Gerucht: ‘Amazon werkt aan nieuwe speaker met betere geluidskwaliteit’

Als concurrent voor HomePod en Sonos
Amazon werkt volgens bronnen aan een nieuwe versie van haar Echo-speakers. De nieuwe speaker heeft een betere geluidskwaliteit en moet het opnemen tegen de Sonos en HomePod.

Amazon maakt al een aantal jaar haar slimme Echo-speakers. Je kan ook de Echo-speakers in Nederland gebruiken, dankzij de speciale internationale EU-versie die te koop is bij de Duitse Amazon vanaf €59. Amazon zou nu druk bezig zijn met een vernieuwde speaker, die volgens Bloomberg volgend jaar zou moeten verschijnen.

‘Amazon komt met HomePod- en Sonos-concurrent’

Bronnen melden aan Bloomberg dat het prototype van de ronde speaker iets breder is dan de huidige Echo-speaker. De nieuwe speaker met betere geluidskwaliteit heeft minstens vier tweeters. Dat zijn er vier minder dan bij de HomePod, die er in totaal zeven heeft. De nieuwe speaker wordt gemaakt door het Lab1260-team van Amazon, waar onderzoek gedaan wordt naar nieuwe producten.

Apple HomePod, Amazon Echo en Google Home

Het verschil tussen de speakers van Sonos en Apple en die van Amazon, is dat Amazon veel meer de focus legt op de Alexa-assistent. De Sonos-speakers en de HomePod draaien veel meer om het luisteren naar muziek in hoge kwaliteit. Met deze nieuwe speaker zou daar dus verandering in komen. Het bedrijf werkt tegelijkertijd aan een speciale versie van de Alexa-muziekdienst, die tevens in een hoge kwaliteit beschikbaar moet zijn.

De nieuwe speaker is niet het enige nieuwe audioproduct waar Amazon aan werkt. Er komen ook draadloze oordopjes van Amazon als concurrent voor de AirPods. Deze zouden in de tweede helft van het jaar aangekondigd worden.

Bekijk ook

Gerucht: 'Amazon komt met eigen draadloze oordopjes als AirPods-concurrent'

Het succes van de AirPods is ook Amazon niet ontgaan. In de loop van het jaar komt Amazon met eigen draadloze oordopjes met ingebouwde Alexa.

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.