Apple Pay bij ING per direct beschikbaar: dit moet je weten

Vanaf nu is Apple Pay beschikbaar bij ING! Klanten van ING die 16 jaar of ouder zijn kunnen de betaaldienst met hun Apple Watch of iPhone gebruiken om af te rekenen in winkels. Check hier alles wat je moet weten!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nadat in mei Apple Pay aangekondigd werd bij ING, is nu het moment daar: Apple Pay bij ING is nu beschikbaar en klaar om te gebruiken! Daarmee is ook Apple Pay in Nederland officieel te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt, is een bankrekening en een geschikte iPhone en eventueel een Apple Watch. Heb jij er al mee betaald?

Apple Pay bij ING beschikbaar: zo ga je van start

Je kan nu van start met Apple Pay! Apple en ING hebben de schakelaar omgezet, zodat je in de instellingen van je iPhone eindelijk de optie Wallet en Apple Pay ziet. Het enige wat je verder nodig hebt om Apple Pay in te stellen, is de bijgewerkte versie van de ING Mobiel Bankieren-app (link).

Om Apple Pay te activeren, doe je het volgende:

  1. Open de Wallet-app.
  2. Druk op het plusje rechtsboven.
  3. Doorloop de stappen en kies ‘ING’ als je kaartverstrekker.
  4. Tik in het scherm ‘Haal kaart op‘ op de ING-app om deze te openen.
  5. Kies de juiste rekening en druk vervolgens op de knop ‘Zet in Apple Wallet‘.
  6. Lees verder in onze tip Apple Pay configureren.

Krijg je geen plusje bij de Wallet te zien? Dan moet je even de regio tijdelijk wijzigen naar België, je toestel toevoegen en vervolgens je regio weer terugzetten naar Nederland.

Bekijk ook

Apple Pay instellen op je iPhone, Apple Watch en meer: zo doe je dat

Je kan Apple Pay instellen, maar hoe voeg je je betaalpas toe aan Apple Pay? In deze tip laten we zien hoe je Apple Pay instelt op je iPhone, Apple Watch en meer.

Apple Pay instellen bij ING.

Geschikte passen en kosten
Bij ING zijn alleen de betaalpassen geschikt om in te stellen met Apple Pay. ING gebruikt sinds een tijdje twee soorten betaalpassen, namelijk de bekende Maestro-pas (van Mastercard) en die van Visa (de nieuwe V-Pay-kaart). Beide betaalkaarten zijn voor Apple Pay in te stellen, want er wordt een digitale pas voor jouw rekening aangemaakt.

ING rekent geen extra kosten voor het gebruik van Apple Pay. Al je rekeningen bij ING, werken dus ook gewoon via Apple Pay. Ook bij het afrekenen in winkels worden er geen kosten door de winkelier in rekening gebracht. Wel moet je minimaal 16 jaar zijn om Apple Pay te kunnen gebruiken.

https://www.youtube.com/watch?v=qr7S–9viXg

Bij deze winkels kun je terecht
Nu Apple Pay in Nederland beschikbaar is, heeft Apple ook haar eigen pagina een update gegeven. Daarop zien we ook meteen welke winkels meedoen, al is dit in feite een onzinnig lijstje. In feite werkt Apple Pay namelijk op álle locaties waar je contactloos kunt betalen en dat geldt voor bijna alle pinautomaten in Nederland. Oudere pinterminals zijn niet meer toegestaan. De winkels die op Apple’s pagina staan zijn dus slechts een selectie van partners die meedoen. De partners van Apple zijn onder andere Aldi, Amac, BCC, Decathlon, Jumbo, LIDL, MediaMarkt en Pathé. Starbucks staat ook in het lijstje, maar daarvan was bekend dat het al veel langer werkte.

Logo's voor Apple Pay en contactloos betalen.

Apple Pay werkt bij alle locaties waar je contactloos kan betalen. Dat betekent dus ook dat je Apple Pay kan gebruiken bij parkeergarages, drankautomaten en andere winkels die niet in dit rijtje staan. De enige eis is dat ze contactloos betalen moeten ondersteunen. Je hoeft dus niet per se op zoek naar logo’s van Apple Pay op de winkelruit of bij de kassa. Check voor meer info ons artikel over welke winkels Apple Pay accepteren.

Bekijk ook

Welke winkels accepteren Apple Pay?

Welke winkels accepteren Apple Pay? Op welke plekken kun je in Nederland met Apple Pay betalen? En welke webshops accepteren Apple Pay? In dit artikel lees je welke winkels Apple Pay ondersteunen en hoe je dit zelf op kan zoeken.

Naast winkels kan je ook terecht bij een aantal apps, zoals de Apple Store-app. Je hoeft daardoor geen gebruik meer te maken van iDEAL, want je rekent gewoon af via je betaalpas die je voor Apple Pay ingesteld hebt. Hoe je dat doet, lees je in onze tip over Apple Pay gebruiken. Het werkt onder andere bij BCC, Coolblue en KLM.

Bekijk ook

Zo betaal je met Apple Pay in winkels, apps en op het web

Apple Pay werkt op verschillende plekken, bijvoorbeeld in winkels, in apps en zelfs op het web. Maar hoe moet je precies Apple Pay gebruiken als je ermee wil betalen? Hoe kun je van Apple Pay kaarten wisselen als je er meerdere toegevoegd hebt? In deze tip leggen we je alles uit.
De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Hoe zit het met andere banken?
Op dit moment is ING nog de enige bank die officieel in Nederland Apple Pay aanbiedt. Er zijn nog geen officiële aankondigingen geweest van andere banken. ABN AMRO gaf eerder aan wel te spreken met Apple, terwijl Rabobank aangeeft met alle partijen te onderhandelen. Voorlopig is de ING dus de enige bank die officieel Apple Pay aanbiedt. Zit je bij bunq, dan kun je wel al ons bunq stappenplan voor Apple Pay gebruiken om het al te activeren. Dat werkt wel nog steeds via de (Italiaanse) omweg. Je hebt hier ook bunq Premium voor nodig.

Bekijk ook

Apple Pay stappenplan voor bunq: zo gebruik je het nu al

Wil je Apple Pay in Nederland gebruiken en heb je geen rekening bij ING? Dan kun je via bunq toch gebruik maken van Apple Pay. In dit artikel leggen we het bunq stappenplan voor Apple Pay aan je uit.

En eindelijk kunnen we Nederland ook de juiste kleur geven in onze Apple Pay kaart van Europa!

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 211 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.