Cut The Rope HD: populaire iPhone-game nu op de iPad

Cut The Rope HD is nu op de iPad verkrijgbaar. In deze game moet je wiskundige puzzels oplossen en zorgen dat een snoepje in de mond van het snoepetende wezentje Om Nom terechtkomt.

cut the rope hdAngry Birds is al maandenlang een erg populaire game voor het iOS-platform. Maar de game zou wel eens concurrentie kunnen krijgen van een nieuwe game: Cut The Rope. Sinds deze game van Chillingo op de iPhone verscheen regent het 5-sterrenwaarderingen. Vannacht is Cut The Rope HD verschenen, een iPad-versie van de game waarbij je met je vinger touwen moet doorsnijden. Net als bij Angry Birds heb je te maken met tientallen situaties die je met logisch denken en natuurkundig inzicht moet oplossen. In Cut The Rope heb je te maken met een snoepetend wezentje, genaamd Om Nom. Er hangt een snoepje in de ruimte, die verbonden is met touwen die je op de juiste wijze moet doorsnijden, zodat het snoepje in de mond van Om Nom terechtkomt.


Het komt daarbij aan op timing en de juiste volgorde van doorsnijden, waarbij je dezelfde snijbeweging maakt als in Fruit Ninja. Door met je vinger over het scherm te vegen snijd je de objecten door.

cut the rope screenOm Nom bevindt zich in een doos met steeds wisselende objecten, waardoor elk level weer een nieuwe uitdaging is. Er hangen drie gele sterren in de ruimte, waarvan je er zoveel mogelijk moet raken met het snoepje. Net als bij Angry Bird gaat het er in eerste instantie om het level op te lossen. Maar daarna kun je alle levels nogmaals spelen om te zorgen dat je overal drie sterren haalt. Er zijn 100 levels en vier verschillende dozen, te beginnen met een gewone kartonnen doos. Je hebt te maken met luchtbellen waarmee je het snoepje omhoog kunt transporteren, maar ook met ventilatoren, elektrische velden en touwen die automatisch verschijnen zodra het snoepje binnen een bepaald veld komt.

Ik kan er wel heel veel woorden aan vuil maken, maar alles wordt duidelijk als je onderstaand filmpje bekijkt:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wat Cut The Rope zo leuk maakt is dat je met zoveel zaken rekening moet houden: een slingerend touw moet je op het juiste moment doorsnijden maar tegelijk kun je minutenlang naar een bepaald level kijken om te snappen hoe je iets het best kunt aanpakken. De lagere levels zijn ook voor kinderen leuk om te spelen, hogere levels stellen je voor steeds lastiger uitdagingen. Heb je de iPhone-versie al gekocht (€0,79) dan zul je zien dat de iPad-versie dezelfde levels bevat, alleen uitgevoerd op een hogere resolutie. Het ziet er een stuk mooier uit dan een opgeblazen versie van de iPhone-game, maar mocht je krap bij kas zitten dan kun je ook op het 2x-knopje op je iPad tappen voor een grotere weergave van de iPhone-game. Momenteel wordt alleen het sociale gamesnetwerk Crystal ondersteund. In de iPhone-versie zit al ondersteuning voor Game Center en die komt er in november ook voor de iPad.

Wie van dergelijke snij- en puzzelgames houdt kan ook eens kijken naar de universele game Slice It! (€0,79) waarbij je tekeningen van voorwerpen moet doorsnijden, zodat beide helften hetzelfde oppervlak hebben.

Downloaden: Cut The Rope HD (€1,59)

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.