500px uit App Store gehaald wegens naaktfoto’s

De apps 500px en ISO500 zijn uit de App Store gehaald omdat er naakt in zou voorkomen. De app had eerder al NSFW-foto's afgeschermd en later verwijderd.

500px-ipad-uilDe fotowebsite 500px is volgens sommige mensen een waardige opvolger van Flickr, omdat het niveau van de foto’s wat hoger ligt. Ze brengen ook een app uit, die al eerder opviel door de aanwezigheid van naaktfoto’s. De NSFW-foto’s waren in de app te bekijken, maar waren wel afgeschermd voor ongeregistreerde gebruikers. Afgelopen mei haalde de ontwikkelaars de NSFW-foto’s al op eigen initiatief uit de app. Toch heeft Apple nu de apps 500px en ISO500 van dezelfde ontwikkelaar uit de App Store gehaald.


500px’s COO Evgeny Tchebotarev zegt dat Apple de apps heeft weggehaald nadat een update van de apps was bekeken door een App Store-reviewer.

500px plaatjesDe Apple-medewerker wilde de app-update niet goedkeuren omdat je kon zoeken op naaktfoto’s. Het gaat daarbij overigens om kunstzinnige naaktfoto’s, want pornografische kiekjes zijn bij 500px niet toegestaan. Toch kunnen dergelijke foto’s er bij 500px makkelijk doorheen glippen, want het bedrijf grijpt pas in als er klachten over een foto binnenkomen. 500px wilde de filters in de app wel aanpassen en beloofde dat het binnen een dag gefixt zou zijn. Maar Apple’s reviewteam was niet van plan om te wachten en haalde de apps weg. 500px heeft nu een nieuwe versie van de app ingediend.

Downloaden (zodra de app terug is): 500px (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.