Revolut werkt nu met Apple Pay in 16 landen, waaronder België

Revolut biedt vanaf vandaag Apple Pay in 16 landen, waaronder België. Dit werkt met een Mastercard op plekken waar deze creditcard wordt geaccepteerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De start van Apple Pay bij ING is niet het enige nieuws op betaalgebied vandaag. Ook in het Verenigd Koninkrijk was er nieuws te melden: daar gaat aanbieder Revolut namelijk van start met Apple Pay in 16 landen, waaronder België. De mobiele bank bood sinds eind mei al Apple Pay aan in het thuisland, maar breidt dit nu uit naar meer landen. Er werd al lange tijd om gevraagd.

Revolut met Apple Pay: in deze landen

De 16 landen zijn: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk Ierland, IJsland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Zweden, Zwitserland en Spanje, plus natuurlijk het Verenigd Koninkrijk. Dit is uiteraard interessant voor onze Belgische lezers, maar ook voor mensen die in een van de genoemde landen wonen of er vaak op bezoek gaan voor werk of familie.

Om Apple Pay met Revolut te gebruiken zul je je Revolut-card moeten toevoegen in de Wallet-app op de iPhone en de Apple Watch. Nieuwe klanten hoeven niet te wachten tot hun kaart wordt thuisbezorgd, want je kunt het ook instellen zonder fysieke kaart. Je gebruikt in dat geval de gegevens van je virtuele kaart en kunt meteen na het aanmaken van je account al je eerste betaling doen.

Het is niet helemaal duidelijk waarom Revolut zoveel tijd nodig had. Bij niet-traditionele banken verloopt de uitrol van dit soort diensten vaak wat vlotter. Revolut is gevestigd in Londen en is opgericht door Nikolay Storonsky en Vlad Yatsenko. Sinds december 2018 heeft Revolut een Europese banklicentie verkregen via een omweg, namelijk Litouwen. Het plan is om binnenkort ook spaar- en kredietdiensten aan te bieden.

Revolut werkt met Mastercard, Visa en sinds kort ook met Maestro. Koppel je alleen een creditcard, dan heeft dat als nadeel dat je niet op alle plekken contactloos kunt betalen, maar alleen in winkels die creditcardbetalingen accepteren. Albert Heijn valt dan bijvoorbeeld af. ING, dat vandaag in Nederland van start ging, maakt voor Apple Pay alleen gebruik van Maestro en dat werkt uiteraard wel bij elke pinterminal.

Update 12 juni: iCulture-lezer Fugers laat weten dat Revolut sinds kort ook Maestro-kaarten biedt, die wel bij elke pinterminal werken. Verder laat Remko ons weten dat je bij Revolut kunt kiezen tussen Mastercard of Visa. Door zijn regio naar UK te wijzigen kreeg hij de mogelijkheid om beide klaarten aan Apple Pay te koppelen.

Revolut met Apple Pay

Vind je het wat te veel gedoe of heb je toch liever een Nederlandse aanbieder? Kijk dan eens hoe Apple Pay werkt bij ING of neem een rekening bij bunq. Ons stappenplan Apple Pay bij bunq is nog simpeler geworden omdat er nu minder handelingen nodig zijn.

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 12 juni: Informatie over Visa en Maestro bij Revolut toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 juni 2019 om 10:10
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.