Nieuwe iPhone-games: Sway en iDracula

Sway is een nieuwe iPhone-game waarbij je als een slingeraap door verschillende parcoursen moet slingeren. iDracula is van een heel andere orde: hier schiet je zoveel mogelijk zombies en vampieren neer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

swayDe afgelopen dagen zijn er een aantal boeiende games voor de iPhone in de App Store verschenen: Sway en iDracula zijn twee goede voorbeelden daarvan. Sway is een game van Illusion Labs, waarbij je je vrienden moet redden door sterren en sleutels te verzamelen, terwijl je jezelf als een soort slingeraap door de Sway-wereld voortbeweegt. Onderweg kom je verschillende checkpoints tegen. Met die sleutels kun je nieuwe Sway-vrienden ‘unlocken’.


De poppetjes hebben verschillende karakteristieken, zoals kracht en armlengte, zodat een spelletje Sway minder voorspelbaar wordt.

Het bedienen van de game vergt wat oefening, maar aan de hand van onderstaande video kun je alvast opsteken hoe het werkt. Bij elk van de 15 levels worden de obstakels moeilijker en moet je nieuwe tactieken verzinnen om het einde van het parcours te bereiken. Val je onderweg naar beneden, dan kun je de slingertocht voortzetten vanaf het laatste checkpoint. Sway kost €3,99 in de App Store.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iDracula is een nieuwe game van Chillingo. De introductieprijs (€0,79) en de mooie graphics zijn een reden om de game toch eens wat beter te bekijken. Als speler moet je zoveel mogelijk weerwolven, zombies en Dracula’s neerschieten. Aan het begin van de game wordt je neergezet op een ommuurde binnenplaats met alleen een pistool als wapen. Van alle kanten komen vijanden over de muur gekropen. Doel is om te overleven en een zo hoog mogelijke score te behalen. Bij elk vermoord wezen verdien je ervaringspunten.

idraculaTijdens het spel heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om extra wapens te verzamelen. Lukt het je om een vampier te doden, dan verdien je ‘omens’ waarmee je naar een volgende rang kunt opklimmen. Het valt niet mee om die te verdienen. De bediening van het spel vindt plaats via de ronde controls, onderin het scherm. Die controls hebben als nadeel dat je een deel van het speelveld bedekt, waardoor je een vijand soms niet ziet aankomen. iDracula kost €0,79 in de App Store.

Tipgevers: Ids en Frog

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 23:01
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.