EA en Gameloft vechten om eerste NFL-game op de iPhone

EA en Gameloft zijn allebei van plan om een sportgame rond American Football te maken, gebaseerd op de NFL. De strijd is losgebarsten: welke gamesuitgever brengt als eerste een NFL-game voor de iPhone op de markt?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

nfl 2010Er is een football-strijd uitgebroken tussen gamesontwikkelaars EA en Gameloft. We hebben het hier over American football, de sport waarbij je de bal wel in handen mag houden. Een paar dagen nadat EA min of meer Madden NFL 10 voor de iPhone aankondigde, heeft Gameloft laten weten dat ze bezig zijn met een officieel gelicenseerde versie van NFL 2010.


nfl 2010Het gaat een simulatiegame worden, die voorheen als 2D-game op andere mobiele telefoons beschikbaar was. Op de iPhone komt er echter een 3D-versie met realistische team- en spelersnamen. De gameplay wordt ook precies gesimuleerd. Interessant is dat EA sinds 2005 een exclusieve licentiedeal met de NFL heeft gesloten voor sportgames, gebaseerd op de NFL. Die licentie dekt games voor de pc, consoles en draagbare spelcomputers maar geldt niet voor mobiele telefoons.

Gameloft wil NFL 2010 nog in augustus uitbrengen en is daarmee waarschijnlijk sneller dan EA’s Madden NFL 2010. Het zal een spannende strijd worden.

Via: Fingergaming

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.