Yahoo: eerste iPad-kopers zijn vooral oudere mannen

·

YahooDe Amerikaanse zoekmachine Yahoo heeft onderzoek gedaan naar de samenstelling van iPad-gebruikers op basis van bezoeken aan hun website. Hieruit blijkt dat het voornamelijk mannen tussen de 30 en 54 jaar zijn die de gadget in de eerste weken hebben gekocht. Slechts één op de drie bezitters is vrouw. Dit is volgens Yahoo een typisch profiel voor vroege kopers van dergelijke producten.

Ten opzichte van de gemiddelde Yahoo-bezoeker surft de leeftijdsgroep van 30 tot 54 jaar het meest vanaf een iPad. Tussen de 35 en 44 jaar is de grootste piek zichtbaar.
YahooGrafiek1

Het aantal vrouwen dat de website normaal gezien bezoekt is nagenoeg gelijk aan het aantal mannen. Vanaf de iPad zijn het echter voor tweederde deel mannen die naar Yahoo.com surfen.
YahooGender

Bijna de helft van de iPad-eigenaren (48 procent) blijkt ook een iPhone te bezitten waarmee ze Yahoo.com eerder al eens bezochten.

Een opvallend resultaat in dit onderzoek is het aantal bezoekers van buiten de Verenigde Staten. 10 procent was naar het buitenland te herleiden hoewel de iPad daar officieel nog niet te koop is. Als deze gegevens juist zijn, gingen er in de eerste maand dus zo’n 100.000 iPads de Amerikaanse grens over.

Bron: Yahoo Mobile Blog

Onderwerpen
door Berry Nieskens

Berry Nieskens (1977) is overdag leerkracht basisonderwijs, nieuwsjunkie in de avonduren en muzikant bij nachte. Sinds april 2010 is hij actief voor iPhoneClub en iPadPlanet.

13 reacties

 1. Als een groot deel van de kopers in een bepaalde leeftijdscategorie zit en een groot deel van de kopers man is, kan je daar niet uit concluderen dat de kopers oudere mannen zijn. Het zou heel goed kunnen dat alle vrouwen die er eentje hebben gekocht in de leeftijdscategorie 35 – 54 vallen.

  Yahoo! trekt deze conclusie daarom ook niet.

 2. door Erik

  Klopt wel! Ik heb er, via via, een besteld(32 gb plus 3 g) en verwacht hèm volgende week.
  Ik ben 77 jaar oud, dus pas in het profiel.

 3. door dennis

  Hmmm…Ik word dus als 31 jarige gezien als oudere man…moet niet gekker worden hahaha

 4. door Richard

  @Dennis

  Dat bedacht ik me ook al mijn god. Wat vinden hun al oud xd.

 5. door footloose

  Ja, jammer Erik. Het klopt dus niet. Jij hoort niet meer bij de groep ‘oudere mannen’ want die is aan de bovenkant begrensd bij 54 jaar :-)

 6. door Swen

  Ik ben toch echt 18 jaar
  Gadgetfreak

 7. door Klaas

  Kan me niets schelen. Van die leeftijd. Ik ben 1 van die 100.000 en daar ben ik blij zat mee!

 8. door Biker

  “Slechts één op de drie bezitters is vrouw”… dat vind ik eerder opzienbarend en zeer positief.

 9. door xielf

  @Erik:
  erik waar heb jij hem besteld

 10. door iFreek

  Yahoo is wel iets meer dan een zoekmachine. Ze zijn één van de grootste partijen in e-mail en ze hebben ongelooflijk veel content.

 11. door iFreek

  Hoe verhoudt dit zich tot de kopers van gewone computers en Macs?

 12. ben 60 jaar, heb nu al een 16 Gb iPad, maar ben zeker niet meegeteld geworden… ben maandag in San Francisco en kijk uit naar een groter modelletje (als ze die dan weer in voorraad hebben…)

 13. door Marcooo

  Hey!! Ik ben 35 en zeeeker niet oud!!!! :-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.