Amazon neemt deurbellenmaker Ring over, maar HomeKit-ondersteuning staat nog voor de deur

De maker van slimme deurbellen Ring wordt overgenomen door Amazon. Dat wil echter niet zeggen dat de ondersteuning voor HomeKit op de tocht komt te staan. Volgens Amazon werken de slimme Pro-deurbel en de Floodlight Cam binnenkort met HomeKit.

Ring is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat onder andere slimme deurbellen en beveiligingssystemen maakt. Sinds enige tijd zijn de deurbellen ook in Nederland te koop. Nu is bekendgemaakt dat Ring overgenomen wordt door Amazon, naar verluidt voor zo’n $1 miljard. Ring belooft echter dat de eerder aangekondigde HomeKit-ondersteuning nog steeds voor de deur staat.

Ring overgenomen door Amazon

In Nederland verkoopt Ring voornamelijk deurbellen en beveiligingscamera’s. De prijzen van de beschikbare deurbellen variëren van €139 voor de standaard deurbel tot €279 voor het Pro-model. Voor het laatstgenoemde model heeft Ring eerder al aangegeven te werken aan ondersteuning voor HomeKit, zodat je via de Woning-app van Apple kan zien wie er voor je deur staat. De HomeKit-ondersteuning is al meerdere keren uitgesteld en gebruikers waren bang dat de HomeKit-ondersteuning vanwege de overname van Amazon nu helemaal zou komen te vervallen. Volgens Ring wordt er echter nog steeds hard gewerkt aan de aankomende update.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Behalve voor de Ring Pro wordt ook voor de Floodlight Cam gewerkt aan HomeKit-ondersteuning. In Nederland kost zo’n beveiligingscamera zo’n €279, vergelijkbaar met soortgelijke beveiligingscamera’s zoals de Netatmo Presence. Deze laatstgenoemde camera werkt inmiddels al met HomeKit en is net als de Floodlight Cam voorzien van een schijnwerper. Nu Ring bevestigd heeft dat de HomeKit-ondersteuning nog steeds onderweg is, is dat dus goed nieuws voor Nederlandse gebruikers. Het aanbod van zowel slimme deurbellen als beveiligingscamera’s met HomeKit is nogal schaars, dus het is goed om te weten dat hier vanuit Ring nog steeds aan gewerkt wordt, ondanks de overname van Amazon.

Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

Amazon

Amazon is al een tijdje actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals, hoe je via Amazon Prime profiteert van extra voordeel en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Daarnaast kun je gebruik maken van gratis verzending als je lid wordt van Amazon Prime. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.