Voorbereidingen voor media-event in volle gang: een overzicht van de laatste geruchten

·

Yerba Buena September 2010 - 3Na weken van speculatie maakte Apple woensdag bekend dat het jaarlijkse iPod- en muziek-event dit jaar plaats zal vinden op 1 september. Uit de eerste foto’s die onlangs op het internet opdoken blijkt dat de voorbereidingen inmiddels in volle gang zijn. Het Yerba Buena Center for the Arts, waar het jaarlijkse evenement traditioneel plaatsvindt, is aan de buitenzijde voorzien van dezelfde foto die het bedrijf ook in de officiële uitnodiging gebruikte.

Yerba Buena September 2010

Ondertussen blijft de geruchtenmolen doordraaien. Uit eerdere geruchten werd al duidelijk dat we aankomende woensdag een upgrade van de iPod touch kunnen verwachten. Inmiddels is er nieuwe informatie bekend over deze upgrade. Blogger John Gruber bevestigde op zijn blog nogmaals dat hij een retina-beeldscherm en dubbele camera’s (met FaceTime) verwacht. Gruber verwacht ook een iTunes-verhuurdienst voor tv-series en een nieuwe op iOS gebaseerde Apple TV, die naar verluidt iTV gaat heten.

Ook denkt hij dat we iOS 4.1 voor iPod touch en iPhone kunnen verwachten, inclusief het debuut van het Game Center. De eerste grote update voor iOS 4 wordt al enige tijd door Apple en ontwikkelaars getest en is volgens Gruber klaar om gelanceerd te worden. Game Center moet de positie van de iPod touch als game-apparaat (en de App Store als platform voor games) gaan versterken. Op de langverwachte iOS 4 voor de iPad moeten we volgens de blogger nog tot eind dit jaar wachten. Pas vanaf 4.2 trekt Apple alle iDevices weer gelijk, aldus Gruber.

Volgens iLounge gaat ook het design van de iPod touch op de schop. Bronnen verklaarden tegenover de site dat het apparaatje een achterkant krijgt die sterke vergelijkingen met de MacBook Pro vertoont:

Think of the top of a MacBook Pro, only smaller, which is to say flat rather than curved at the center—closer to the look of the first-generation iPod touch’s back, only with modifications.

Ook de camera op de achterzijde is aanwezig volgens de bronnen. Het is echter nog niet helemaal duidelijk of die, evenals de iPhone 4, ook een LED-flitser heeft. Het is ook mogelijk dat Apple bij de iPod touch de LED-flits door een microfoon vervangen heeft. De ingang voor de hoofdtelefoon aan de onderzijde, evenals de dock connector-poort, blijven wel gehandhaafd in het nieuwe design.

Inmiddels is er ook meer duidelijk over het mini-touchscreen dat onlangs op internet opdook. Het onderdeel van drie bij drie centimeter leek afkomstig van een iPod nano of shuffle. Op een Chinese website zijn hoesjes opgedoken die bestemd zijn voor de iPod touch en de nieuwe iPod nano. De vorm van het iPod nano-hoesje is vierkant en niet – zoals het huidige model – langwerpig. Ook zou de nano het klikwiel voor een touchscreen gaan verruilen. Dat verklaart waarschijnlijk het mini-touchscreen.

Foto’s: Twitpic en Flickr.

door Michel Lusthof

Studeerde tot november 2013 Communicatie, maar is al sinds 2010 actief voor iCulture. Schrijft momenteel vooral 's avonds. Is een actieve Twitteraar en ook geïnteresseerd in tv-series, journalistiek en media. Schreef tijdens zijn studie ook voor andere techsites en -tijdschriften.

36 reacties

 1. door Julianl

  iLife! Jullie vergeten iLife!

 2. door Sander

  een mic op een itouch is wel makkelijk met dingen zoals shazam…

 3. door sander

  @Julianl: Jij denkt aan een nieuwe Garageband? ;)

 4. door mr. t

  waarom geen 3d ipod touch??

 5. De iPod Touch mocht ook wel weer eens een grote verandering krijgen. Vorig jaar waren de aanpassingen zeer klein, en dan zal de stap voor nu dus een heel stuk groter zijn. Ik ben benieuwd. Ik kijk ook uit naar Game Center en iTV kan misschien ook nog interessant worden.

 6. door Florens

  Ook zou de nano het klikwiel voor een touchscreen gaan verruilen. Dat verklaart waarschijnlijk het mini-touchscreen.

  Oef! Dat is een harde klap voor al die namaak MP3tjes bij de Bart Smit enzo. Ben erg benieuwd naar alles!!

  @Mr.t
  Zover ik weet is de technologie nog niet zo ver, dat ze een geheel iDevice in 3D kunnen doen. En dan bedoel ik echt mooi 3D. En ze kunnen mensen ook niet verplichten altijd een 3D bril te dragen.. en 3D is al wel mogelijk trouwens, heb een paar 3D fotos op mn iPad maar denk dat het nog even duurt voordat je dit soort dingen krijgt.

 7. door mr. t

  Origineel geplaatst door Florens
  Ook zou de nano het klikwiel voor een touchscreen gaan verruilen. Dat verklaart waarschijnlijk het mini-touchscreen.Oef! Dat is een harde klap voor al die namaak MP3tjes bij de Bart Smit enzo. Ben erg benieuwd naar alles!!@Mr.tZover ik weet is de technologie nog niet zo ver, dat ze een geheel iDevice in 3D kunnen doen. En dan bedoel ik echt mooi 3D. En ze kunnen mensen ook niet verplichten altijd een 3D bril te dragen.. en 3D is al wel mogelijk trouwens, heb een paar 3D fotos op mn iPad maar denk dat het nog even duurt voordat je dit soort dingen krijgt.

  er komt ook een ds in 3d dus de techniek zonder brill is er al en als ze dan gewoon een schuif maken geen 3d beetje 3d en voledig 3d

 8. door JMO

  Origineel geplaatst door mr. t
  waarom geen 3d ipod touch??

  Ten tweede is 3D eigenlijk helemaal niet goed voor de ogen van opgroeiende kinderen(bron: Nu.nl), dus het lijkt mij niet datdat snel komt.

 9. door Guido

  ik weet het: we krijgen een apple gitaar !

 10. Origineel geplaatst door Julianl
  iLife! Jullie vergeten iLife!

  Het is mogelijk, maar het blijft natuurlijk een event dat naar alle waarschijnlijkheid – gezien de uitnodiging – in het teken van muziek zal staan.

 11. door Fokke

  Iemand enig idee, of hier ook ios 4 voor de ipad zal worden aangekondigd?

 12. door PJ

  @Fokke; Zie artikel
  Op de langverwachte iOS 4 voor de iPad moeten we volgens de blogger nog tot eind dit jaar wachten. Pas vanaf 4.2 trekt Apple alle iDevices weer gelijk, aldus Gruber.

 13. door Frekel

  @Fokke:

  Lees het artikel maar :)

 14. door Loa Loa

  Logo lijkt op een gitaar….

 15. @Fokke:
  Ik verwacht eerlijk gezegd wel een aankondiging. De bedoeling was een release in het najaar. Ik acht de kans klein dat Apple nog een apart event gaat doen om iOS 4 voor de iPad te introduceren. Zoals ik in het artikel al aangaf, hoeven we nog geen release te verwachten.

 16. door Dijkie

  Haha, een 3D iPod Touch, wie zit daaaar nou op te wachten?

 17. door Julianl

  @Michiel Lusthof en @sander
  Ik denk dat de gitaar voor Garageband staat, niet zozeer voor muziek. Het zou dus duiden op een nieuwe versie van iLife, en ik persoonlijk word dan heel blij van een nieuw iWeb.

 18. door Fokke

  ooh wacht over heen gelezen

 19. door Bj1900

  Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat de nieuwe iPod touch een 3D scherm krijgt aangezien de iPhone 4 dat niet heeft, ik denk eigenlijk dat ze naast de normale iPod touch uitvoering ook een iPod touch pro met meer verbeteringen uit zullen brengen

 20. door kaas

  Ik vind het klikwiel altijd wel het imago aan de iPod geven. jammer als het verdwijnt

 21. door kaas

  @Loa Loa: Opvious troll is opvious

 22. door Raxi

  Origineel geplaatst door kaas
  @Loa Loa: Opvious troll is opvious

  Opvious??
  Ga je engels eens bijspijkeren svp!

 23. Over die comments met die 3d ipod touch…

  1: Dat is waardeloos, die technologie is nog niet geperfectioneerd om het in een allerdaags product te stoppen.
  2: De nieuwe Nintendo 3DS is niet letterlijk 3D maar gewoon “ruimtes”.
  3: 3D zonder brillen is al mogelijk en Toshiba gaat (of heeft al) 3DTVs uitbrengen/uitgebracht waarbij je geen 3D bril nodig hebt. (bron: CNETTV (YouTube))
  4: 3D faalt.

  Ik ben trouwens wel benieuwd hiernaar… Als er genoeg nieuwe dingen eraan zijn dan ga ik zeker de nieuwe iTouch kopen!

 24. door Marciano

  @mr. t: het is geen echt 3d op de 3DS. Tenminste; echt 3d is wat je in de bios en tvs mag verwachten, 3DS laat het van 2 hoeken tegelijk zien zodat het erop lijkt, maar geen volwaardig 3d

 25. door Florens

  er komt ook een ds in 3d dus de techniek zonder brill is er al en als ze dan gewoon een schuif maken geen 3d beetje 3d en voledig 3d

  Dat schijnt nog niet erg fantastisch te werken, en eerlijk gezegt zou ik een 3D iTouch niet kopen denkik.. Ligt eraan

 26. door Paul

  @mr. t:
  3D zal wel komen binnen een paar jaar als het al beter is ontwikkeld, want je weet wel Apple is nooit de eerste, maar wel de beste! :D

 27. door Paul

  Als de achterkant van de nieuwe iPod Touch zoals de Macbook Pro is, gaan mensen zeggen “It’s Just A Small iPad”! :)

 28. door Erik

  @Shaquille: Dat gebeurd zowieso als je met je duimen op het scherm gaat ;p

 29. door jesper

  Origineel geplaatst door Paul: Als de achterkant van de nieuwe iPod Touch zoals de Macbook Pro is, gaan mensen zeggen “It’s Just A Small iPad”! :)

  Ja… A small iPad WITH a camera ;)

 30. door Jesse

  En iTunes 10 dan? Met streaming muziek enzovoort?

 31. door Diederik de Sonnaville

  Ik verwacht dat Apple denkt een revolutie te gaan brengen op muziek gebied, aangezien het Apple logo op de gitaar staat afgebeeld.

  De vraag is natuurlijk of de revolutie die Apple denkt te brengen, werkelijk zo groot is.

 32. door Rembert

  Origineel geplaatst door sander
  @Julianl: Jij denkt aan een nieuwe Garageband?

  Yep, garageband voor iPad.

  En verder verwacht ik 64 bits iTunes, maar nog niet met cloud support.

 33. door Lars Nimmegeers

  @mr. t: 3D is voor de moment nog rommel, Apple werkt enkel maar met technologie die “100%” werkt.

 34. door Jordi

  @Paul: Apple nooit de eerste? Wie ontwierp en bracht de eerste desktop computer op de markt? Apple!

 35. door Christiaan

  Ik ben beniewd! Mn iPod is sws aan vervanging toe, dus ik heb gisteren al een touch 4g besteld, dan hoef ik niet zo lang te wachten zoals met mn ipad haha. En als Apple TV ook wat goedkoper wordt, kan die er miss ook wel komen!

  Nog even geduld..

 36. door Christiaan

  Eerlijk gezegd denk ik dat de touch 4g pas de 7e in nl komt, omdat dan de gratis touch 3g bij macbook voor school actie eindigt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.