Het is officieel: de App Store voor de iPad opent op 3 april

De App Store gaat voor iPad-applicaties op 3 april open. Dit is dezelfde dag dat de iPad in de verkoop gaat.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

App Store Apple iPadEnkele dagen geleden berichtten we nog dat Apple aanpassingen had gedaan voor ontwikkelaars om hun iPad-applicaties bij de App Store in te dienen. Inmiddels kan het indienen van applicaties beginnen: er is tot 27 maart de tijd om je creatie aan te melden. Apple gaat de applicaties bekijken en op 3 april beschikbaar stellen voor gebruikers. Apple heeft namelijk officieel bekend gemaakt dat de App Store met ondersteuning voor iPad-applicaties tegelijk live zal gaan als de eerste mensen op 3 april hun iPad in handen krijgen.


Apple heeft ongeveer een week de tijd om de enorme stroom aan iPad-applicaties te bekijken. Ontwikkelaars krijgen direct bericht als er iets mis is aan hun applicatie om zo de applicaties nog voor 3 april klaar te hebben om in de iPad App Store te kunnen verschijnen. Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel applicaties zijn ingediend. Wel weten we, dat er een aparte sectie in de App Store komt, waar de iPad-applicaties op een rijtje staan. Apple schrijft op de eigen website:

iPad apps appear in a special section of the store, so you can find and download them easily.

Bron: @TUAW

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.