Commodore 64 (C64) voor iPhone eindelijk goedgekeurd

Manomio heeft na vele maanden wachten eindelijk C64 voor iPhone uitgebracht. De applicatie bevat 5 games, maar dat aantal kan nog verder worden uitgebreid.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

c64Je hebt op iPhoneclub al vaker kunnen lezen over C64, een iPhone-applicatie waarmee je spelletjes voor de Commodore 64 kan spelen. De 8-bits thuiscomputer uit de jaren tachtig ging wereldwijd meer dan 30 miljoen keer over de toonbank. Ontwikkelaar Manomio (Stuart Carnie) had plannen om C64 op de iPhone beschikbaar te stellen, regelde alle licenties met rechthebbenden, maar werd toch door Apple afgewezen. Na maanden wachten en meerdere afwijzingen is de applicatie nu toch in de App Store verkrijgbaar.


Bij de applicatie krijg je vijf games geleverd: Dragons Den, Le Mans, Jupiter Lander, Arctic Shipwreck en Jack Attack. Wie nog meer spelletjes wil, kan daarvoor een verzoek indienen en kan ze dan als In-App Purchase aanschaffen voor een prijs van €0,79 of €1,59.

Er zit dan ook een beperking aan de applicatie: het is niet mogelijk om eigen games te laden, ook al heb je ze legaal in bezit. Dat was aanvankelijk wel de bedoeling, maar Manomio moest op verzoek van Apple de BASIC Interpreter achterwege laten. Nieuwe games die je via In-App Purchase koopt verschijnen op je ‘game shelf’. Via zijn blog zal de ontwikkelaars nieuwe titels aankondigen.

c64 voor iphone

Downloaden: C64 voor iPhone (€3,99)
Meer info: Manomio’s blog

In deze video legt Manomio uit hoe het werkt:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Touch Arcade maakte ook al een video:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 18:15
Categorie
Games

Reacties: 42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.