‘Apple Pay vanaf 13 juni in Zwitserland’

Apple Pay start vanaf 13 juni in Zwitserland, aldus de nieuwste geruchten. Tijdens de WWDC-keynote zou Apple de aankondiging doen.

Apple Pay in Zwitserland

Apple Pay staat in Zwitserland in de startblokken. Vanaf 13 juni kunnen inwoners van het alpenland contactloos betalen met hun iPhone. Dat ontdekte het financiële magazine finews.ch. “Wat de banken al lange tijd vreesden, gaat nu gebeuren”, schrijven de Zwitsers. De Zwitserse banken zitten blijkbaar niet te wachten op een zwaargewicht buiten de eigen branche – net als eerder al gebeurde met de horloge-industrie.

Apple Pay in Zwitserland

Apple heeft de geruchten nog niet bevestigd, maar in Zwitserland weten ze het zeker: vanaf aanstaande maandag start Apple Pay. Zwitserland wordt daarmee het tweede Europese land dat de betaalmethode aanbiedt, na het Verenigd Koninkrijk. Op 13 zou Apple tijdens de WWDC-keynote het officiële startschot geven voor Zwitserland. Stiekem hopen we natuurlijk dat er ook nog wat andere landen in het lijstje zullen staan.

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Apple zou hebben gekozen voor partner Tessiner Cornèr Bank, een bank die trouwens al samenwerkt met een andere bekende naam buiten de financiële wereld: horlogemaker Swatch. Sinds februari zou de merknaam Apple Pay geregistreerd staan. Apple heeft ervoor gekozen om buiten de gevestigde banken om te opereren. De banken zouden inmiddels naarstig bezig zijn om een antwoord te vinden op Apple’s plannen. Zo zouden er plannen zijn om de bestaande betaaldiensten Twint en Paymit samen te voegen, een initiatief van de grote banken in samenwerking met de Coop-winkels, telecombedrijf Swisscom en beursbedrijf SIX. Voor de samenvoeging is nog wel goedkeuring nodig en in de tussentijd kan Apple al voorsprong opbouwen, vrezen de Zwitserse bankiers.

Via: iPhone-ticker

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.