gegevens in.
  6. Verifieer de kaart. Dat kan door te bellen, maar sneller is via de ING-app. Kies voor die laatste optie.

ING Creditcard in Apple Pay toevoegen.

  1. In het volgende scherm tik je op Open ING Bankieren.
  2. De app wordt geopend en tik op Activeren.

ING Creditcard Apple Pay ingesteld.

De creditcard kun je vervolgens gebruiken op plekken waar zowel contactloos betalen als de Mastercard geaccepteerd wordt. In Nederlands winkels is dat niet heel gebruikelijk. Winkels als supermarkten of de bakker om de hoek accepteren meestal geen creditcard. Wel kan het van pas komen in het buitenland en in webshops. Sinds dit voorjaar is de fysieke creditcard van ING ook geschikt voor contactloze betalingen. Heb je nog een ouder model en wil je toch contactloos betalen, dan kan dat nu dus ook via Apple Pay.

Als je je kaarten op de iPhone hebt toegevoegd kun je verder gaan met het instellen van Apple Pay op de Apple Watch.

Bekijk ook

Apple Pay instellen op je iPhone, Apple Watch en meer: zo doe je dat

Je kan Apple Pay instellen, maar hoe voeg je je betaalpas toe aan Apple Pay? In deze tip laten we zien hoe je Apple Pay instelt op je iPhone, Apple Watch en meer.

ING Creditcard in Apple Pay op MacBook

Wil je je ING Creditcard toevoegen aan je MacBook voor Apple Pay? Het proces voor het verifiëren van de kaart gaat dan iets anders. ING biedt dan namelijk niet de mogelijkheid om je kaart te verifiëren via de ING-app of via een sms-code, zoals bij de betaalpassen mogelijk is. Je moet daarom contact opnemen met ING. Na het beantwoorden van een aantal vragen over je identiteit, neemt ING je verzoek in behandeling. Geef duidelijk aan dat je je ING Creditcard aan de MacBook toe wil voegen voor gebruik met Apple Pay.

Na je verzoek kan het een werkdag duren voordat de kaart geverifieerd is. Nadat je hem toegevoegd hebt en hij in de wachtrij staat om te worden geverifieerd, bel je met de ING-klantenservice. De medewerker zal aan jou vragen wanneer je de kaart ongeveer toegevoegd hebt, dus onthoud de datum en het tijdstip. Nadat je het verificatieverzoek ingediend hebt, moet je de kaart niet weer verwijderen en opnieuw toevoegen. Na je verzoek hoef je verder niets te doen; je krijgt vanzelf een melding op de MacBook als de kaart toegevoegd is.

ING Creditcard voor Apple Pay verifiëren voor MacBook.

Webshops die Apple Pay accepteren, zoals Amac, Coolblue, BCC en de online Apple Store, ondersteunen ook de creditcard voor Apple Pay. Bij sommige winkels is het zelfs niet nodig om een account aan te maken, want je aflever- en factuuradres worden dan uit je Apple Pay-instellingen gehaald. Bij dergelijke webshops kun je vanaf een productpagina meteen een aankoop doen, zonder het product eerst in je winkelmandje te leggen. Lees ook ons artikel voor een overzicht welke winkels Apple Pay accepteren.

Bekijk ook

Welke winkels accepteren Apple Pay?

Welke winkels accepteren Apple Pay? Op welke plekken kun je in Nederland met Apple Pay betalen? En welke webshops accepteren Apple Pay? In dit artikel lees je welke winkels Apple Pay ondersteunen en hoe je dit zelf op kan zoeken.

Waar blijft ABN AMRO?
Hoe zit het dan met de andere twee grootbanken die Apple Pay aanbieden? De Rabobank creditcard werkt inmiddels met Apple Pay. Wat betreft ABN AMRO is nog weinig bekend. De bank maakt gebruik van de ICS-kaarten en daarvoor is nog geen ondersteuning voor Apple Pay bekend. Een opvallend detail is dat op Apple’s eigen supportpagina bij ABN AMRO nadrukkelijk vermeld staat dat de Maestro-pas ondersteund wordt, terwijl dat bij de andere banken niet het geval is.

Bekijk ook

Vanaf nu geschikt: de Rabobank creditcard voor Apple Pay en zo stel je het in

Vanaf nu werkt de Rabobank creditcard met Apple Pay, zo kan iCulture exclusief als eerste melden. Dat betekent dat iedere Rabobank-gebruiker met zijn of haar creditcard kan betalen met Apple Pay.

Wil je niet wachten totdat jouw bank de creditcard via Apple Pay aanbiedt? Dan is er nog een methode om het nu toch al voor elkaar te krijgen. Je kan ook met Curve een creditcard aan Apple Pay koppelen. Curve is een tussenliggende dienst, waarmee je meerdere creditcards kunt koppelen aan een enkele Curve-kaart. Je voegt in de Curve-app een creditcard toe (bijvoorbeeld een Mastercard of Visa-kaart) en zet de Curve-kaart vervolgens in Apple Pay. Zelfs kaarten van banken die nog helemaal geen Apple Pay aanbieden, maak je op deze manier geschikt. Curve zelf is gratis aan te vragen en te gebruiken. Voor extra opties is er ook een betaald lidmaatschap beschikbaar.

Bekijk ook

Twee nieuwe aanbieders Apple Pay: Curve en iCard nu geschikt

Er zijn in Nederland twee nieuwe aanbieders voor Apple Pay bijgekomen. Het gaat om Curve en iCard, twee buitenlandse partijen. Met Curve kun je een Nederlandse creditcard geschikt maken voor Apple Pay.

Wil je meer weten over Apple Pay? In ons overzichtsartikel vind je meer informatie. Check ook onze lijst met de beste Apple Pay-tips, zodat je alles uit de betaaldienst haalt.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Met dank aan de tipgever!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 11 december: Instructie toegevoegd voor het toevoegen van de kaart aan een MacBook.
  • 2020 - 02 december: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na beschikbaarheid van ING creditcard voor Apple Pay.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.