Met deze overname kan Apple de Podcasts-app verbeteren

Apple heeft Pop Up Archive overgenomen, een bedrijfje dat een zoekmachine voor podcasts maakte. Podcasts doorzoeken zou een handige toevoeging voor Apple's eigen Podcasts-app zijn.

Podcast luisteren

Apple heeft Pop Up Archive overgenomen, een klein bedrijfje dat software maakt voor het doorzoeken van gesproken teksten, voornamelijk podcasts. De podcast-zoekmachine Audiosear.ch is afgelopen maanden gesloten zonder verdere verklaring. Op de website is alleen te lezen dat de dienst op 28 november is gestopt.

Wat betekent Apple’s overname van Pop Up Archive?

Met de overname van Audiosear.ch kan Apple het doorzoeken van podcasts gemakkelijker maken. Het is een van de gebieden waar Apple nog wel wat extra aandacht in kan steken. Apple’s eigen Podcasts-app wordt liever niet gebruikt door fanatieke podcast-luisteraars, omdat er betere, alternatieve podcast-apps zijn zoals Castro en Overcast.

Apple-topman Eddy Cue beloofde eerder dit jaar dat er nieuwe functies voor podcasts aan zoude nkomen, maar veel hebben we daarvan niet gezien. iOS 11 biedt wel ondersteuning voor seizoenen en meer analysemogelijkheden, maar echt nieuwe functies zitten er niet in de Podcasts-app.

Bekijk ook

Apple overlegt met podcasters over behoeftes en wensen

Apple heeft een bijeenkomst met podcasters georganiseerd, om hun behoeften, wensen en klachten in kaart te brengen. Mogelijk leidt dit tot verdere verbeteringen in iOS 10.

Audiosear.ch: podcasts doorzoeken

Audiosear.ch was een zoekmachine en aanbevelingsdienst waarmee je podcasts en radio-uitzendingen kon doorzoeken. Het grote probleem bij podcasts is dat ze soms veel nuttige informatie bevatten, maar dat die informatie lastig terug te vinden is. Audiosear.ch zette de gesproken audio om naar tekst en indexeerde het. Ook werd de inhoud geanalyseerd tot datapunten, bijvoorbeeld onderwerpen en mensen waarover werd gesproken. Daarmee is het makkelijker om iets terug te vinden, maar de oplossing was ook gericht op adverteerders die willen weten welke podcasts over een bepaald onderwerp gaan. Een dergelijke tool kan bovendien handig zijn voor mensen die doof of slechthorend zijn, omdat ze dan ook weten wat er in een podcast is besproken.

Overigens schreven we een tijdje geleden al over CastBox, een app waarmee het nu al mogelijk is om podcasts te doorzoeken.

Bekijk ook

CastBox-app doorzoekt podcasts

CastBox is een podcast-app waarmee je audio kunt doorzoeken. Je hoeft dan niet meer een volledige podcast te beluisteren als je alleen over een bepaald onderwerp wilt horen.

De website en het achterliggende bedrijfje werden opgericht in 2012 door Anne Wootton en Bailey Smith. Pop Up Archive werkte vanuit Oakland, Californië.

Bekijk ook

Dit zijn de beste podcast-apps voor iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om op je iPhone en iPad podcasts mee te kunnen beluisteren? Overcast, Castro, Podimo of misschien Apple's eigen app? Dat lees je hier in dit overzicht van de beste podcast-apps voor iPhone en iPad.

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 december 2017 om 16:19
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.