Coolblue werkt nu in België met Apple Pay, ook in app en via de website

Binnenkort ook in Nederland?
Coolblue biedt in België nu volop ondersteuning voor Apple Pay. Zowel in de winkels als in de app en op het web kunnen klanten betalen via Apple's betaaldienst.

Je kan Apple Pay gebruiken in winkels, in apps en op websites. Winkels doen in de meeste gevallen standaard mee, omdat je overal kan betalen waar contactloos betalen ondersteund wordt. Apps en websites van winkels moeten de betaaldienst wel actief ondersteunen. Coolblue laat nu weten dat ze in België Apple Pay ondersteunen.

Coolblue in België met Apple Pay

Om in winkels en in de app te kunnen betalen met Apple Pay, is het alleen maar nodig om Apple Pay in te stellen. Zodra je als Belgische gebruiker in Safari of in de Coolblue-app afrekent, verschijnt automatisch de optie om te betalen via Apple Pay.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In België doen er inmiddels vijf banken mee die Apple Pay ondersteunen, namelijk BNP Paribas, Fintro, Hello Bank, Monese en bunq. Met kaarten van al deze banken kun je bij Coolblue je bestelling afrekenen, zowel via de website en app als in de winkel.

Mogelijk goed nieuws voor Nederland
Dit is mogelijk ook goed nieuws voor Nederland. De datum van Apple Pay bij ING komt steeds dichterbij en dit betekent wellicht dat je straks ook in Nederland via de Coolblue-app kan afrekenen met Apple Pay. Voor België en Nederland gebruikt Coolblue namelijk dezelfde app. Het is nu nog niet mogelijk om hier in Nederland gebruik van te maken, ook niet als je al Apple Pay hebt via het bunq-stappenplan.

Onlangs schreven we nog webwinkels dankzij Mollie klaar zijn voor Apple Pay. Mollie is een betaalaanbieder die online betalingen bij webwinkels regelt. Bij ING gebruik je straks een Maestro-pas voor betalingen via web en in apps, terwijl in veel andere landen alleen creditcards ondersteund worden.

Bekijk ook

Ook webwinkels klaar voor Apple Pay, via Nederlandse Mollie-betaalmethode

Zodra Apple Pay in ons land van start gaat kun je er waarschijnlijk ook meteen in apps en op websites mee betalen. De Nederlandse betaalaanbieder Mollie heeft ondersteuning voor Apple Pay aangekondigd. Het is direct beschikbaar in meer dan 32 landen en binnenkort dus ook in Nederland. Winkeliers kunnen zich er nu al voor aanmelden.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.