Apple Pay gestart in Ierland, Android Pay in België

Apple Pay is gestart in Ierland en staat in de startblokken in Taiwan. En in België kunnen gebruikers al wel Android Pay betalen.

Apple Pay is vanaf vandaag ook in Ierland te gebruiken. Bewoners van het groene eiland kunnen afrekenen met Visa, Mastercard, Boon, KBC en Ulster Bank.


Apple Pay Ierland

Met Boon was het al langer mogelijk om met Apple Pay te betalen, ook bij sommige winkels in Nederland en België. Na Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Zwitserland is Ierland het vijfde Europese land waar je met Apple Pay kunt betalen. Winkelketens zoals ALDI, Lidl, Burger King, Boots, M&S, Intersport en Guiness Storehouse doen mee.

Apple Pay: Ulster Bank in Ierland

Ondertussen gaan er ook geruchten over een Apple Pay-lancering in Duitsland en Italië, die op handen zou zijn. Zowel de Duitse als de Italiaanse Apple Pay-pagina’s zijn onlangs bijgewerkt met de juiste vertalingen voor de werking en het instellen van Apple Pay. Supermarktketens zoals ALDI en Lidl hebben hun kassasystemen net aangepast voor contactloos betalen en banken geven aan dat ze er klaar voor zijn.

Bekijk ook

Apple bereidt Duitsland en Italië voor op Apple Pay

Apple Pay lijkt binnenkort uit te gaan breiden naar twee grote Europese landen. Apple heeft de support-pagina's voor Apple Pay in Duitsland en Italië aangepast en vertaald. Maar wanneer volgt Nederland?

Apple Pay Taiwan

Ook in Taiwan wordt naar Apple Pay uitgekeken. Het financiële toezichtsorgaan van Taiwan heeft onlangs 7 banken toestemming gegeven om Apple Pay te mogen aanbieden. Het gaat om Taipei Fubon Commercial Bank, Cathay United Bank, E. Sun Commercial Bank, Taishin International Bank, CTBC Bank, First Commercial Bank en Union Bank of Taiwan. Een officiële aankondiging is er nog niet. Wel weten we dat de 7 banken samen goed zijn voor 25,4 miljoen creditcards, zo’n 62 procent van het totaal in Taiwan.

Afgelopen februari kondigde Apple al stilletjes aan dat ze Apple Pay in Taiwan “binnenkort” wilden lanceren.

Android Pay België

Belgische lezers kunnen inmiddels wel betalen met Android Pay bij diverse winkels (let wel: Android Pay, geen Apple Pay). Het concurrerende betaalsysteem van Google is nu in 10 landen wereldwijd beschikbaar en wordt geaccepteerd bij meer dan 85.000 winkels in België. Het gaat dan om onder andere Carrefour, McDonald’s, Media Markt en H&M. Bij de banken doen BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank mee, waarbij je moet beschikken over een Mastercard- of Visa-creditcard.

Google’s reclamefoto ziet er verrassend genoeg hetzelfde uit als die van Apple, maar dan met een frietje:

Android Pay in België

De Belgen kunnen ook online betalingen doen bij Deliveroo, TransferWise, Uber, Hotel Tonight en Vueling. Of er snel Apple Pay beschikbaar komt in België is nog niet bekend.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.