Nieuwe iPhone-apps: iTracer, AroundMe, MyWeather

Drie nieuwe apps in de App Store: AroundMe laat zien welke interessante plaatsen in de omgeving zijn, iTracer is een CAD-tool voor het modelleren van 3D-objecten en met MyWeather kun je de weersverwachting in de VS zien.

itracerFabio Policarpo heeft iTracer uitgebracht, een CAD-applicatie waarmee je 3D-modellering en -rendering op de iPhone kunt doen. Met de curve editor kun je ontwerpen in twee dimensies modelleren. 3D-modelling is echter ook mogelijk. Via de multitouch-interface kun je de objecten schalen, pannen, roteren en aanpassingen maken. Met de material editor kun je de weerspiegeling, transparantie en andere uiterlijke eigenschappen van de objecten aanpassen.


Je kunt de indruk wekken dat schaduwen door verschillende lichtbronnen worden veroorzaakt en je kunt de 3D-renderings vanuit elk gezichtspunt bouwen. De prijs van dit moois? Slechts €2,99/$3,99. De ontwikkelaar is al druk bezig om de applicatie nog meer te verbeteren.

TweakerSoft kondigt AroundMe 1.0 voor iPhone en iPhone 3G aan. Met de appliciatie kun je, gebruikmakend van de locatiediensten van de iPhone, nabijgelegen restaurants, supermarkten, banken, benzinestations, bioscopen en andere zaken vinden. Met de functie Nearby kun je informatie via Wikipedia opvragen. Maar die functie zat natuurlijk ook al in WikiMe. Installeren? AroundMe (€1,59/$1,99).

MyWeather heeft MyWeather Mobile voor de iPhone geïntroduceerd. Met de applicatie heb je toegang tot weerkaarten, weersverwachtingen en een interactieve, schermvullende radar. De kaarten zijn afkomstig van Microsoft’s Virtual Earth. In elk gebied kun je de lokale weerspatronen zien met nuttige plaatsen zoals golfbanen, stadions en scholen. Helaas werkt MyWeather Mobile alleen in de VS en is de applicatie enorm duur: $14,95. Meer info: MyWeather.

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 september 2008 om 16:20
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.