Apple Pay voor webshops wellicht maandag al aangekondigd

Apple zou tijdens de WWDC-keynote wel eens Apple Pay voor het web kunnen aankondigen, waarbij je afrekent bij webshops via Touch ID. Dat is misschien wel sneller uit te rollen dan fysieke aankopen.

Apple zou maandag wel eens een Apple Pay voor het web kunnen aankondigen. Op die manier kun je betalingen doen bij webshops, door alleen je vinger op de Touch ID-knop te leggen. Zo’n aankondiging zou ook interessant voor Nederland en België kunnen zijn omdat Apple het op afstand kan regelen via een betaalprovider en niet afhankelijk is van betaalterminals.


Apple Pay voor Web

Snelle uitrol van Apple Pay buiten de banken om
Toch hebben we niet te hoge verwachtingen wat Apple Pay-aankondigingen betreft. Volgens de geruchten zal de betaaldienst vanaf maandag beschikbaar zijn in Zwitserland, waarbij Apple de grote banken omzeilt. Een dergelijke constructie kan ook slim zijn in andere Europese landen waar Apple de uitrol snel wil starten. Het grote nadeel is alleen dat ze daarmee het brede publiek niet bereiken. Alleen Apple-fans zullen de moeite nemen om een nieuwe creditcard te nemen, om Apple Pay te kunnen gebruiken. Uit eerdere onderzoeken bleek dat het publiek vrij apathisch is over nieuwe betaalmethoden.

Apple Pay voor web

Apple Pay op het web kan een mogelijkheid zijn voor Apple om sneller te groeien. Met Apple Pay op het web kunnen gebruikers betalingen doen bij webshops met hun iPhone. Volgens de website Digital Trends staat Apple in de startblokken om de nieuwe functie aan te kondigen.

Bekijk ook

Apple 'werkt hard' aan Apple Pay-uitrol in Europa

Apple werkt hard om Apple Pay in Europa uit te rollen, zegt Apple Pay-topvrouw Jennifer Bailey. Daarbij kijken ze naar de omvang van de markt.

Het zou dan een concurrent worden van PayPal, die al een eigen mobiele betaaldienst voor websites heeft onder de naam One Touch. Meer dan 250 bekende winkelketens maken er al gebruik van, maar Apple Pay zal waarschijnlijk gemakkelijker in gebruik zijn omdat je voor een betaling alleen je vinger op de Touch ID-scanner hoeft te leggen. Dit werkt op dezelfde manier als het aanschaffen van een app. Het betekent overigens wel dat de betaalmethode alleen werkt op nieuwere toestellen met een Touch ID-scanner. Dat laatste hoeft geen probleem te zijn omdat mensen die het meest enthousiast zijn over deze nieuwe mogelijkheden meestal ook een nieuwere iPhone hebben.

Apple Pay ook handig op de Mac

Als er MacBooks met TouchID-sensor komen wordt het nog iets makkelijker: je kunt dan tijdens het online winkelen even je vinger op Touch ID leggen om goedkeuring te geven voor een transactie. Omdat WWDC vooral om software-aankondigingen draait, zullen we maandagavond waarschijnlijk geen nieuwe MacBooks zien – ook al staat het bovenaan de verlanglijst van de iCulture-lezers.

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.