‘Nieuwe 4-inch iPhone krijgt ook NFC-chip voor Apple Pay, verschijnt begin 2016’

De nieuwe 4-inch iPhone zou ook een NFC-chip krijgen om Apple Pay mogelijk te maken. Dit zou deze nieuwe 4-inch iPhone de eerste kleinere iPhone zijn waarbij Apple Pay mogelijk is zonder gebruik te maken van een Apple Watch.

Het is weer zover, er zijn weer nieuwe geruchten over de aanstaande 4-inch iPhone. Deze keer is het weer de beurt aan Ming-Chi Kuo, de bekende Apple-analist die het vaak bij het rechte eind heeft. In een nieuw verslag laat hij weten dat de nieuwe 4-inch iPhone ook een NFC-chip voor Apple Pay krijgt.


Apple Pay gebruiken op een 4-inch iPhone
Met Apple Pay is het mogelijk om met je mobiel te betalen door deze in de buurt te houden van een pinautomataat die contactloos betalen ondersteunt. Eerder werd door Ming-Chi Kuo al gesproken over dat de nieuwe 4-inch iPhone een A9-chip zou krijgen en vandaag voegt hij daar de NFC-chip voor Apple Pay daaraan toe. Apple Pay is nog niet beschikbaar in Nederland, maar heeft zich dit jaar wel uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Australie en Canada. Op dit moment hebben alleen de iPhone 6 en iPhone 6s een NFC-chip voor Apple Pay, net als de Apple Watch.

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Ook zou het toestel uitgerust zijn met dezelfde camera als de iPhone 5s, terwijl de chip geproduceerd zou worden door zowel TSMC als Samsung. Deze nieuwe 4-inch iPhone zou volgens Ming-Chi Kuo aan het begin van 2016 verschijnen. Dit komt overeen met een gerucht van eerder deze week, al werd daar gesproken over een aankondiging in januari. Ming-Chi Kuo ziet de nieuwe kleinere iPhone eerder in maart of april verschijnen. De iPhone zou in het kalender jaar ongeveer 20 miljoen keer verkocht worden, wat gelijk staat aan acht á negen procent van de totale iPhone-verkopen.

De nieuwe 4-inch iPhone, soms ook wel iPhone 6c genoemd, zou verschijnen in een metalen behuizing. Deze metalen behuizing zou dan verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren zoals ook het geval was bij de plastic iPhone 5c. 3D Touch zou bij dit toestel ontbreken. In het najaar van 2016 worden ook de echte nieuwe iPhones verwacht, deze keer met een A10-chip.

Bekijk ook

'iPhone 6c krijgt metalen behuizing in verschillende kleuren'

Nieuwe geruchten wijzen erop dat Apple van plan is om de nieuwe 4-inch iPhone 6c aan het begin van 2016 te releasen. Deze zou gehuld zijn in een metalen behuizing in verschillende kleuren.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en Belgiƫ. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.