Stedengids-app TripAdvisor nu voorzien van metrokaarten

De in populariteit groeiende gratis stedengidsen van TripAdvisor zijn nu voorzien van metro-informatie en metrokaarten op de iPhone en iPod touch. Zo heb je ook die geheel offline bij de hand, net als alle reistips en hotels.

TripAdvisor Offline City Guides iPhone iPod touchAan het aantal beoordelingen in de Nederlandse App Store kan je het nog niet zien, maar de gratis offline reisgidsen van TripAdvisor zijn zo populair en mainstream aan het worden, dat ze zelfs Fokke & Sukke haalden de afgelopen dagen. TripAdvisor Offline City Guides is nu geüpdatet met nieuwe metrokaarten en verbeterde kaarten in het algemeen, bovenop de duizenden gratis tips voor sightseeing, restaurants en hotels die je al kreeg.


TripAdvisor stad downloadenDe metrokaarten zijn nog maar een deel van de metro-informatie die aan de app is toegevoegd. De informatie is geïntegreerd met alle attracties, restaurants, dagtips, hotels en andere tips die je in de app vindt. Bij elke vermelding zie je nu wat de dichtstbijzijnde metrostations zijn.

De nieuwe informatie heeft ertoe geleid dat de kaarten van de steden eveneens zijn vernieuwd, omdat die anders simpelweg te chaotisch werden met alle informatie erop. Je kan nu zelf aangeven welke lagen je op de kaart wil zien: opgeslagen plaatsen, metrostations, attracties, hotels, restaurants en meer.

Als je al stedengidsen in de app hebt gedownload, zie je bovenaan in het hoofdscherm dat er nieuwe features voorhanden zijn, die je met een bevestiging kan downloaden. Helaas reageerde de app daar bij ons niet op. De oplossing is om de stedengids te verwijderen (let wel op als je veel eigen favorieten hebt aangemaakt) en dan weer opnieuw te downloaden.

Het succes van TripAdvisor schuilt hem in de prijs en kwaliteit: je kan alle totaal offline beschikbare stedengidsen gratis downloaden, en ze lopen werkelijk over van de tips. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Lonely Planet, brengt TripAdvisor juist zoveel mogelijk restaurants, hotels en attracties in kaart. Ondanks dat ze zijn voorzien van een sterrenwaardering, kunnen de gidsen zo een beetje overdonderend overkomen.

Downloaden: TripAdvisor: Offline City Guides (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.